Hatforumet Flashback

corruptio – en av de värsta näthatarna gripen

Helt orörlig

corruptio är en person som var med i Malena Iwarssons program “Sköna Söndag”. Där deltog han som statist med bar överkropp och stod i ena hörnet helt orörlig. Han heter egentligen så här och är numera skriven i Stockholm men har bott sedan länge i södra Sverige.

Efter programserien ängnade han sig åt vapenhandel. Åtminstone som inköpare för när polisen slog till, år 2002, hade han minst 100 revolrar/pistoler och 4 k-pistar i sin lägehet. Han dömdes till fängelse i 3 år och 6 månder.

Domen skapade näthat

Han tyckte tydligen det var fel att döma honom för vapenbrott så han började hämnas med att skapa bloggar på nätet där han hänger ut folk ur rättsväsendet och dess annhöriga. Även några som inte ingår i rättsväsendet har han hängt ut och förtalat. Han har mängder med bloggar och tycks skapa nya hela tiden. Det sägs att han jobbade dygnet runt med detta.

Går att slå till mot näthatare

Polisen slog till mot honom i Tågarp utanför Landskrona efter att de letat ett tag. Datorer beslagtogs. Han är anhållen för hets mot folkgrupp och grovt förtal. Yngve Rydberg är en av två åklagare som utreder brottet. Det går alltså att slå till mot näthatare och dessutom använda två åklagare i utredningen. Enligt Henrik Malmquist, rikskriminalens chef, är ett 30-tal personer som målsägande i den pågående utredningen. Han säger att:

   /../ på något sätt vill vi markera att detta inte är acceptabelt, det är ytterst en demokratifråga.

Det fina med detta är att rättsväsendet äntligen gör något. Visserligen är det rättsväsendets folk som drabbats och man kan tänka sig att de kanske handlar i egen sak. Vi andra som blivit näthatade ser nu en öppning som skapar krav på att även näthatade personer utanför rättsväsendet skall få hjälp av samma rättsväsende som nu slagit till och visat att:

  • Man kan använda åklagare i utredningen vilket tyder på allmänt åtal
  • Man kan “hämta in” en näthatare
  • Man kan anhålla näthatare
  • Man kan beslagtaga näthatares datorer

Källa: Aftonbladet

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer