SIG-gruppen

Bianca – En pappas försvar mot näthat

När ens barn blir attackerade rycker föräldrarna ut till sitt barns försvar. Det är självklart för alla, utom för näthatarna förstås. Denna gång är det Bianca Ingrosso som hatas på nätet. Orsaken har ingen som helst betydelse när det handlar om näthat för när det drabbar en person får den personen lida något oerhört. Det blir inte bättre av att idioterna aldrig slutar, de kan hålla på i evigheter.

Maktlösheten är ett problem

Myndigheterna gör inte något alls för att skydda sitt folk från dessa dårar. Man får en känsla av total maktlöshet. Biancas pappa säger:

Hela familjen står här maktlös bredvid och ser henne gå sönder en bit i taget
Källa: Aftonbladet

Det är exakt på pricken så vi kände när näthatet på hatets mecka, Flashback, drog igång. Polisanmälan gjordes genast i panik mot Flashback. Bara någon dag efter fick vi meddelandet ungefär att de inte bryr sig. Kunde man sticka in handen innanför bildskärmen och ta tag i någon av dårarna hade man gjort sig olycklig. Så, vi förstår mycket väl Biancas pappas reaktion och alla andras reaktioner. Flashbacks ägare vänder på det och säger att alla uthängda och förtalade bara vill “få bort obekväma sanningar”. De obekväma sanningarna om oss är egentligen obegripliga lögner som ägaren till Flashback kallar för yttrandefrihet. Biancas pappa fortsätter:

Snälla låta henne vara nu. Hon drunknar, hon kvävs. Just i detta nu. Kan ni alla bara låta henne hämta andan.
Källa: Aftonbladet

Han hittar rätt ord att beskriva känslan en svårt näthatad känner när hatet drar igång. De drunknar, de kvävs. Exakt så känner sig de som näthatas.

Han vill se en ändring av lagen så detta inte kan ske

Biancas pappa menar att mobbning och hat inte borde få ske, lagen borde ändras så det går att stoppa. Orsaken till mobbing och näthat säger pappan så här:

Det är helt galet hur folks hjärnor drar iväg med dem. Det är som att det inte finns någon hejd på det hat som, tror jag, många gånger bottnar i en grym avundsjuka.
Källa: Aftonbladet

Självklart är det så att det ofta handlar om avundsjuka. Det kan också handla om att människor med psykisk ohälsa tillåts breda ut sig hur jävla illa som helst på nätet bara för att de kan. Pappan undrar varför de gör en annan person så illa:

Jag undrar om målet är att knäcka henne psykiskt? Skulle dessa människor må bättre då. Skulle det kännas skönt för dem om hon blev av med sin framgång?
Källa: Aftonbladet

Efter att ha talat med dussintals näthatare som näthatat mycket illa får jag nästan uteslutande svaret att de just då mådde psykiskt dåligt. Några svarade att de “bara hängde med drevet automatiskt” att det som skrevs “inte var i verkligheten”. Men som svar till Biancas pappa, om de skulle må bättre om de knäcker en person psykiskt, kan jag säga att de bara känner så för tillfället. I verkligheten är det tvärt om, dvs de mår ännu sämre efter ett ordentlig näthatardrev.

Föräldrar gör vad de kan

Som förälder gör man vad man kan för att försvara familjen. Det finns till och med de som dödat för mindre och någon av dem har friats i rätten efter en sådan tragisk händelse. Minns mannen i södra Sverige som sköt ihjäl tonåringar som trakasserade hans egen son, han friades. Vad värre är består näthatarna mindre ofta av tonåringar. De vi hittat är ofta över 50 år och vissa upp mot 80 år. De värsta näthatarna vi hittat var då mellan 55- och 60 år som driver folk till ett elände.
Under åren har vi visat att vi kan hitta de anonyma näthatarna, vi har dragit några till domstol och vi utredde och skrev förundersökningsprotokollet mot en användare på Flashback som hackat andras mejlkonton. Han dömdes till slut i en rättegång. På vägen har andra skrämts av det vi gjort och slutat med skiten eller bytt konton. Vi har skrivit och ringt till myndigheter och politiker under åren i en stor mängd. Allt detta i ett försök att stoppa eländet som stänger yttrandefriheten för de drabbade och skapar en massa andra problem. Så blir det när man drabbas av Flashbacks så kallat “yttrandefrihet”.

Rinner av mig som vatten på en Gås

Häller du vatten på en Gås rinner vattnet snabbt av Gåsen utan att Gåsen påverkats det minsta. Näthata mig personligen är som att hälla vatten på en Gås. Jag skiter fullständigt i det och påverkas inte alls. Jag läser det inte ens. Har ännu inte läst de fem sammanslagna trådarna om mig. Jag tycker det bara är patetiskt påfund av en patetisk person över 50 års ålder som uppenbarligen försöker uppvigla folk att ge sig på mig fysiskt. Detta betyder inte att jag struntar i näthat. Precis som många andra tar jag själva frågan på största allvar.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer