Blondinbella – Jobbar föredömligt mot näthat

‘blondinbella’ jobbar föredömligt mot näthat

blondinbella, eller Isabella Löwengrip som hon heter, jobbar mot näthat. Jag har läst hennes blogg och måste säga att det sätt hon skriver på och de inlägg mot näthat hon postat är definitivt ett verktyg mot näthatet. Hon har tagit in en ny sorts reklam som poppar upp så fort någon skriver något näthatrelaterat. Reklamen säger att de skall kasta skit på bilen de gör reklam för istället, den är byggd för att tåla skit. Fyndigt och kanske ett bra verktyg. Vi får väl hoppas det.

Det hedrar dig Isabella!

Det är väldigt bra och mycket viktigt att kända bloggare sätter upp en bredsida mot näthatet, det har Isabella gjort utan att göra avkall på det innehåll som så många tycker om att läsa.

Jag läser aldrig kändisbloggar förrän nu

Själv är jag väldigt tråkig på den punkten för jag läser aldrig kändisbloggar. Orsaken till att jag gjort det ett tag nu beror på att jag får flera träffar på sökmotorer när jag söker på näthat. De har alltså blivit utsattta för mycket näthat på grund av den höga besöksfrekvensen de har och flera av dem har tagit bestämt avstånd. För oss spelar det ingen roll om det är en kändis eller en okänd som blivit näthatat, det är lika illa.

Varför näthatar man en bloggerska

Varför näthatar man en bloggerska som skriver snällt och väldigt vänligt om vardagslivet? Det är inte bara så att de blir näthatade på nätets avgrund nummer ett: Flashback utan de blir näthatade i kommentarsfälten på sina egna bloggar, inte minst blondinbella. Om de hatar dessa tjejer och killar så mycket varför i hela fridens namn är idioterna inne bå deras bloggar? Jag hatar att se på tennis! Om jag hade en näthatares syn på saken skulle jag alltså bänka mig framför teven och sitta där och skrika ut mitt hat mot spelet? Eller? Det är exakt så näthatare gör! Men så är de ju också korkade. I vårt grävande efter näthatare hittar vi oftast folk bakom anonymiteten som definitivt inte tillhör de vassa knivarna i lådan.

En del näthatare söker upp sina offer

Näthatare sitter alltså inte bara och näthatar framför datorn på Flashback utan de söker upp sina hatobjekt och näthatar dem på deras egna sajter. Det är till och med så att några enstaka av dem söker upp sin objekt i verkligheten och beter sig på ett skrämmande sätt. Jag kan säga att det gäller att se upp när näthatet tar sig fysiska uttryck. Min dotter har blivit mycket svårt misshandlad några gånger där det samtidigt uttalades samma ord och meningar som i näthatspostningar.

Förföljd fysiskt, var på din vakt

Om man är förföljd fysiskt bör man vara på sin vakt, gärna flytta till hemlig adress och/eller installera larm och andra säkerhetsattiraljer

blondinbella har varit utsatt för mycket svårt näthat både på sin blogg och på andra platser på nätet. Hon är också en av dem som varit utsatt för ett exempellöst fysiskt näthat som kunnat sluta mycket illa.

blondinbella:

Näthat har varit min vardag sedan jag var 16 år. I flera års tid så har jag dagligen fått se kommentarer och mail om att jag borde dö eller våldtas. Dom två sakerna det är det vanligaste typen av hot för min del. Varje dag i sex års tid. Det är klart att det blir en vardag som man vänjer sig vid, hur sjukt det än är. Jag har också provat att hålla tyst om det, för att inte ge personerna plats men det eskalerar i alla fall, och samma sak blir det om jag väljer att prata om det, jag kommer aldrig undan.

Ibland har det hänt värre saker. En kväll efter att jag hade medverkat i Förkväll så ringer en man och säger att han ska döda mig, han uppger min adress. En annan kväll så står en kvinna och bankar på dörren och skriker genom brevinkastet att hon ska klippa av mina fingrar och posta dom till mig. Hon var arg något jag hade skrivit. En dag kommer en kille upp på mitt kontor och kastar en flådd mink på mig. En kväll när jag är hemma så ser jag bland mitt kommentarsfält att en man är på väg med ett tåg från Malmö till Stockholm och ska hem till mig med en yxa och våldta mig. Adressen skriver han ut i bloggen. Ankomstiden på tåget med. Jag får sedan nog och flyttar. I nya lägenheten så kommer det brev från en man som vill äta upp mig, steka mina bröst i smör. När jag har gått ut i media om hans brev så kommer nya, från en ny person direkt i brevinkastet, utan frimärke. Jag får ordna med personlig vakt varje kväll då jag ska hem. Under tiden som jag byter till säkerhetsdörr så hinner det komma brev i brevinkastet med avföring och män som har kladdat ner papper med deras sperma. Landar ner på min dörrmatta.

När jag är 17 så befinner jag mig i Italien och blir utsatt för ett sexuellt övergrepp med fingrar uppkörda av en äldre man på en nattklubb, så hårt att jag börjar blöda och får uppsöka en gynekolog. Jag försöker polisanmäla på plats men de går inte utan vittne. Jag flyger hem till Sverige, berättar vad som har hänt i tron om att hjälpa andra. Istället blir jag utsatt för ett fruktansvärt hat på nätet med tusentals kommenterar att jag får skylla mig själv, eller att jag förtjänar det.

Källa

Polisanmält utan åtgärd

Hon har polisanmält flera gånger men det har aldrig lett till något. Våra rättsvårdande myndigheter verkar inte förstå vidden av näthatet och hur allvarligt det egentligen är. Det krävs en lagändring nu!

Varför inte samla underskrifter för ett öppet brev till regeringen?

Ett föredöme

Varför näthata en ung tjej som visat framfötterna och som det går bra för. Jag ser det som ett föredöme. Tjejen är inte bara framgångsrik, hon tar sig tid att vända sig om för att sparka mot näthatet och hon ger utrymme på sin blogg mot näthatet, det är inget annat än fördömligt och borde tas efter av andra bloggare.

Jag ser denna tjej som en hjälte som bekämpar näthat, bra jobbat Isabella!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer