http://ifolkets.intre.se

Aminogatan – Vi har satt fast en vakt

Arresten Aminogatan

Arresten på Aminogatan i Mölndal blev ökänd när Helena JO-anmälde dem för felaktig behandling av intagna. Kritiken mot Aminogatan blev kraftfull från JO och den blev medial. Flera vakter fick gå, en del blev omplacerade och två poliser utreddes för brott. Kritiken var så massiv efter JO-anmälan att man tvingades till slut att stänga ner arresten.

Beröm från oväntat håll

En familj som bor nära arresten på Aminogatan hörde av sig. Vi nästan skämdes över all den beröm de öste över Helena. De tyckte inte alls om att arresten låg så nära. De fick ofta ta hand om intagna som släppts ut tidigt på morgonen till ingenstans. De var ofta helt desorienterade och inte sällan hade fått stryk av vakter och poliser innan de slängdes ut, fick vi berättat för oss. Grannarna plåstrade om de utsläppta och körde dem nästan alltid till Mölndals sjukhus för i så dåligt skick var de.

Skrev på Flashback

Några vakter blev så till sig av ilska över att de tagits med byxorna nere i JO-anmälan att de började visa sitt hat på Flashback. Lögner spreds i hög takt som hämnd på att de fick sluta men de gjorde bara bort sig i inlägg efter inlägg. Vi själva gjorde synbart ingenting.

Bakom kulisserna

Bara för att det ser ut att vi inte gör något ligger vi inte på latsidan. Vi jobbar på lugnt, sansat och målmedvetet nära nog dygnet runt. Vi tar ett litet steg åt gången tills vi når fram till vårt mål.

Vakt fälldes i rätten

Vi upptäckte att en av vakterna begick brott. Vi jobbade fram ett dokument, vi skickade in det till polisen som startade en utredning. I utredningsarbetet hittade poliserna fler brottsliga gärningar av vakten. För ett tag sedan fälldes den före detta vakten för flera brott som bedrägeri, grov trolöshet mot huvudman och bidragsbrott mm.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer