De hittar bara de som är lätta att hitta

Det talas ofta om att det är lätt att hitta vissa anonyma och att det inte är någon större bedrift av oss. Vi håller med om det, det är skrämmande lätt i vissa fall. Ni som är anonyma och vill förbli så, nämn inget om er själva, inget alls. Använd inga ovanliga ord, försök att skriva på “Rikssvenska”.

Är man metodisk kan man hitta många anonyma

Man ser ofta i texten om de är hemtama på en specifik ort och därmed kan större delen av folket uteslutas. Man ser ofta om det är en man eller kvinna som skriver och därmed är hälften av de på den orten avskrivna.
Som ni ser är det inte så svårt. Det svåra är att hitta alla inlägg på ex.vis Flashback och att ha extremt mycket tålamod. Man måste gå igenom allt noggrant och minutiöst, vi har speciella datorprogram för det. Vissa är också mycket duktiga i att se minsta likheter i texter eller se vilka ovanliga ord som kan fälla avgörandet.

Går att hitta de som verkligen döljer sig

Den som hackade en av våras mejlkonton använde bara ett enda ovanligt ord. Vi hittade honom bara med hjälp av det ovanliga ordet. Han var väldigt förvånad att vi kunde hitta honom.
En annan vi hittat missade att ta bort den unika bildinformationen på sina avatarer. Vi hittade en blogg på nätet där alla bilder hade samma unika information och kunde genast konstatera att vi hittat rätt person och minst fem av hans alias på Flashback som också hade samma bildinformation.
En annan anonym användare kunde inte låta bli att skriva om sin katt, det blev hans fall.

Vi har bytt strategi

Sedan en tid jobbar vi inte längre med att hitta anonyma. Det tog helt enkelt för mycket tid från vårt verkliga arbete. Numera jobbar vi i bakgrunden utan att synas och utan att säga något. Vi tror det kan ge mycket mer effekt på kortare tid!

Ta hand om er, hata inte okända, det kan bli riktigt obehagligt!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer