Databasen Piscatus hackad

Robert Aschberg

Databasen Piscatus är alltså hackad av folk som skriver på Flashaback. Databasen ägs bla av Robert Aschberg. Databasen är känd för att erbjuda medlemmar domar, myndighetsbeslut, offentliga handlingar och annat. Medlemmar är journalister, politiker, företag och myndigheter av olika slag.

Researchgruppen

Researchgruppem får återigen stryk av näthatarna/rasisterna. Vad jag vet har inte Researchgruppen mycket med detta att göra som grupp mer än att några av medlemmarna jobbar med Piscatus. Som vanligt är det full storm i Flashbacks glas med vatten. Researchgruppen står där helt oskadd utan någon påhälsning av hackare!

Flashback inblandad igen

Det som hackaren visat av detta, på Flashback, är några kb material ur en databas som borde vara långt över 100mb. Alltså har de inte kommit åt mer än några fragment. Innehållet i dessa fragment är också magert, mailadresser, namn, och krypterade lösenord. Det verkar inte vara några hemligheter precis men inte heller något som skall publiceras offentligt.

Hackaren åker snart fast

Detta är ett klart brott och skall naturligtvis beivras. Den som hackat kommer att åka fast inom ett par månader. Vi i vår grupp har våra aningar om vem det kan vara och detta skall meddelas den polisutredning som kan startas av detta.

Vad lär vi oss av detta

Det vi lär oss av detta är att inte lägga känsligt material på webben. Vi lär oss också att man måste skydda sig och det bästa sättet är att tillse så att en eventuell utplockad databas inte ger hackaren något att gotta sig i. Denna blogg du läser i nu och detta webbutrymme innehåller inget som inte redan kan läsas eller laddas ner. All utveckling och tester görs på en egen server som inte står i kontakt med nätet. Om denna blogg hackas eller webbutrymmet blir hackat kommer allt att vara igång igen efter en halvtimme och lite beroende på var vi befinner oss. Några hemligheter kommer inte att hittas. Användare och lösenord byts till andra osv. Jag tror alltså inte ens en hackare tycker det är värt besväret när allt som finns i databasen ändå finns att läsa om helt öppet i bloggen!

Inga ljushuvuden

Men man vet aldrig, det är ofta inga sociala ljushuvuden som är hackare, snarare tvärt om, de är ofta socialt missanpassade.

Det är med hackare som med alkohollangare, de åker förr eller senare fast!

 

EDIT:
Har fått bekräftat att servern intrånget gjordes på hade det modernaste och bästa skyddet. Det skall bli intressant att höra hur detta var möjligt. Kan det vara ett insiderjobb?
Vi kan också säga att vi har den databasen.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer