Flashback – Bahnhofs nätkapacitet räcker inte

Säkra källor

Från säkra källor har vi fått informationen att Bahnhofs kapacitet inte räcker.  Taket nåddes efter Bahnhofs fullt riktiga kritik mot spridningskollen.se lades fram. Efter den handfasta kritiken mot spridningskollen.se strömmade det till nya kunder och Bahnhof tog emot dem alla. Detta och möjligen att Bahnhof motarbetats på annat sätt har gjort att de nått kapacitetstaket.

Vi har fått en del frågor kring våra säkra källor. Vi får inte avslöja vilka dessa är men kan säga att en av dem är en före detta högt uppsatt inom IT i Sverige som känner till väldigt mycket av de innersta hemligheterna.

Privatkunder drabbas

Bahnhofs åtgärder för att kunder, främst företagskunder, skall kunna komma ut på nätet så att deras system skall fungera är att tidvis strypa trafiken för privatkunder. Bland annat går det inte att ladda ner mer än en begränsad mängd. Dessa åtgärder har skapat kritik ute på nätet mot Bahnhof. En kritik som inte känner till att Bahnhof medvetet dragit ner kapaciteten för privatkunder. Googla så ser man kritiken från privatpersoner.

Flashback

Flashback är en av de kunder som drabbas av nerdragning av kunders kapacitet. Flashback räknas inte som en företagskund utan ses mer som ett nöje för privatpersoner och därför har man tidvis dragit ner kapaciteten för Flashback. Flashbacks trafik används som en ventil. När Bahnhof når taket för sin kapacitet är det Flashback som får lämna ifrån sig sin del av kakan till Bahnhofs övriga kunder. Bahnhof når kapacitetstaket med jämna mellanrum som betyder att Flashback blir något trögare att gå in på och när Bahnhofs trafik går under kapacitetstaket får Flashback mer kapacitet och plötsligt går det lättare att surfa på Flashback. Nu när Flashback också utsatts för ett DDoS-angrepp kommer Bahnhofs låga kapacitet i dagen när Flashbackssurfare tidvis inte ens kommer in på forumet.

Öronbedövande tyst

Kapacitetsbristen enligt ovan känner Flashbacks ledning till det är därför de går ut med minsta möjliga information. Säger de att Flashback är utsatt för en 5 dagar lång DDoS-attack kraftig nog att i stort sett slå ut Flashback och efter det kommer sanningen fram kommer ledningen på Flashback få en massiv kritik och det vill man undvika.

Tysta ner

Flashback ligger nere eller det går trögt beror alltså på Bahnhofs kapacitetstak inte räcker för all trafik. Var så säkra på att Bahnhof och Flashback kommer att göra allt som står i deras makt för att tysta ner sanningen precis som vilken diktaturstat som helst.

 

 

@Danroen verkar som allt bahnhof bredband är nere. är det en attack eller bara strul? https://t.co/q2e48qrk2v
@WorkinnDaniel någon annan som har problem med internet i stockholm? haft strul med både bredband2 och bahnhof senaste 8h…
@KaptenM0rgan någon mer som har problem med #bahnhof fiber idag? 10-15 mb ner här: (och på betald 1000 är det lite väl sunkigt
@Nactrazz @modcsgo har hört att vissa får problem med internet när de installerar w10. pröva formatera om! bahnhof sa så till en polare i vilket fall
@brelovich ringer till bahnhof när barnet äntligen somnat. de har tydligen stängt. antagligen därför nätet inte fungerar.
@andersp78 nätet fungerar sedan typ lunch, men dock som igår så har jag bara ~30mbit/s nedladdning nu ikväll. kännt problem?

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer