DDOS – hackare gripna

Samordnad aktion

I en samordnad aktion runt om i Världen greps över 30 personer för att ha deltagit i DDoS-attacker. Det var resultatet av ett samarbete med polismyndigheter i tretton länder. De gripna hade inte själva deltagit utan hade  betalat för att överbelastningsattacker på nätet skulle utföras i ett så kallat ddos-for-hire. Utöver detta togs också omkring hundra andra personer in för förhör.

Sverige fegade ur

Sverige deltog i aktionen endast med informationsutbyte. Det har vare sig gjorts några gripande, genomförts några förhör här eller startats någon förundersökning. Däremot kommer Sverige deltaga i brottsförebyggande arbete i frågan, enligt Stefan Marcopoulos från polisens nationella mediecenter.

Många it-intresserade blir delaktiga i cyberbrott på en låg nivå från unga år, och är omedvetna om vilka konsekvenser sådan brottslighet kan få

Enligt Steven Wilson, chef för Europols nätbrottscenter.

Källa: NyTeknik

Vi deltog inte i attacken

Skall man tro skribenter på Flashback har vi också betalat för DDoS-attacker. Vi kan här, nu och på det bestämdaste dementera dessa uppgifter, vi skulle aldrig jobba med så grova verktyg, vi är smartare än så. Även om det skulle märkas att något händer är det inte alls säker det är vi som ligger bakom. Speciellt inte DDoS-attacker.


Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer