Moll-E – Finns med i reggad-listan

För några år sedan plockade någon ut delar av Flashbacks databas. Det handlar om 40.000 mejladresser och lite annat. Vi har den databasen! Ur den plockar vi ur de vi hittat, vi kallar den för reggad-listan. Moll-E finns med i den listan med en mejladress som innehåller hela hans namn. Några av dem vi hittat har vi lagt ut för att visa att vi kan hitta anonyma den vägen.

Mejladressen

Så här ser det ut i reggat-listan som vi här har maskat en del:

******-****  Moll-E e************t@hotmail.com E*** **********t 198*****-****

Vi är inte som de empatilösa på Flashback som lägger ut personuppgifter hur som helst. Moll-E har skrivit mycket personligt om sig själv och sina anhöriga. För att skydda de uppgifterna kan vi helt enkelt inte lägga ut hans namn. När gjorde ni på Flashback så?

Ingen anonym går säker

Tar man det faktum att vi kan hitta anonyma på Flashback tillsammans med att polisen kan spåra upp folk i det krypterade Darknet fram till ett bankkonto via den elektroniska plånboken för Bitcom förstår man att ingen är anonym på riktigt. Vill man hitta er anonyma kommer man förr eller senare att hitta er.

Kommer fler metoder

Metoderna för att hitta anonyma blir både fler och bättre. Vi har bland annat testat programvara som kan avgöra om två olika texter tillhör samma person med stor framgång. Dock har vi ännu inte börjat använda den metoden eftersom vårt rättsväsende inte godkänner tekniken mer än som indicium. Snart kan man spåra det elektroniska flödet som en anonym lämnar efter sig på nätet fram till dennes dator, på ungefär samma sätt som man idag kan spåra Bitcoin-plånboken fram till ett bankkonto.

2 tankar på “Moll-E – Finns med i reggad-listan

  1. ni vet att det finnes olika bitcoin just bitcoin är spårbara men det finns andra så slå er inte på bröstet för hårt

  2. Oss veterligen finns det bara en sorts Bitcoin och det är Bitcoin.
    Om du menar elektroniska pengar med annat namn så har vi inte nämnt dem i vår artikel, således har vi vare sig slagit oss för bröstet eller påstått något om dem.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer