admin – En perfekt syn med svans

Vi är extremt noggranna med att skilja på nyanserna i helvetet. Vad vi menar är att kritisera det som är dåligt och berömma det som är bra oavsett om det är våra “haters” eller vänner. Vi ser inga fiender, vi ser bara bra eller dåligt ur ett mänskligt perspektiv. Andra får se oss som fiender men vi kapitulerar inte, vi ser inga fiender, vi ser bara det som är bra eller dåligt. Vi ångar på med att inte se några fiender. Vi har alltså en pragmatisk syn på verkligheten.

Vad menar vi med “bra” och “inte bra”

Det vi i detta arbete talar om som “bra” eller “inte bra” är hur människor reagerar när de utsätts för olika motgångar. Motgångar finns det gått om och är ofta nyttiga för vår utveckling. Det är alltså bra med nyttiga motgångar. Men det finns motgångar som är konstlat skapade mot sina medmänniskor där de ofta passerar gränsen för vad en människa tål.
Det är ingen lokal idé att sätta gränser det är universellt, ingen frisk person på vår Jord tycker det är bra att utsättas för andra missaktning. De som är känsligast att utsättas för andra missaktning är de som själva inte drar sig för att missakta andra människor, dvs näthatarna i detta fall. De kan utsätta andra människor för ett extremt tryck genom att skapa missaktning runt dem som vissa till och med tar sina liv för. Själva tål de inte det minsta utan att ropa på polisanmälning, hot, får man gör så osv. Det räcker faktiskt med att deras alias nämns och att vi skriver att det är näthat personen sysslar med eller att vi skriver vi vill träffa dem. Tänk den extremt onda tanken att vi skulle lägga ut deras personuppgifter och kalla dem för psykopater, bögar, narcissister och allt vad de nu kallar oss för. Vad skulle hända då? Tankebalansen är definitivt inte näthatarnas starka sida, minst sagt.
Vi som kom direkt från trygghetens varma vrå rakt ut i förtalets extrema värld golvades av all skit de hittade på om oss. Det är fruktansvärt och vi önskar ingen skall behöva utstå det extrema känslomässiga trycket vi och andra fick och får utstå. Det har inget alls med yttrandefrihet att göra, det är svansen som uppstår när lagar inte når fram och ägare till forum inte sätter gränser eller rättare sagt inte tillämpar de fullt korrekta gränser de har satt upp.

Tag bort svansen här ovan och vi gillar admin

Vi ogillar inte admin på Flashback, vi kan till och med erkänna vårt gillande. För att det skall ske måste hans yttrandefrihetssvans plockas bort som vi beskriver här ovan. Den åsikten handlar inte om en privat egen åsikt, det är en global åsikt som omfattas av alla, till och med näthatare och andra brottslingar. Det är alltså inte vår idé, det är ingens idé, det är en del av mänskligheten nedärvda egenskaper att vara motståndare till att skadas, både fysiskt och verbalt. Vi kallar det svansen till yttrandefriheten. admin på Flashback tog för ett ögonblick bort svansen i sitt resonemang och vi hittar en persons egenskaper som vi faktiskt tycker bra om:

Utan att säga att “Drullknull” har fel måste vi berömma detta inlägg i debatten av admin. Det är helt enkelt lysande. OK, vi kan hitta detaljer som vi tycker är lite mindre bra men det förtar inte den lysande helheten. Efter att studerat admin i flera år är vi helt säkra på att han skriver ur hjärtat. Detta är den admin vi lärt oss hur han egentligen är om han skalar bort svansen.

Flashback är inte högerextremt

Vi har skrivit det flera gånger, att Flashbacks politiska åsikter är detsamma som ägarens åsikter. Men präglingen av ägarens åsikter kommer inte fram i forumet eftersom han varit lågmäld i den frågan. Vi såg redan tidigt att admin lutar åt den Libertarianska sidan “som förespråkar frihet från tvång och strävar efter att minimera staten och dess inflytande över människors liv”. Vi tolkar det så mer nu när vi ser att admin skriver:

Och anarkismen är väl den enda extremism du kan koppla till Flashbacks ägare. Ej att blanda ihop med vad vissa kallar högeranarkism/anarkokapitalism.
Källa: Inlägget här ovan.

Om man säger sig vara anarkist men inte förespråkar anarkokapitalism hamnar vi i den Libertarianska synen. För de som undrar var de står skulle vi vilja säga att de står på vänsterkanten eftersom empati och omsorg om andra är en viktig del i den synen. De tar också avstånd från rasism och imperialism mm.

Libertarianer anser ofta att människor tenderar att agera i goda syften av naturen, samt förblir kapabla att hjälpa de i nöd utan tvång och hot om våld i form av skatt.
Källa: Wikipedia

Forumet präglas av ägaren på den punkten genom den skapade regeln:

0.09. Falsk ryktesspridning
Att sprida påhittade uppgifter om personer, företag eller organisationer med uppsåt att utsätta dessa för andras missaktning, eller att avsiktligen sprida förvrängd eller påhittad information med uppsåt att vilseleda, är förbjudet.
Källa: flashback.org/regler

Det vi inte kan förstå är varför man inte följer regeln?
I avsaknaden av att inte följa den regeln skapar mycket frustration och ett psykiskt tungt tryck mot de som drabbas av näthatarna. Det blir svårt att få arbete, man förlorar vänner, man vandrar ständigt med en klump i magen och en del tar sina liv. Allt detta bara för att admin på denna punkt inte tillämpar den Libertarianska synen. Här har något gått snett, helt åt helvete snett. Det är det vi motarbetar av Flashback. Inget annat även om vi någon gång råkar snubbla över annat.

Flashback står på vänstra sidan

Flashback präglas av högerextremism, det står helt klart. Utifrån gör man det enkelt för sig och säger helt frankt att Flashback är en högerextrem sajt. Men undersöker man saken närmare så håller inte den synen streck. Flashback är inte i grunden högerextrem och ägaren stå förmodligen på den Libertarianska sidan, möjligen utan att vara organiserad, det handlar förmodligen mer om tankeidéer. Libertarianer skulle, om man mäter idén under Riksdagens, stå på den vänstra sidan. Så forumet är mer vänster än något annat, strikt sett.

Flashbacks “invällare”

Tyvärr så har de få högerextrema en enorm skrivarlust och på Flashback har de fritt fram att skriva vad de vill. De högerextrema är Flashbacks “invällare”. De rinner ut över forumet precis överallt. De trådar vi oftast håller oss i när vi testar olika saker har inget med politik eller samhällsfrågor att göra. Ändå genomsyras de trådarna av dessa invällare i sådan grad att folk flyr från forumet. Än värre är det i samhällstrådarna, man får vada genom deras ständiga upprepande om invandring och att hur korkade våra politiker är. Forumet inte bara genomsyras av dessa invällare, de har helt tagit över dagordningen. På en punkt håller vi med de högerextrema vad det gäller dessa invällare på forumet: Släng ut dem!
Släng inte ut dem för att det är yttrandefrihet på forumet utan släng ut dem för de hindrar yttrandefriheten på forumet.

Alltså

De två negativa fenomen som förstör Flashback är att:

  • inte regel 0.09 följs och
  • de högerextrema invällarna

Gör man inget åt dessa negativa fenomen kommer Flashback att falla. Skyll inte på oss, skyll på er själva!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer