LEDAREN – Ingen skillnad på Julafton

Antalet unika besökare på vår nättidning är den samma på Julafton som alla andra dagar med de variationer som förekommer, dvs mellan 600 och 1200 unika besökare/dag. Vår nättidning är förmodligen den mest välbesökta av alla nättidningar av detta slag. Notabelt är att så mycket som 60-80% av våra besökare använder någon form av anonymitetstjänst som byter ut besökarens riktiga ip.

Går inte med vanliga räknare

De besöksräknare som används för att räkna besöken på hemsidan fungerar bara om script accepteras i webbläsaren. Påfallande många av de som valt anonymt surf har det avstängt och då noteras inte besöket. Vi använder dock webbhotellets egen besöksräknare och den räknar alla unika besök per 30 minuter. Den använder också en lista på alla botar och spindlar som förekommer så att de inte räknas.

Kent Carlsson
Ansvarig utgivare

2 tankar på “LEDAREN – Ingen skillnad på Julafton

  1. Thony:
    Mycket stabila och bra siffror
    Stort arbete nedlagt.

    Ja, vi är överraskade över hur stabilt nivån ligger.
    När vi mäter med mätare som använder script krävs det att den som besöker oss också använder scrip i sin webbläsare men en stor del av de som besöker oss använder anonymitetstjänster. Sådana besök noteras inte som besök därför får vi lägre siffrorna än de vi har här ovan som är webbhotellets egen räknare. Den använder inte script för att räkna besöken och därför räknar alla unika besök var 30 minut, borträknat spindlar och botar.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer