Maxine Nordlindh - Flashback är det vidrigaste jag sett

Bloggar – Gardets.nu

Vi kritiserade tidigare #Metoo för att hänga ut folk. En av dem som hängde ut en person var Cissi Wallin. Vi tycker det är direkt olämpligt att hänga ut folk och kalla dem för kriminella oavsett vad och varför eller om det är sant. Det är liksom vårt uppdrag att tycka så. Det började med att en av oss blev mycket svårt uthängd på nätet och kallad kriminell, psykopat och mycket annat. Hela hennes familj drogs in i uthängningarna med etiketten “den kriminella familjen” och liknande vidrigt.

Varför är vi emot uthängningar

Vårt uppdrag började med att den svårt uthängda och förtalade efter en dramatisk händelse bestämde sig för att det är näthatarna som skall lida inte den drabbade. Sedan den dagen började vi leta upp dennes näthatare och ringa dem. En efter en ringdes det till medan ett litet antal stämdes i domstol. En efter en lämnade de sina konton i rask takt på Flashback även de vi inte ringt men som skrivit skit i just den tråden, vår taktik lyckades över förväntan. Vi kände att vi måste hjälpa andra med vårt exempel och startade denna nättidning. Det är den exempellösa uthängningen med påföljande gränslöst förtal i trådar med sammanlagt 10.000 inlägg och 2,5 miljoner besökare som skapade en frustration som vi inte trodde någon skulle klara. Vi klarade det med knapp marginal men med ett eftermäle i det undermedvetna att ingen någonsin skulle behöva utstå detta. Vår syn på uthängningar och förtal var nu alltså grundmurade långt ner i det undermedvetna. Det har blivit ett kall!

Cissi Wallins uthängning

När det kom till vår kännedom att en personer hängdes ut och förtalades under tagen #Metoo blev vi besvärade. Vi tycker det är en bra paraplyorganisation för kvinnor som försvar mot de som inte kan hålla fingrarna i styr. Vi stödjer absolut deras arbete! Vi kan dock inte stödja uthängningar och förtal men däremot förstår vi Cissi Wallins frustration alla dagar i veckan. Vi vill också gärna hänga ut näthatarna eller med andra ord näthata näthatarna men vi avstår från det och uppmanar alla andra att inte gå den vägen. Orsaken är flera, man kan ju ha tagit fel, det kan ha hänt för många år sedan och idag är det inte samma person, oskyldiga runt den uthängde kan drabbas och den uthängde kan ju också vara helt oskyldig. Risken finns också att det blir en uppåtgående spiral av uthängningar och förtal som stegras till att bli värre och värre, vi känner till ett sådant exempel som slutade i domstol.
Den av oss som hängdes ut och förtalades mycket svårt var enligt flera av dem som skrev absolut skyldig och alla som sade något annat fick rejäla avhyvlingar i tråden. Men till slut visade det sig att hon var helt oskyldig till anklagelserna och då också oskyldigt till alla nya brott som folk så fyndigt hittade på i tråden. Resultatet blev en för livet förstörd person och för livet svårt skadade anhöriga. Det är så resultatet blir av att hänga ut och förtala folk. Därför är vi emot att det sker och det är däremot vårt uppdrag att skriva om det när det sker, därför skrev vi om när Cissi Wallin hängde ut en journalist. Men ändå har Cissi Wallin vår fulla förståelse för den frustration hon upplevde och upplever för vi upplevde och upplever exakt samma frustration. Skillnaden är den att vi inte hängt ut någon av våra belackare med förtal trots att de ju gjort sig förtjänta av det, minst sagt!

Hänga ut på rätt sätt

När vi skriver “hänga ut och förtala” menar vi personer som inte tidigare varit omnämnda i den situationen. De som redan varit omnämnda och frågan diskuterats ser vi ingen anledning till att motsätta oss skriverier kring. Journalister har här en svår avvägning att göra men de kan luta sig mot lagen som säger att om de har ett journalistiskt intresse och att det är av allmänt intresse kan namnge personer som betett sig illa. Det kan vara en terrorist som begått ett terrorbrott eller en massmördare och liknande. Det kan aldrig gälla en person som tafsat eller på annat sätt betett sig som ett svin om denne inte tidigare offentligt omnämnts i sådan situation. Rättsväsendet brukar också ta hänsyn till vad publikationen är till för när de dömer eller friar och om de har utgivningsbevis. Men i sådana omnämnanden gäller det att ha ordentligt på fötterna för rättsväsendet testar om det som påstås är sant eller inte och de kräver riktiga bevis, inte hörsägen eller dimmiga berättelser som är upp mot 20 år gamla. Expressen fick betala en miljon i skadestånd därför deras alkoholavslöjande om en kändis inte var sann.

Cissi Wallins blogg Gardets.nu

Det Wallin gör nu med att starta en blogg för utsatta kvinnor av samma slag hon själv utsattes för är storartat. Det är exakt så vi  gjorde för att ta itu med inte bara näthatarna utan också göra något för alla andra utsatta. På samma sätt ser vi Wallins blogg som försvar mot de som utsätter kvinnor för förföljelser och sexuella ofredanden.

Innehållet i Gardets.nu

Bloggens upplägg är förträffligt med bra skribenter och med fantastiska första inlägg. Man behöver inte hålla med om varje komma som skrivs men överlag är det fantastiskt bra. Om de avhåller sig från att hänga ut förövarna kan de skriva vad förövarna gjort mycket mer och bättre än om de namnger dem. Vid namngivning kan det handla om förtal även om det är sant så fortsätt att inte namnge någon i samband med vad som hänt. Vid något tillfälle namnges folk men vad vi kan se är de redan tidigare namngivna i media. Vi är helt säkra på att många män som inte kan hålla fingrarna i styr kommer att darra där ute. Detta är något helt annat än de bloggar som hänger ut och förtalar folk efter hörsägen eller med påhittade brott. På detta vis gör de betydligt större nytta för utsatta kvinnor än förtalsbloggarna som överlevt sig själva. I Gardets.nu har vi läst följande artiklar:

Han trodde han kunde köpa min kropp — och min tystnad
Kommentar: Svin finns överallt, både som män och kvinnor!

10 år av hat, hot och eliminering
Kommentar: Nej, du kommer inte få fängelse, på sin höjd en “tillsägelse” och kanske några tusen i skadestånd.

Varför hatar Facebook och Instagram kvinnor?
Kommentar: Ja, det är märkligt att man kan förtala folk, hetsa mot folkgrupper och hänga ut utan att Facebook gör något. Men visa för allt i världen inte för mycket av din kropp för nu snackar vi om snabba åtgärder från Facebook utan pardon. Det är sannerligen märkligt eller så är det en typisk USA-kultur i dessa frågor.

Håll KD borta från våra livmödrar
Kommentar: Håller helt med, med KD vid rodret kommer vårt land att likna vilken arabstat som helst vad det gäller kvinnors frihet och rätten att bestämma över sin kropp. Det har både Adaktusson och Ebba tydligt visat genom sina åsikter i abortfrågan.

Nej, deplatforming handlar inte om de stackars männen
Kommentar: Jo, vi är med på att det inte är samma sak och att offentliga män inte skall bete sig som svin bara för att de är offentliga. Vi vill tillägga att kvinnor får inte heller bete sig som svin men ingendera parten får hänga ut och förtala någon vare sig de är svin eller inte. Undantaget om det är av allmänt intresse och att det då är sant.

SD gillar också ”tölpwashing”
Kommentar: Fler och fler, främst kvinnor, upptäcker den häftiga “grabbigheten” i det partiet. Vi måste dock påtala att alla “grabbar” är inte sådana, inte heller i det partiet. Men de som upptäcks skall naturligtvis få avsked på blankt papper. Allt annat bevisar att de som bestämmer i partiet också är “grabbiga” och tycker att lite tafsande får man tåla.

Rättsväsendet – hitman åt patriarkatet
Kommentar: Nja, vi vill säga att rättsväsendet är i fritt fall. Problem som beskrivs här gäller också de som förtalats, de får själva driva processerna i rättssalen men förlorar ändå nästan alltid om det inte är en kändis med pengar och då också med en kändisadvokat. De kvinnor som anmälts för förtal har de facto förtalat de män som sägs förgripit sig på dem. Det är hårt och gör ont men rättsväsendet i Sverige tycks se det som någon slags med-deltagande i brott med liknelsen: “Du har bjudit upp till dans då får du stå för det också”. Håller med om att det är svårt att smälta men så dåligt fungerar det. Man får helt enkelt inte hämnas på sin belackare oavsett vad denne gjort.

SVT svarar på Clara Törnvalls text – hävdar att hon far med osanning
Kommentar: En fantastisk artikel, man dras med i det och man kan inte säga annat än att det är för jävligt kasst hanterat av SVT!! Det påminner om det mobbade barnet som flyttas till en annan skola när det i själva verket är mobbarna som skall flyttas.

4 tankar på “Bloggar – Gardets.nu

 1. Herodes:
  Lägg ner, feminister o kvinnor är inte bra någonstans!

  Det tycker du? Vi får väl då tillägga att det finns lågbegåvade där ute..

 2. Att sedan använda pseudonymen Herodes – en historisk figur som i vårt land framförallt är känd för (den i och för sig historiskt tvivelaktiga ) berättelsen i Matteusevangeliet att han beordrade barnamord i Betlehem är ju också lite anmärkningsvärt. Hur står det till?

 3. Erik Rodenbrog:
  Att sedan använda pseudonymen Herodes – en historisk figur som i vårt land framföralltär känd för (den i ochför sig historiskt tvivelaktiga ) berättelsen i Matteusevangeliet att han beordrade barnamord i Betlehem är ju också lite anmärkningsvärt. Hur står det till?

  Ja, det har du ju rätt i. Den tanken slog oss inte men det verkar vara ett uppenbart och medvetet val med tanke på det han skriver. Det känns ibland att uppgiften som skall göra nätet för alla är övermäktig.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer