allmänt åtal för förtal

Cissi Wallin – Utreds för förtal

Cissi Wallin utreds för förtal mot komikern Soran Ismail. För det första är det väldigt bra att en åklagare tar upp förtalsfall. Det gör de aldrig med det vanliga folket. Då får man alltid svaret “Inte påkallat av allmänt intresse”. Men det är ändå bra att sådant utreds så vi får papper på vad som inte får sägas om andra människor.

Brottsligt att sprida förtal vidare

Så här säger Soran:s advokat:

Jag vill inte gå in på exakt vad som skrivits i inläggen eftersom det skulle innebära ett upprepande av uttalanden som vi menar är brottsliga
Källa: Aftonbladet

Det är helt korrekt. Man får förtala folk men man får inte sprida det vidare. Advokaten kan också bli stämd eller åtalad om han sprider det vidare. Media får under journalistiskt arbete dock skriva ut sådant som är förtal om det är väsentligt för artikeln därför visar vi vad som är tillräckligt för att det skall bli ett åtal:

Vi vet vad du har gjort ********, vi är många som tror på de modiga 4 som anmält dig
Källa: Aftonbladet
Sigmag har maskat namnet.

Läs en gång till!
Denna mening räcker för att åtalas för förtal och kan komma att kosta Cissi upp mot 200.000 kr. Var det värt den summa att skriva så?

Till alla näthatare kan jag säga att ni lever farligt för mycket av det ni skrivit är många många gånger värre än ovanstående citat. I de fallen kan jag dock inte citera något för då minskar möjligheten att få er fällda i domstol om någon åklagare väljer att åtala istället för att svara “inte påkallat av allmänt intresse”. Vi har blivit överraskade förut, kanske händer det igen..

Om män som inte kan låta bli kvinnor som inte vill

I övrigt är de för jävligt när män våldtar eller på annat sätt kränker kvinnor sexuellt. I de fallen tycker vi att det skall bli hårda straff. Det viktiga är att de utsatta anmäler det direkt och inte skriver om det på nätet. Så fort en sexuellt ofredad kvinna skriver om det tragiska på nätet och lägger ut personuppgifter på förövaren minskar chansen att få denne fälld i domstol markant. Risken är till och med överhängande att offret får betala skadestånd till förövaren.

Observera att detta inte alls har med fallet här ovan att göra. Vi tar inte ställning till vem som har rätt eller fel om uppgifterna att det skulle skett sexuella övergrepp. Däremot har Cissi inget med det att göra men ändå uttalar hon sig kränkande om en i fallet friad person.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer