evilhoney – Kommentarer

Eftersom denna alias hade fått kommentarer vid presentation gör vi om presentationen till ett inlägg.

27 tankar på “evilhoney – Kommentarer

 1. Nu hänger du ut personer, som du klagade över att andra gjorde mot dig.

  Nej, vi hänger aldrig ut någon och har aldrig gjort!

  /Redaktören

 2. Ok, bra, nu har du direkt gett ditt tillstånd till att hängas ut enligt posten du skrev förut om folk som ger sina “tillstånd” att hänga ut genom att själva göra det. Nu när vi fått ditt tillstånd att hänga ut dig ytterliggare så kan du inte klaga på vad vi kommer göra.

  Vi hänger aldrig ut någon och har aldrig gjort det, inte ens dig!

  /Redaktören

 3. Jag gör ett undantag och släpper fram denna kommentar.
  Jag har aldrig “hängt ut” dig men du har flera gånger inte bara “hängt ut” mig utan också min familj som inte alls näthatar på något sätt. Du är en simpel näthatare som likt alla andra näthatare inte förstått vad du sysslar med. Dessutom hackar du mailkonton och webbsidor.
  Om jag skulle göra som du redan gjort skulle jag hänga ut dig, din mamma, din pappa, din bror och din farmor. Men jag avstår från det då dina anhöriga inte har med detta att göra och dig hänger jag inte ut därför du är ung och inte förstår konsekvenserna av ditt handlande.
  I övrigt hänger jag inte ut någon överhuvudtaget. Jag länkar bara till en plats där de redan finns i en databas som måste hämtas ut genom att klicka på en länk. De är alltså inte googlingsbara och kan gå vidare i livet utan problem. Jag avser inte heller att detta skall ligga uppe så värst länge. När jag raderar länken är allt borta.
  De som hänger ut på nätet (som du) med namn, personnummer och adress går ofta inte att radera och blir för all framtid googlingsbart.

  Jag har läst en intervju av en högt uppsatt IT-polis som säger att visa vem som står bakom anonyma användare är bra och avskräckande för näthatet. Jag har precis skrivit en artikel om det.

  Förstår du skillnaden?
  Inser du att jag är hygglig mot dig trots det du gjort mot mig och min familj?
  Tänker du vara lika hygglig mot mig?

  Jag släpper inte fram någon mer kommentar från dig någon annan näthatare eller från stalkers för vi vill inte mata trollen.

 4. Nej, men uppenbarligen så hänger du ut andra. Varför tror du att DU kan hänga ut men inte bli uthängd själv?


  Vi hänger aldrig ut någon och har aldrig gjort det!
  Det är upp till var och en att besluta sig för att trycka på länken till Upplysning.se. Jag beslutar inte åt andra. Dessutom är det inte googlingbart.

  Resten censurerat

  /Redaktören

 5. Om någon hänger ut min familj som inte alls har med detta att göra skall jag tänka igenom det noggrant om jag gör detsamma men inte på bloggen för här hänger vi inte ut någon.
  Att hänga ut någon i rent djävulskap är i sig näthat. Att försvara sig med samma mynt är ett självförsvar och kan inte jämföras med näthatarens uthängning.

 6. Några som kommenterar här och som jag inte släpper fram frågar varför jag inte släpper fram dem.
  Om ni läser artikeln om polisen som blivit intervjuad säger han att man aldrig skall ge utrymme åt näthatare, troll och andra som jävlas på nätet. Man skall aldrig släppa fram dem någonstans.

  Därför släpper jag inte fram alla kommentarer. Det finns andra orsaker också. Jag raderar 20-30 kommentarer om dagen så om du tror du är den ende som blir raderad så vet du nu att det inte är så.

 7. Tycker att du är för snäll mot de moderatorer du outar:

  – Vad står hon för?
  – Vad låter människan slinka förbi censuren?
  – Vad är hennes andemening?

  Ja, det står kort och gått att läsa på hennes historik samt vilka trådar hon släpper in.

  Du hade lika gott kunna skriva sla*pan som stämplare till knarkbrott, förtal samt en hel del andra åtalspunkter.

  Var nu inte så blygsam, sätt åt de jävlarna på Flashback. För jävulsk är man om man stöder en sådan sida.

 8. Ardet, du och dina kompisar är bara en blöt fis. Admin vet sina rättigheter och skyldigheter. Han vet sin plats. Du däremot har inte funnit din plats ännu eftersom du är så fjunig så att du tror Flashback står bakom dig, fjant!

  Hybristomte!

 9. Inser ni på denna blogg verkligen vad ni gör här? Ni har nu i flera fall direkt och i andra fall indirekt öppnat för förföljelser av potentiellt helt oskyldigt folk genom att avslöja deras namn (men jag gissar att du inte känner till vare sig företeelsen tungt kriminella gäng eller AFA). Och allt detta för att du, känner hämndbegär för vad några förmodligen helt andra på forumet skrivit om din dotter. Jag tycker istället att du kan sluta med din rättshaverism och faktiskt tänka på att ditt handlande kan få konsekvenser för helt oskyldiga.

 10. Anonym:
  Inser ni på denna blogg verkligen vad ni gör här? Ni har nu i flera fall direkt och i andra fall indirekt öppnat för förföljelser av potentiellt helt oskyldigt folk genom att avslöja deras namn (men jag gissar att du inte känner till vare sig företeelsen tungt kriminella gäng eller AFA). Och allt detta för att du, känner hämndbegär för vad några förmodligen helt andra på forumet skrivit om din dotter. Jag tycker istället att du kan sluta med din rättshaverism och faktiskt tänka på att ditt handlande kan få konsekvenser för helt oskyldiga.

  Till skillnad mot de som postar på Flashback vet vi mycket väl vad vi gör, det ligger lång planering bakom dessutom hänger vi inte ut någon. Till detta kommer möjligheten att vi kan ta bort presentationen om de hör av sig och har giltiga skäl. Det gör aldrig Flashback eller många andra på nätet.

  Vi öppnar inte alls för någon förföljelse, inte på det minsta sätt. Det är de själva som öppnar för den eventuella förföljelse som möjligen kan ske genom att posta på Flashback. Om du läser högst upp på vår sida så står det mycket tydligt “Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt”. Du kan väl aldrig mena att man skall kunna skriva vilken skit som helst utan att ta konsekvenserna av det medan de som omskrivs får ett helvete?

  Tungt kriminella ser ofta uthängningar som en extra rad i sina CV:n och AFA är en liten grupp överklassslynglar som leker att de är åt vänster, dvs folk som är helt ofarliga. Däremot finns det stor anledning att vara rädd för medelsvensson när du är med och hänger ut dem för det är de som är de verkligt farliga i sin apati när de omskrivs på Flashback utan att de får bort det eller kan göra något åt det.

  Vad det gäller hämnd är den tanken borta för länge sedan, vi jobbar för ett internet för alla, dvs inte bara för de förstockade idioterna som tror de kan göra vad som helst för att de är anonyma. Du ligger i samma liga för du skrev ut mitt namn men inte ditt eget namn vilket betyder att jag skall ta konsekvenser men du skall inte behöva göra det.

  I övrigt är vi mycket medvetna att det vi gör kan få konsekvenser för näthatet, det är liksom poängen att låta folk få ta sina konsekvenser för det de gör, tycker inte du det också?

  Översätt “rättshaverist” så ser du att det inte betyder någon som havererat, det betyder en som står upp för sin rätt och slåss intensivt för det.

  Om du nu tycker vi gör fel kom med förslag hur du tycker vi skall jobba!

 11. Till dig som så tufft står upp för de som presenteras av gänget här. Har du tänkt på att du är tuff anonymt, skulle du klara det med ditt eget namn? Har du tänkt tanken att dessa personer på denna blogg inte alls är anonyma? Det är tufft om något och skapar stor respekt!
  Fortsätt presentera flashisar, jag älskar den biten av er!!!!!

 12. kubert:
  Till dig som så tufft står upp för de som presenteras av gänget här. Har du tänkt på att du är tuff anonymt, skulle du klara det med ditt eget namn? Har du tänkt tanken att dessa personer på denna blogg inte alls är anonyma? Det är tufft om något och skapar stor respekt!
  Fortsätt presentera flashisar, jag älskar den biten av er!!!!!

  Tyvärr är de anonyma inte så tuffa eller ens förstår att de kan bli avslöjade. Vi vill visa att det de skriver kan få konsekvenser för någon kan ju veta vem det är som skriver.
  Ja, det kommer mer “flashisar” efter hand!

 13. Anonym:
  Inser ni på denna blogg verkligen vad ni gör här? Ni har nu i flera fall direkt och i andra fall indirekt öppnat för förföljelser av potentiellt helt oskyldigt folk genom att avslöja deras namn (men jag gissar att du inte känner till vare sig företeelsen tungt kriminella gäng eller AFA). Och allt detta för att du, känner hämndbegär för vad några förmodligen helt andra på forumet skrivit om din dotter. Jag tycker istället att du kan sluta med din rättshaverism och faktiskt tänka på att ditt handlande kan få konsekvenser för helt oskyldiga.

  evilhoney är moderator på Flashback så vi är till och med extra snälla som inte publicerar hennes namn och adress helt öppet vilket vi borde göra. Moderatorer är att betrakta som offentliga personer eftersom de driver och modererar ett av Sveriges största förtalsforum. Det ligger i allmänhetens intresse att veta vilka de är som ligger bakom terrorismen Flashback bedriver emot svenska medborgare.

  “Yttrandefrihet på riktigt” är konsekvenser på riktigt som sagt. Vi praktiserar vår yttrandefrihet genom de publiceringar som görs. Gillar du inte yttrandefrihet? Vi är till och med extremt snälla i förhållande till kloakråttorna på Flashback som inte drar sig för något. Därmed publicerar vi alla användares riktiga identiteter, vi skulle kunna göra som Flashbackarna, hänga ut deras familjer, barn och annat men det gör vi inte. Vi har nämligen en etisk norm som är inom lagens ramar. Vi skulle kunna göra det men vi finner det oetiskt. Men om du vill kanske vi kan börja göra det också?

  Vi känner till att organiserad brottslighet existerar och vi känner till AFA, men av någon märklig anledning känner vi också till att nazister, våldsamma sverigedemokrater och extremhöger med våldsamma beteenden vilket du lustigt nog inte gör. Verkligheten verkar lite skev där märker man för din del. *gäsp* Ännu en politisk extremist som är blind för verkligheten men det är upp till dig att leva i din svart-vita världsbild. Vi är inte här för att hjälpa dig avprogrammeras från ditt sekteristiska tänk.

  Om du inte kan stå för vad du skriver skriv det då inte alls. Speciellt skall man undvika Flashback. Om någon nu känner tvångsmässigt att de måste skriva på Flashback anonymt tar de då själva ansvar för vad de skriver. Så ärligt talat, vi skiter i det, låt folk som inte kan låta bli att prata skit om andra få skit svårare än så är det inte. Då publicerar vi deras verkliga identitet och de får själva stå för konsekvenserna. Kloakråttor bör behandlas som kloakråttor. De som skriver på Internetkloaken bekostar den också via reklamen.

  Rättshaverist betyder en som alltid måste ha rätt, inte som du insinuerar. Vi försvarar oss och debatterar och lobbar för förändring kring Internet och anonymitet. Anonymitet på Internet är inte samma sak som yttrandefrihet, det är en skev bild som skapats av Internetfolk som vill kunna fortsätta begå lagbrott eller ladda ned film eller liknande.

  Vi vill inte ha ett vilda västern Internet, då måste landets lagar förändras till att motsvara antingen Internets vilda västern så jag kan ge dem som gör integritetsintrång på mig det straff som jag anser att de förtjänar för att försvara mig och min familjs heder. Alternativet är att Internet förändras till att synkas med svensk lagstiftning helt och hållet med Internetkörkort som loggar aktiviteten på användare samt filter emot siter som inte lyder svensk lagstiftning exempelvis Flashback, Google och en bunt andra.

 14. Jag är så sjukt imponerad av dig Helena. Andra skulle ha gått under. Vilken otrolig pappa du har. Önskar att alla hade en pappa som din.

 15. Redaktören: Till skillnad mot de som postar på Flashback vet vi mycket väl vad vi gör, det ligger lång planering bakom dessutom hänger vi inte ut någon. Till detta kommer möjligheten att vi kan ta bort presentationen om de hör av sig och har giltiga skäl. Det gör aldrig Flashback eller många andra på nätet.

  Vi öppnar inte alls för någon förföljelse, inte på det minsta sätt. Det är de själva som öppnar för den eventuella förföljelse som möjligen kan ske genom att posta på Flashback. Om du läser högst upp på vår sida så står det mycket tydligt ”Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt”. Du kan väl aldrig mena att man skall kunna skriva vilken skit som helst utan att ta konsekvenserna av det medan de som omskrivs får ett helvete?

  Tungt kriminella ser ofta uthängningar som en extra rad i sina CV:n och AFA är en liten grupp överklassslynglar som leker att de är åt vänster, dvs folk som är helt ofarliga. Däremot finns det stor anledning att vara rädd för medelsvensson när du är med och hänger ut dem för det är de som är de verkligt farliga i sin apati när de omskrivs på Flashback utan att de får bort det eller kan göra något åt det.

  Vad det gäller hämnd är den tanken borta för länge sedan, vi jobbar för ett internet för alla, dvs inte bara för de förstockade idioterna som tror de kan göra vad som helst för att de är anonyma. Du ligger i samma liga för du skrev ut mitt namn men inte ditt eget namn vilket betyder att jag skall ta konsekvenser men du skall inte behöva göra det.

  I övrigt är vi mycket medvetna att det vi gör kan få konsekvenser för näthatet, det är liksom poängen att låta folk få ta sina konsekvenser för det de gör, tycker inte du det också?

  Översätt ”rättshaverist” så ser du att det inte betyder någon som havererat, det betyder en som står upp för sin rätt och slåss intensivt för det.

  Om du nu tycker vi gör fel kom med förslag hur du tycker vi skall jobba!

  Fel. Ni har redan äventyrat människors säkerhet. Problemet är att ni inte vet om det. Det gör er farliga.

 16. lillajag:
  Jag är så sjukt imponerad av dig Helena. Andra skulle ha gått under. Vilken otrolig pappa du har. Önskar att alla hade en pappa som din.

  Ja de som inte har någon pappa som försvarar dem får kämpa ensamma på Flashback och riskera att bli uthängda här. Uthängningar som kan ha till följd att de utsätts ytterligare.

 17. Jag får tacka “lilla jag” djupt från mitt hjärta!

  Det känns skönt att få riktigt beröm ibland annars är vi mest vana att få skit från flashbackare vilket vi också ser som beröm.

  Vi hade också gått under om vi inte tagit tag i detta och blivit en verklig nagel i ögat på Flashback. I min värld finns inget annat än att stå upp för sin familj och göra allt man kan för att hjälpa. Jag vet att det finns de som struntar i familj och familjemedlemmar men jag förstår det inte.

 18. feminist: Ja de som inte har någon pappa som försvarar dem får kämpa ensamma på Flashback och riskera att bli uthängda här. Uthängningar som kan ha till följd att de utsätts ytterligare.

  Fel. Ni har redan äventyrat människors säkerhet. Problemet är att ni inte vet om det. Det gör er farliga.

  Vem har vi äventyrat? Vi kan inte göra mycket om du inte säger vem. Jag gissar dock att du hittar på.

  Det är inte svårare än att de hör av sig till oss. Försök göra samma sak med Flashback.

  Om någon har blivit förtalad på Flashback och går in där och försvarar sig blir effekten liten eller ingen alls om man gör det anonymt. Om den utsatta går in med sitt eget namn eller säger att detta alias är den utsatta blir effekten mångdubbelt. Men om man vill få det till rättegång skall man undvika att skriva alls på nätet eller göra något överhuvudtaget för det ser rätten som två som träter och då ogillas målet.

 19. Feminist:

  Du har inte skrivit eller brytt dig tidigare när vi presenterat en hel del personer från Flashback. Första gången och det enda du engagerar dig i är när vi presenterat folk som verkar tillhöra din lilla krets, vänner, bekanta eller liknande. Tycker inte du det är dubbelmoral att bara skydda den egna kretsen men stödja publicering av andra användare?

  Men till saken. Vi har valt att inte publicera ett antal användare tidigare och vi kommer aldrig publicera dem. Anledningen är den att de har uppriktigt bett mig om ursäkt. Vissa av dem har faktiskt skrivit så avskyvärda saker om mig att jag inte kunnat förstå att jag kunnat förlåta ens. Men en av dem är idag en mycket nära vän till mig och hon stödjer vårt arbete. Flera är bekanta ännu.

  Det bästa receptet, efter mycket test och experiment, har vi kommit fram till att man skall inte skriva alls på Flashback även om man är själv utsatt. Att göra det är ett misstag, även om det gäller en själv. Det enda som det leder till oavsett hur mycket den utsatta försöker förklara eller korrigera lögner så leder det bara till mer poster och mer spekulationer och mer näthat. Man kanske kan finna en styrka i det, eller ett behov för sitt egna välmående det kan jag ha all förståelse för (därför vi erbjuder utsatta användare de bara kan köra igång med samma dag så de slipper vänta på verifiering). Men idag kan vi säga att det ger ingenting utöver att man tar skada av det och att man eldar hatet som pågår.

  Bästa sättet är att försöka stålsätta sig och ignorera, inte lägga sig i andras affärer eller bråk på Flashback. Låt stället bli inavlat och självdö alternativt skriva utanför Flashback sin version. Kritisera Flashback, publicera användares verkliga identiteter och prata om Flashback generellt. Alla borde göra det, Flashback är hyperkänslig för kritik, det har i o f s lett till att vi fått ett antal stalkers och näthatare på halsen som försökt suga energi från oss i över två-tre år. Det är inte alltid lätt att försöka motverka Flashback, många går nästan under när de försöker. Bästa sättet att skada Flashback vid sidan om information är att publicera användare (rekommenderas av polisen mfl) och ge sig på reklamen och en del andra metoder. Vi gör så gott vi kan men det vore bättre om vi var fler som verkligen jobbade med detta.

  Men i all välmening feminist, och jag är inte raljant eller något annat, så föreslår jag att du pratar med dina vänner och börjar en kampanj emot Flashback som engagerar fler människor. Ta ut det i bloggosfären, prata med journalister, anmäl reklamen och skriv om Flashbacks taskiga syn. Inte bara ett twitterinlägg eller ett blogginlägg eller liknande utan verkligen ta tag i det hela och gör det till en riktig kamp. Då kanske vi skulle se mer resultat.

  Vi tycker Researchgruppen gör ett bra jobb även om vi inte anser att jaga specifika profiler eller politiska grupperingar vara det centrala, vi anser alla näthatare vara intressanta specifikt och Flashbacks användare generellt men speciellt moderatorerna. Det centrala är hela Flashback. Det är kriminalforumen och uthängningarna med grovt förtal och absurda lögner som tar folks liv eller skadar dem.

  Jag hoppas du har läst artikeln om Flashback, dess historia, struktur och funktion som det länkades till tidigare? Det är en bra start för att sätta upp en plan för hur man bekämpar Flashback.

 20. feminist: Fel. Ni har redan äventyrat människors säkerhet. Problemet är att ni inte vet om det. Det gör er farliga.

  Om du nu skall tjata om detta, skicka ett email istället så får vi göra övervägande om presentationen skall plockas ned eller behållas eller skalas av. Vi vet liksom inte vem du pratar om? Vem är det du menar, maila oss så får vi ta ställning till det du påstår.

 21. Kubert, jag kan förvisso inte tala för alla Flashbackmedlemars drivkrafter, men personligen bryr jag mig inte ett dugg om jag verkar tuff eller ej när skriver på forumet. Inte för att det inte skulle vara kul om någon verkligen tyckte jag var tuff, utan för att detta verkligen inte är min drivkraft. Min drivkraft är istället en vilja att kunna skriva vad jag verkligen upplever och tänker om världen. Och Helena, det är inte ett dugg förvånande att en sådan som dig tror på mediernas lögner om att svenska nationalsocialister främst angriper oskyldiga människor. Men för att väcka dig så ska jag berätta att minst nittio procent av de som faller offer för “nynazistiskt våld” själva antingen är militanta vänsterextremister eller kriminella invandrare. Nationalsocialisterna i Sverige angriper också ytterst sällan någon som inte angriper dem eller deras ideologi, så den som inte har gjort detta har ingen anledning i världen att vara rädda för nationalsocialisterna. Detta skriver jag trots att jag på Flashback själv några gånger har kritiserat deras ideologi, och att jag därmed själv är i riskgruppen för att bli utsatt för våld från dem. Men detta är ingalunda något argument för att hänga ut alla stackare som har postat på forumet, utan snarare ett argument för att ni inte bör offentliggöra slumpartat utvalda Flashbackmedlemmars identiteter (för då kan ju de som faktiskt nazisterna vill förfölja bli lättare att förfölja). 12Dagge skrev detta.

 22. Anonym:

  Kubert, jag kan förvisso inte tala för alla Flashbackmedlemars drivkrafter, men personligen bryr jag mig inte ett dugg om jag verkar tuff eller ej när skriver på forumet. Inte för att det inte skulle vara kul om någon verkligen tyckte jag var tuff, utan för att detta verkligen inte är min drivkraft.

  “Kubert” svarar förmodligen inte.

  Min drivkraft är istället en vilja att kunna skriva vad jag verkligen upplever och tänker om världen.

  Anonymt på Flashback? Om man vill något med vad man tycker skriver man under sitt eget namn och på respekterade platser. Det som skrivs på Flashback anses vara en del av förtal oavsett vad man skriver där.

  Och Helena, det är inte ett dugg förvånande att en sådan som dig tror på mediernas lögner om att svenska nationalsocialister främst angriper oskyldiga människor.

  Du, Helena är en av de största motståndare till media och har varit stark motståndare i många år, långt före ens Flashback existerade. Däremot lyckades hon med konststycket att vända hela mediadrevet mot henne till hennes fördel. Hon har aldrig någonsin påstått det du skriver om media och nassar. Däremot kan undertecknad säga att nassar angriper oskyldiga, det är otvivelaktigt så men möjligen inte den vanligaste metoden. Bara det att de angriper folk fysiskt räcker för att tycka mycket illa om dem som grupp oavsett vem de angriper.

  Men för att väcka dig så ska jag berätta att minst nittio procent av de som faller offer för ”nynazistiskt våld” själva antingen är militanta vänsterextremister eller kriminella invandrare.

  Menar du att det är ok att fysiskt angripa dessa personerna? Nassar är en grupppöbel som inte skall få finnas till. Ingen får “angripa” någon oavsett åsikt eller bakomliggande historia. Till detta kommer att deras handlingar stoppar yttrandefriheten för de som angrips men å andra sidan är det ju det nassarnas mål.

  Nationalsocialisterna i Sverige angriper också ytterst sällan någon som inte angriper dem eller deras ideologi, så den som inte har gjort detta har ingen anledning i världen att vara rädda för nationalsocialisterna.

  Återigen, de skall inte “angripa” någon oavsett orsak eller oavsett om det sker ofta eller sällan. Ett endaste fysiskt “angrepp” är principiellt lika illa som fysiskt massangrepp på sina motståndare.

  Detta skriver jag trots att jag på Flashback själv några gånger har kritiserat deras ideologi, och att jag därmed själv är i riskgruppen för att bli utsatt för våld från dem.

  Detta låter väldigt ologiskt då du faktiskt försvarar dem utifrån en nazistisk hållning och tro att det är ok att angripa “oskyldiga” lite grand och “skyldiga” kan “angripas” mycket.

  Men detta är ingalunda något argument för att hänga ut alla stackare som har postat på forumet,

  Det är inget argument att “hänga ut” alls, för vi “hänger” inte “ut” någon. Däremot finns det en mycket stor anledning att presentera sådana som dig för det är ni som förstör för andra.

  utan snarare ett argument för att ni inte bör offentliggöra slumpartat utvalda Flashbackmedlemmars identiteter (för då kan ju de som faktiskt nazisterna vill förfölja bli lättare att förfölja). 12Dagge skrev detta.

  Vi presenterar ingen som riskerar att råka illa ut om de inte själva betett sig illa. Ännu så länge har ingen sådan presenterats.

  I övrigt måste vi säga att denna kommentar är något av det mest korkade vi någon sin fått borträknat en stalker som brukar kommentera oläsbart svammel.

 23. Anonym:
  Du känner inte mig ett dugg ser jag. Så tala inte om mig. Jag röstar inte, läser inte svensk media eller följer svenska nyheter. Jag bryr mig alldeles för lite om sådant.

  Mitt svar till ett tidigare inlägg var format så som det var eftersom den ensidigt bara ville peka ut kriminella gäng eller vänsterextremister som farliga. Saken är den att alla kan vara farliga oavsett politisk inriktning eller gäng. Det är oftast individer som är farliga inte grupptillhörigheter, även om grupptillhörighet och privata konspiratoriska världsbilder kan fungera som bränsle för farliga individer.

  Vi är som sagt neutrala, vi ser gråskalor. Vi väljer inte en specifik profil när vi publicerar användare. Vi publicerar socialdemokrater, vänsterextremister och högerextremister oavsett. Utifrån detta faktum som du eller de som har något emot vår neutralitet eller vill tolka oss som det ena eller andra så blir det väldigt lustigt för oss/mig när alla försöker stämpla oss åt den sida de själva inte tillhör.

  Ingen kan stämpla mig eller SIG-gruppen eftersom vi är oerhört neutrala i de politiska skalorna.

  Påståenden om att jag skulle vara extremfeminist med ROKS-anknytning och vänsterextremist är skapade av en enda person som tillhör papparättsfolk som vill utmåla kvinnor i dålig dager och så klart är han en moderat också så då måste allt till vänster om honom smutskastas. Några högerextrema nättidningar hoppade såklart på det fullständigt falska påståendet och så blev det något folk tror på. Korkade jävlar som inte förstår sig på källkritik helt enkelt. Man skall inte tro på allt man läser, vare sig på Internet eller i mainstream media.

  Men du får tro vad du vill, men jag hoppas att du förstår mig bättre nu så du inte kommer dragandes med rena påhitt eller falsarier om mig framöver. “någon som du”, ja du känner inte mig alls helt enkelt. Du vet ingenting om mina värderingar eller vad jag sysslar med. Det är så tydligt. Tack för att du demonstrerar din okunskap.

  Däremot borde du prata om hur du verkligen upplever världen utanför Internet. Det kan inte vara lätt och sitta och knyta näven i fickan varje dag och frossa i privata upplevelser av omvärlden när du tror du är anonym. Det är bara fegt och väldigt lamt. Ingenting händer om du bara sitter och gnäller lite på en internetkloak.

  Vi publicerar utifrån våra etiska principer, vi gör undantag om vi tror det finns överhängande risk att någon kan komma till fysisk skada eller om det direkt berör barn. Vi är också extra försiktiga när det rör sig om väldigt unga personer som anonymt postat på exempelvis Flashback. I övrigt tar vi inga andra hänsyn, folk är vuxna och får stå för vad de skriver på Internet när de trott att de varit anonyma. Yttrandefrihet på riktigt är konsekvenser på riktigt.

 24. Jag glömde. En ökänd och grovt kriminell nazist pekade också ut mig som en kommunist en gång för att jag ägde en sovjetisk flagga. Men jag äger också kejserliga Tysklands flagga, Preussens flagga och ett antal andra historiska flaggor. Jag äger till och med järnkors från första världskriget och ett stort antal tyska militära hjälmar och utrustning från första världskriget. Ja, jag äger även franska, amerikanska, svenska och sovjetiska bajonetter och stridsknivar från olika decennier och krig (min amerikanska spikstridskniv med knogjärn och skallkrossare gör mig till vad, en amerikansk patriot?). Jag ägde en SS-hjälm ett tag och en del andra nazistiska andra världskrigsrelaterade föremål och objekt. Ja, jösses jag äger till och med vapen från bronsåldern, gör det mig till någon som tror på eller befinner mig inom de ideologiska eller gudomliga världsbilder de folkslagen skall ha haft?

  Man kan alltså inte döma en människa för ett enda föremål eller liknande. Jag hoppas du är intelligent nog att förstå detta. För ärligt talat jag vet inte var du fått din tolkning om mig ifrån.

 25. Helena, var skrev jag att just du var kommunist eller extremfeminst? Det jag är emot är annars att du och din pappa publicerar namnen och adresserna för personer som många gånger inte ens direkt tycks vara vad ni klassificerar som “näthatare”. Jag ser också att din far är emot åsikts- och tankefriheten, så nog är ni då knappast politiskt neutrala. Just evilhoney är ett utmärkt exempel på en sådan oskyldig medlem. Och Kubert, förlåt att jag råkade slöläsa och därmed totalt missförstå din kommentar.

 26. Anonym:
  Helena, var skrev jag att just du var kommunist eller extremfeminst? Det jag är emot är annars att du och din pappa publicerar namnen och adresserna för personer som många gånger inte ens direkt tycks vara vad ni klassificerar som ”näthatare”. Jag ser också att din far är emot åsikts- och tankefriheten, så nog är ni då knappast politiskt neutrala. Just evilhoney är ett utmärkt exempel på en sådan oskyldig medlem. Och Kubert, förlåt att jag råkade slöläsa och därmed totalt missförstå din kommentar.

  Var kan du se att någon av oss är emot åsikts- och tankefriheten??
  Vi är för yttrande frihet för alla inte bara för de som näthatar eller för nassar mm. Vi anser att anonymt yttrande inte per automatik är det samma som yttrandefrihet. Det kan vara det men under anonymitet förstör man ofta livet och yttrandefriheten för andra. Rasism kan aldrig vara yttrandefrihet inte heller att svärta ner olika sexuella läggningar eller att påstå att alla är extremvänster som är emot den egna uppfattningen. Vi kallar det för respektlöst beteende.

  Åsikter om invandring, andra politiska partier eller sexuella läggningar mm är yttrandefrihet om det framförs respektfullt.

  Jag läste lite av dina inlägg och vi tycker du borde sätta dig ner och tänka efter lite innan du fortsätter posta om du nu skall posta alls. Värre dravel har sällan skådats.

 27. Anonym:

  Vi är inte emot åsikts- och tankefrihet. Du har helt fel.

  Vi är emot Flashbacks existens och ett totalt anonymt vilda västern-Internet. Det är mycket vi är för och emot.

  Men åsiktsfrihet och tankefrihet är vi för. Men fega anonyma med näthat och envägskommunikation som är terrorism emot de som utsätts motsätter vi oss.

  Vi praktiserar vår åsiktsfrihet, våra tankar och yttrandefrihet och vi är inte anonyma. Du är det.

  Men SIG-gruppen är politiskt neutralt eftersom vi söker ingen specifik politisk profil. Däremot har vi en åsikt och tankar kring hur Internet skall se ut och hur den skall göras möjlig. Det är allt. Så du och dina likar oavsett om ni är vänster, höger eller foliehattar så bryr vi oss inte om det i sig.

  Inom SIG-gruppen finns det personer med olika politiska uppfattningar, den går över praktiskt taget hela skalan. Jag har mina privata åsikter om saker och ting, min pappa har sina åsikter, vi är lika varierande som folk är generellt inom SIG-gruppen skulle jag tro. Men jag håller faktiskt inte koll. För tillskillnad från de flesta andra bryr jag mig inte om sådant. En människa blir inte sämre bara för att de är en feminist, sverigedemokrat eller till och med nazist. Visst jag kan tycka folk har helknasiga eller tokiga åsikter om saker och ting men det är deras problem.

  Men jag lär nog aldrig få dig att förstå det här eller hur? Jag har sagt det tidigare men den här nättidningen är inte till för sektavprogrammering och Flashback är en kultliknande fenomen som är skadligt för folk, både utanför och inom kulten.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer