Annonser och näthat

Våra ansträngningar, att stävja näthat på internet, har bla varit att tala med annonserande företag om att deras annonser finns på platser där näthat och annat moraliskt tvivelaktigt material finns.

Denna verksamhet har gått väldigt bra och företagen bemöter oss oftast förstående och att de genast skall meddela den de gett annonsuppdraget till att de inte får annonsera på de platserna.

I vår grupp har vi en medarbetare som bara jobbar med detta. Hon gör det intensivt, idérikt och med stor framgång. Vi har sett att en del internetplatser börjar få ont om annonsörer, så ont om dem att de börjat lägga in annonser från andra företag utan att fråga och utan kostnad. Även i dessa fall  tar vår medarbetare kontakt med annonsörerna för att få bort annonserna.

3 Kommentarer on “Annonser och näthat

  1. Ja, det kan vara så. Jag kollade in det andra forumet nu. Det är ett privat litet forum. Ganska trevligt och utan förtal mm.

  2. Det har poppat upp annonser från flera casinoföretag, MOBILOPERATÖREN Hallon,Travelnet och Fyndboxen på Flashbacken

  3. Ja och flera får annonsera gratis på Flashback därför annonserande företag börjar minska. Ett företag sade att de inte betalt eller visste om att de fanns på det forumet.
    Det börjar bli oroligt på Flashback nu…

Comments are closed.