Bahnhof – den personliga integriteten

Vi vill inte men om det är sista utvägen: Går det stänga Flashback?

Bahnhof har under åren försökt lyfta sig själv till den omutbara leverantören av webbtjänster. Man går bla emot våra lagar gällande “Datalagringsdirektivet” för att visa hur rakryggade de är. De var först med att bryta mot lagen och sluta lagra elektroniska uppgifter.

Det finns mängder av anekdoter på nätet kring detta företags stora famntag för inte bara frihet på nätet utan också skydd av privatpersonens integritet.

Bahnhof skriver själva:

Bahnhof blir ofta omtalat som en hårdnackad försvarare av yttrandefrihet och integritet. Det ryktet gör oss stolta. Vi har jobbat hårt för att uppnå det. Maximal säkerhet mot avlyssning, företagsspionage och andra intrång i friheten och den privata sfären – det är Bahnhofs löfte

Vad de skriver är alltså att de ger en:

 • maximal säkerhet mot /../ intrång i frihet och den privata sfären – det är Bahnhofs löfte

Bra! Det är en mycket viktig ingrediens om privatlivet skall skyddas. Vi fortsätter:

Datorn och de mobila enheterna är i många svenska hem och företag det mest känsliga som finns – i många fall ännu känsligare än brev och telefon. Ändå är skyddet för din integritet betydligt svagare på internet än i övriga verkligheten. Därför erbjuder Bahnhof kryptering och andra hjälpmedel för att säkra kundernas sekretess. Dessutom förvarar vi all data inom landets gränser.

Bahnhof är verkligen mån om att säkra sekretessen. Oerhört bra att de förvarar all data inom landets gränser.

 • för att säkra kundernas sekretess

Folk kan verkligen känna sig säker med den yttersta spjutspetsen av intrigitetens försvarare – Bahnhof.
Nu börjar det bli riktigt spännande:

Vi erbjuder plats i extremt säkra datacenter för våra serverkunder. Så länge verksamheten är laglig kan Bahnhof ge servern en stabil uppkoppling mot internet. Med tanke på att Bahnhof vill värna den personliga integriteten har vi ett undantag: vi kan inte ha kunder som verksamhet som på ett ansvarslöst sätt sprider samlingar av personuppgifter.

Den sista meningen i ovanstående stycke är riktigt intressant:

 • vi kan inte ha kunder med verksamhet som på ett ansvarslöst sätt sprider samlingar av personuppgifter

Detta uttal är en verklig garant att inte medverka till spridning av personuppgifter. Bahnhof är verkligen integritetens stridbare beskyddare. Nedstängning av förtalssajten Lexbase visar detta.

Men…, talar ni inte mot er själva i nedanstående stycke? Men ni tycker, fullt riktigt, att det är polisens uppgift att utreda brott. Det betyder då att ni välvilligt lämnar ut uppgifter ur servrar ni har i era bergrum så att polisen verkligen kan göra sitt arbete, eller hur? Filtrering behöver inte leverantörer av webbtjänster syssla med, det gör vår Riksdag och de lagar som stiftats är till för att följas av alla, eller hur Bahnhof?

Vår bestämda uppfattning är att brottsligt material på internet (exempelvis olagliga bilder eller hemsidor) ska bekämpas av polisen i riktning mot de ansvariga – inte genom filtrering riktad mot vanliga surfare. Polisen kan utreda det bakomliggande brottet. Det kan inte Bahnhof. Världen är full av skräckexempel på filtrering och censur. Bahnhof har aldrig och kommer aldrig att filtrera trafiken på internet.

I övrigt är det bra att ni tycker olagligheter på nätet skall bekämpas.

 • Vår bestämda uppfattning är att brottsligt material på internet (exempelvis olagliga bilder eller hemsidor) ska bekämpas

Bahnhof stängde Lexbase och om det skriver de bla så här:

Bahnhof stänger ned Lexbase totalt: “Integriteten viktigare”

Yttrandefrihet och integritet är våra kärnvärden. Med Lexbase krockar principerna eftersom vanliga människor blir uthängda. Då väljer vi integriteten, säger Jon Karlung, vd på Bahnhof.

De senaste turerna kring söktjänsten Lexbase har gällt tekniska säkerhetsbrister. Sajten stängdes sent på onsdagskvällen på grund av hackerattacker.

Samtidigt har Bahnhofs ledning haft intensiva samtal:

– Det här är Bahnhofs svåraste beslut någonsin, säger vd Jon Karlung. Domar är offentliga uppgifter och sajten har ett utgivningsbevis. Men de har inte skött utgivarskapet rätt. Enligt egen utsago har Lexbase varit totalt oförberedda på vad som skulle komma och rent tekniskt är sajten en ren säkerhetsrisk.

Därför har Bahnhof sammantaget gjort bedömningen att det bästa är att avsluta kontakten med Lexbase som kund.

– Vi har haft en dialog och de har skrivit på uppsägningen, säger Jon Karlung.

Två principer

Bahnhof har tusentals företagskunder i sina underjordiska serverhallar och den vägledande principen är att inte lägga sig i så länge sajterna följer lagen. För ett par år sedan hade Bahnhof hand om en uppmärksammad server tillhörande WikiLeaks, som spred hemligstämplade dokument i yttrandefrihetens namn.

– Vår inledande ståndpunkt gällande Lexbase var att deras verksamhet rymdes inom yttrandefriheten. Men Bahnhof har också gjort sig känd som en försvarare av personlig integritet, säger Jon Karlung och utvecklar:

– WikiLeaks handlade om att granska makten. Yttrandefriheten ska inte användas till att slå nedåt.

Det var mycket det, vi plockar ur godbitarna:

 • Bahnhof stänger ned Lexbase totalt: “Integriteten viktigare”
 • Yttrandefrihet och integritet är våra kärnvärden. Med Lexbase krockar principerna eftersom vanliga människor blir uthängda. Då väljer vi integriteten
 • den vägledande principen är att inte lägga sig i så länge sajterna följer lagen.
 • Bahnhof har också gjort sig känd som en försvarare av personlig integritet
 • Yttrandefriheten ska inte användas till att slå nedåt.

Bra, Bahnhof! Ni visar verkligen att ni tar hänsyn till och värnar privatpersonens helg, dvs dess intrigitet! Ni visar också att våra lagar är viktiga och skall följas.

Ovanstående är ihopsamlat från Bahnhof och finns att hitta på deras webbsida. Eftersom Bahnhofs regler för sina kunder kräver inloggning för att läsa utelämnar vi dem här.
Vad kan vi då säga om det Bahnhof själva säger?

Jo, det står utom all rimlig tvivel att Flashback kan stängas ner om de följer det de själva säger:

 1. Bahnhof har ett löfte att förhindra intrång i frihet och den privata sfären
 2. Bahnhof erbjuder att säkra kundernas sekretess
 3. Bahnhof deklarerar att vi kan inte ha kunder med verksamhet som på ett ansvarslöst sätt sprider samlingar av personuppgifter
 4. Bahnhof deklarerar att vår bestämda uppfattning är att brottsligt material på internet (exempelvis olagliga bilder eller hemsidor) ska bekämpas
 5. Bahnhof deklarerar att yttrandefrihet och integritet är våra kärnvärden. Med Lexbase krockar principerna eftersom vanliga människor blir uthängda. Då väljer vi integriteten
 6. Bahnhof deklarerar att de är en försvarare av personlig integritet
 7. Bahnhof anser att yttrandefriheten ska inte användas till att slå nedåt

Vi väntar inte, vi går nu mot en nedstängning av Flashback om de inte raderar allt som kränker den personliga integriteten och vi har Flashbacks internetleverantör bakom oss! Detta som en sista utväg för vi vill inte stänga Flashback, bara förändra det till något gott.

0 Kommentarer on “Bahnhof – den personliga integriteten

 1. Banhof kommer få syssla med avancerad språklig akrobatik för att ta sig ur det här. Flashback är en förtalsmaskin som verkligen slår nedåt.

 2. Men herregud, bahnhof är ju i princip mot flashen då ju!?
  Men ligger flashen i sverige då? jag har hört att det ligger i amerika…

 3. Ja, det skall bli spännade att se vad de väljer för taktik att slippa följa det de själva deklarerat, kan bli knivigt för dem 🙂

 4. Banhof ligger utmed E4:an i höjd med Kista Tower, precis utmed E4:an. Där har de upprättat ett kammoflagefärgat tält till ingången till deras serverrum.

 5. Hmmm…
  Vi vet var servrarna finns men det är inte det samma var Flashback finns.
  Servrarna finns inte i höjd med Kista Tower. De finns på ett helt annat ställe och vi vet exakt var. Det är ca 30 servrar!

 6. Ok !!

  Då ska jag skicka foto till Er nästa gång jag kör förbi så får ni se själva vad detta är !!

  Ska försöka ordna detta i helgen.

 7. Ganska komiskt att Flashback likt en U-båt stänger alla motorer just nu och bara inväntar smällen. Varit väldigt tyst kring Helena under sommaren och inte ett ord om den här sajten har nämnts.

 8. Jannes kriminella lekstuga för pedofiler, hackers, nazister, djurplågare, kvinnohatare och psykfall!

 9. Bahnhof internet och telefoni AB har sin serverplats i serverhotellet Pionen som ligger på Södermalm i Stockholm. Där har Flashback hyrt sin server.

 10. Då borde Bahnhof internet och telefoni AB bryta alla kontrakt med Flashback och dess ägare Jan Axelsson och utvisa Flashback forum från serverplatsen på serverhotellet Pionen.

 11. Det viktigaste var att Bahnhof internet och telefoni AB såg till att stänga ned och utvisa trakasserigrottan Lexbase från serverhotellet.

 12. Maila Flashbacks annonsörer och informera!

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Flashback_Media_Group

  http://www.expressen.se/nyheter/1.864722/utvec … -och-hanas

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/472 … -flashback

  http://www.expressen.se/noje/kanda-sven … efredaktor

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10314336.ab

  http://plus.aftonbladet.se/nyheter/9912/17/jan.html

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10275538.ab

  http://www.expressen.se/1.392236

  http://www.expressen.se/1.256757

  https://www.flashback.org/t340273

  I denna tråd har jag tänkt att vi kan posta länkar till saker och ting som involverar djursex, mestadels bilder och filmer.
  Detta tycker jag förtjänar en egen tråd, då det är svårare att hitta i diskussionstråden med samma ämne, som passar bättre för ren diskussion med den storleken den har idag.

  Så, boyz & galz – posta era länkar till filmer, bilder, texter som ni finner passar inom kategorin djursex. Det behöver kanske inte alltid vara ren porr, bara det har med zoofili att göra.

  En första länk från mig:
  Länk: http://rapidshare.de/files/5979460/C…igh.D.wmv.html
  Innehåll: Högkvalitativ film med tjej som idkar sexuell aktivitet med välutrustad häst.
  Storlek (filen alltså ): ~ 46 mb.

  Fler än jag som vill testa hund/hästsex?

  https://www.flashback.org/t1556886

  Stora avrättningstråden

  https://www.flashback.org/t813667

  Våldtagna och mördade Engla hängs ut och hånas på Flashback

  https://www.flashback.org/t663057

  Våldtagna Linnéa i Bjästa hängs ut och hånas sexuellt på Flashback

  https://www.flashback.org/t1155963

  Gulliga djur dödas

  https://www.flashback.org/t728297

  Den stora djurplågartråden

  https://www.flashback.org/t730025

  Bilder på mördade Elin Krantz:

  https://www.flashback.org/t1501347

  Bilder på döda barn:

  https://www.flashback.org/t590714

  Arbogabilderna:

  https://www.flashback.org/t740812

  Rasism:

  http://www.flashback.org/t1261273

  http://www.flashback.org/t1119829

  http://www.flashback.org/t1566240

  http://www.flashback.org/t821776

  http://www.flashback.org/t1438892

  http://www.flashback.org/t1261273

  https://www.flashback.org/t1174244

  https://www.flashback.org/t925933

  https://www.flashback.org/t1092101

  https://www.flashback.org/t398394

  Drogodling:

  https://www.flashback.org/t1725364

  https://www.flashback.org/t1724221

  https://www.flashback.org/t1710062

  https://www.flashback.org/t1714379

  https://www.flashback.org/t1711050

  https://www.flashback.org/t1335171

  https://www.flashback.org/t1708984

  https://www.flashback.org/t1709486

  https://www.flashback.org/t1687642

  Tsunamins offer på bilder

  https://www.flashback.org/t487274

  Neger tvättar negerunge i tvättmaskinen

  https://www.flashback.org/t1875787

  Trakasserier av avlidna och handikappade:

  https://www.flashback.org/t346824

  https://www.flashback.org/t663057

  https://www.flashback.org/t1155963

  Pedoftiltrådarna är dolda numera för oregistrerade, men vad sägs om ämnen som:

  “Hur känns det att knulla en tolvåring?”

  “Om barn vill ha sex så är det okej”

  “Beskriv den ultimata flickan”

  Här har ni några fler inlägg som ni kan titta på:

  https://www.flashback.org/t340273
  https://www.flashback.org/t346824
  https://www.flashback.org/t663057
  https://www.flashback.org/t1155963
  https://www.flashback.org/t1256666
  https://www.flashback.org/t728297
  https://www.flashback.org/t353669
  https://www.flashback.org/t312858
  https://www.flashback.org/t144703
  https://www.flashback.org/t269005
  https://www.flashback.org/t362290
  https://www.flashback.org/t290467
  https://www.flashback.org/t144964
  https://www.flashback.org/t346018
  https://www.flashback.org/t362528
  https://www.flashback.org/t366548
  https://www.flashback.org/t366678
  https://www.flashback.org/t364814
  https://www.flashback.org/t360560
  https://www.flashback.org/t359450
  https://www.flashback.org/t222620
  https://www.flashback.org/t360371
  https://www.flashback.org/t366750
  https://www.flashback.org/t134861
  https://www.flashback.org/t141937
  https://www.flashback.org/t142352
  https://www.flashback.org/t144080
  https://www.flashback.org/t145065
  https://www.flashback.org/t140000
  https://www.flashback.org/t153474
  https://www.flashback.org/t153580
  https://www.flashback.org/t155242
  https://www.flashback.org/t164360
  https://www.flashback.org/t158296
  https://www.flashback.org/t178617
  https://www.flashback.org/t173694
  https://www.flashback.org/t179876
  https://www.flashback.org/t192643
  https://www.flashback.org/t189038
  https://www.flashback.org/t184051
  https://www.flashback.org/t186740
  https://www.flashback.org/t199643
  https://www.flashback.org/t197862
  https://www.flashback.org/t317607
  https://www.flashback.org/t225541
  https://www.flashback.org/t228286
  https://www.flashback.org/t219238
  https://www.flashback.org/t240943
  https://www.flashback.org/t240433
  https://www.flashback.org/t246812
  https://www.flashback.org/t220334
  https://www.flashback.org/t180558
  https://www.flashback.org/t258777
  https://www.flashback.org/t281005
  https://www.flashback.org/t259862
  https://www.flashback.org/t276500
  https://www.flashback.org/t274143
  https://www.flashback.org/t275784
  https://www.flashback.org/t366548
  https://www.flashback.org/t286641
  https://www.flashback.org/t293031
  https://www.flashback.org/t298274
  https://www.flashback.org/t299426
  https://www.flashback.org/t322674
  https://www.flashback.org/t280069
  https://www.flashback.org/t305921
  https://www.flashback.org/t255233
  https://www.flashback.org/t317607
  https://www.flashback.org/t314301
  https://www.flashback.org/t321953
  https://www.flashback.org/t326259
  https://www.flashback.org/t343367
  https://www.flashback.org/t366112
  https://www.flashback.org/t340644
  https://www.flashback.org/t351809
  https://www.flashback.org/t352037
  https://www.flashback.org/t352487

 13. Har skithögen Axelsson skyddad identitet? Låt se mina vänner, snoka om parasiten och ärke “snipplaren” så får han snart smaka på egen medicin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.