Bloggar – Cattasbubbla – Just read it!

Denna gång granskar vi Cattasbubbla – Just read it!
Ägaren kallas kort och gott för “Catta” bland vänner och det namnet har bloggen fått ärva.
Catta tycker hon befinner sig i sin egen lilla bubbla därför heter bloggen “Cattasbubbla”. Besöksantalet verkar variera mycket beroende på inlägg. Just nu kan besöksantalet ligga på mellan 20-100/dygn medan det tidigare låg på över 100/dygn. Med vissa inlägg kunde besöksantalet kanske gå upp mot 400-500/dygn men det är bara ett antagande.

Var ligger Cattasbubbla

Bloggen ligger på www.one.com i Danmark, dvs samma webbhotell som denna nättidning.

Uppsåt

Bloggens uppsåt får Catta själv beskriva:

  • Räds inte att säga vad jag tycker och bryr mig mer om vad som skrivs än vem som skriver så länge man håller hyfsad ton.
  • Tycker om vår yttrandefrihet, men anser inte att alltid måste säga allt man tänker, även om man får.
  • Är omåttligt trött på dumma människor.

Det är ungefär vad vi och de flesta andra tycker också, man behöver inte tvinga sig att skriva om saker bara för att man får.

Innehåll

Bloggen startade som många andra bloggar, alltså som en slags dagbok där Catta beskriver dagarna som går med alldagliga inlägg. Man får följa henne genom de åren som bloggen lever med allehanda vardagliga detaljer. Ibland blixtrar det till med tankar kring tuffare ting än det vardagliga inte sällan om näthat.

Catta tycks släppa fram alla kommentarer utan förgranskning. Det kommenteras rikligt kring inlägg som är tuffare, speciellt om näthat. Cattas låter även kritiker till henne komma till tals, också våldsamt näthatande sådana.

Bloggen innehåller 5.259 inlägg som är skapade under ca 10 år vilket ger 1.5 inlägg i genomsnitt per dag. Av de 5.259 inläggen handlar några procent om näthat mm. Det är dock de där få procenten som gjort Catta känd och respekterad på internet.

Bloggen är alltså i första hand en slags dagbok. Hon lyssnar på kritik och kan rätta till inlägg som kan vara lite fel. Tyvärr har bloggen sedan ett år varit tyst och bloggvärlden har (än så länge) förlorat en tindrande stjärna som lyfter sig över de flesta.

Jargong

Catta skriver underhållande och texten flyter på snabbt när man läser. Hon tar med sina känslor i texten. När man läst några sidor kommer man in i ett läge där det mer känns som man talar med henne. Det märks tydligt vilket känsloläge hon befinner sig i och det är något hon inte verkar vilja undanhålla läsarna, tvärt om. Catta kan bli arg och kan säga ifrån, det har en del hatande personer i kommentarsfälten fått erfara. Men hon tappar aldrig stilen, hon håller huvudet högt och kör på som om inget hänt.

Om politik

Catta skriver ungefär som alla andra om politik. Hon är upprörd över samma saker som de flesta osv. Det som skiljer henne från alla andra är att hon vågar hålla med alla partier i frågor där hon tycker på samma vis. De flesta andra har ett parti de håller på och inget från något annat parti kan berömmas. Det visar att hon inte har fördomar på samma sätt som många andra.

Om näthat

Catta är mycket bestämt mot näthat! Med rätta kritiserar hon andra bloggare för att de just näthatar. Problemet med att kritisera andra bloggar är att man får fiender och det har Catta fått. Märkligt nog får man ofta samma bloggare som fiender om man berömmer “fel” bloggare, vilket också Catta gjort. Hon kan också berömma näthatande bloggar om de skrivit något hon tycker är bra. Hon kritiserar alltså inte urskillningslöst vilket måste sägas vara en god egenskap.

Vi har tagit del av den kritik och beröm hon delat ut. Vi kan säga att vi i stort sett delar hennes kritik och beröm men det kan inte sägas om de hon kritiserat. Vissa bloggare tål inte den minsta kritik fast de själva har en uppsjö med sådant mot andra.

Det är en märklig läsning när man läser Cattas ofta befogade kritik och sedan också läser försvaret på den kritiserade bloggen. Försvaret mot Catta går över alla gränser, de läser saker i Cattas inlägg som inte finns vilket vi också varit med om och som vi skall återkomma till längre fram.

Kritiken sprider de sedan kring andra likasinnade bloggar som inte heller tål att bli kritiserade och plötsligt har Catta starka motståndare mot sig som inte räds någon lögn för att dra henne i skiten. Men vad de inte förstår är att de egentligen bidragit till att lyfta Cattas popularitet till vad det idag är.

En gång blev Catta riktigt arg, läser man det hon skrev i en kommentar den gången ur sin kontext ser det inte alls bra ut:

Catta 8 oktober 2012  14:30

Du har fan ingen skam i kroppen din vidriga kärring. Om folk skulle dö för att dom är elaka så skulle du ha dött för flera år sen och hon skulle leva tills hon var 90 år. Det här kommentaren kommer du inte ta in för det är du för feg för. Sök hjälp för din dödsfetish din störda människa!!

Men läser man texten som föranledde Cattas ilska förstår man varför och stödjer det hon skrev. Den hon kritiserar skrev nämligen Cattas dödsruna:

måndag 8 oktober 2012
En av mobbarna på internet död
Så sägs det. Jag vet inte om det är sant. Hon blev inte så gammal i så fall, kring 53 år. Det är märkligt det där hur mobbare ofta mår så illa själva att de blir sjuka eller till och med dör i förtid.

Nu tycker vi plötsligt att Cattas kommentar var snäll med tanke på det oerhörda idiotiska tilltaget att skriva Cattas väns dödsruna. Vi tycker dödsrunan är något av det värsta vi läst, det är en brutal ondska rakt upp och ner. Samma bloggare och dess vänbloggare har skrivit inlägg om Catta som en mobbare och näthatare men det stämmer absolut inte. Vi har läst alla inlägg av Catta utan att kunna hitta annat än väl befogad och välformulerad kritik med avsaknad av näthat. Bloggarnas kritik mot Catta bygger på samma underlighet vi skrivit om här ovan, dvs de tål inte att bli recenserade som dem de är och när de läser Cattas blogg hittar de formuleringar som inte finns.

Vi har sett recensioner av Cattas inlägg som mycket tydligt visar att de som recenserar inte har läst inläggen utan möjligen fått innehållet berättat för sig och efter det kritisera inläggen. När man gör på det viset kan det inte annat än bli fel.

Cattas bror blev mördad för ett antal år sedan. Detta används av hennes motståndare mot henne ofta, dessutom kryddar de det hela med lögner och påståenden fritt från luften. Avsaknaden av skam är helt uppenbar genom dessa oförlåtliga slag under bältet.

Det finns mycket mer att skriva om det som andra bloggare utsatt Cattas för men vi lämnar det nu och tillåter oss att återkomma till det senare i en annan artikel. Bland annat kommer vi också att recensera deras bloggar och böcker vad det lider.

Catta har också kritiserat oss. Vi tänkte en gång lägga ut namnen på alla alias vi hittat, som för närvarande är uppe i över 1.000 st. Vår tanke var att visa att vi kan hitta anonyma och avskräcka dessa på Flashback att posta sådant de inte kan stå för. Catta reagerade på det och sade till oss att vi inte skall göra så och varför vi inte skall göra det. Hon var väldigt bestämd på den punkten! Vi lyssnade på hennes rekommendationer och ändrade våra planer. Idag måste vi säga att hon hade helt rätt och vi hade fel. Är en person som får oss att sluta lägga ut de anonymas identiteter en näthatare? Knappast!

Om invandrare/invandring

Vi tolkar att hon ser invandrare som vilken svensk som helst, dvs sköter de sig inte så blir det samma skarpa kritik som svenskar som inte sköter sig fått ta emot under åren. Hon vågar vända på stenar flera andra inte ens vågar titta på. Hon är varken för invandrare, svenskar eller andra. Hon är för människor som sköter sig, skit samma var de kommer ifrån.

Kommentarsfälten

Cattas verkar släppa fram i stort sett det mesta i sina kommentarfält, även näthatande svårhanterliga människor. Hon svarar vänligt men kan också “ge tillbaka med samma mynt” men aldrig genom att näthata den andra.

I kommentarsfälten uppstår tidvis långa livliga diskussioner som om det vore ett forum. Cattas kontrollerar gränserna mycket väl och låter det aldrig spåra ur utan att använda pekfingrar. Kommentarsfälten är väldigt trevlig läsning som ger mycket av det goda intryck man får av bloggen.

Summering

Cattasbubbla är en trevlig bubbla man kan vistas i långa stunder. Ofta är det god underhållning att läsa inlägg med de efterföljande kommentarerna. Vi håller inte alltid med Catta men vi har ändå djup respekt för hennes åsikter och tycker om att ta del av dem.

Catta är svårt näthatad. Mestadels beror det på att hon går emot den självgoda tantklubben som inte drar sig för att näthata, hota, förtala, kränka och projicera. Den självgoda tantklubben, också kallat mammarättsgruppen, som inbillat sig att alla män är galna slagskämpar som våldtar kvinnor så fort de kommer åt är inte i stånd att förstå sitt eget näthat. Därför blir deras hat mot Catta så brutalt.

Catta kritiserar också gubbklubben, också kallat papparättsgruppen, för sådant hon tycker inte är bra hos dem. Svaret från dem brukar stanna vid lite bitska kommentarer.

Catta bryr sig alltså inte om vilken gruppering, politisk färg eller vilket land folk kommer ifrån. Tycker hon att kritik är befogad kommer den på Cattasbubbla oavsett. Det är det som gör Catta till en stark och respekterad kvinna oavsett om hon har rätt eller fel och ljusår bättre än sina ränksmidare till motståndare [Tyvärr har hon lagt ner bloggen en tid efter detta skrevs].

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer