OM OSS

Den 5 september 2012 hämtades en av oss av polis. Åklagaren gick ut i media med anklagelser som hon själv konstruerat utan några som helst bevis. Anklagelserna byggde på material som samlats ihop från nätet vilket var material dels för att det var ett intresse och dels för funderingarna på att skriva en bok. Åklagaren lämnade ut bilder hon påstod var den av oss som nu satt häktad. Problemet var bara den lilla detaljen att inget av det var sant. Domen blev sedan friande och åklagaren fick skarp kritik.

Det kunde slutat här men det finns ett fenomen på nätet som heter “Flashback”. Det är ett forum fyllt med hat, förtal, stalking, hets mot folkgrupp, rasism och mycket mer. På det forumet började de skriva om den av oss som åklagaren konstruerade en massa påhittade egenskaper.

En enastående lägesbeskrivning av “santos_deville”.

När hon släpptes ur häktet och började läsa vad de skrev om henne försökte hon ta sitt liv. Självmordet misslyckades och hon sade istället den bevingade meningen:

Det är fan inte jag som skall dö!

Vad hon menade är att det är inte de som hängs ut och förtalas som är de skyldiga utan det är näthatarna som är de skyldiga. Meningen målar också bilden av att “denna gång bråkade ni med fel familj”.  Den dagen och med de orden som bakgrund föddes SIG-gruppen som genast började gräva fram näthatare. Ett forum skapades också där vi diskuterar om jakten på näthatarna och hur man kan komma åt hatforumet Flashbacks groteska innehåll. Ett par månader senare startades nättidningen som leder fram till den du läser i nu. Den första vi fick fast var alias “karlvonlinne”, dvs den som hackade mejl-kontot. Han bad sedan om ursäkt på ett förtjänstfullt sätt. Som alla näthatare gör försvarar de sin galenskap och vårt arbete skulle minimeras som alias “Kamelfittan”(vem kallar sig så?) gör uttryck för här nedan men som alias “Pentyl” snabbt replikerar mot:

Alias “Pentyl” läxar upp mobben effektfullt och pekar på trådens huvudinriktning.

Nättidningen

Vi kände att SIG-gruppen måste kunna kommunicera med nätet på ett effektfullt sätt. Detta efter att flera hört av sig och berättat sina versioner samt att de kvävs av att inget görs. Det är bland annat för deras skull vi startade nättidningen men naturligtvis också för att kunna kommunicera med näthatarna på vårt sätt. Dock är främsta orsaken att visa världen hur det går till på nätet och vad som bör göras åt det och det som faktiskt görs. Tidningen har alltså bokstavligt talat växt fram ur orden “denna gång bråkade ni med fel familj” som kan sammanfattas med “Don’t fuck with us”!

Policy

SIG-gruppen jobbar främst med att motverka näthat och SIGMAG är gruppens kontakt utåt.

 • Vi är för demokrati
 • Vi är för yttrandefrihet.
 • Vi är för politisk, social, sexuell, etnisk, åsikts och religiös mångfald.
 • Vi är emot att man lägger ut personuppgifter eller andra detaljer som man kan känna igen en person på.
 • Vi är emot att man förtalar eller på annat sätt kränker människor eller grupper av människor.
 • Vi är emot de som för ut fejk-news och andra påhittade historier.

Hur vi arbetar

 • Vi gräver fram anonyma användares identiteter
 • Vi arbetar med att motverka webbsidor som tillåter näthat
 • Vi arbetar med att motverka brottslig verksamhet på nätet
 • Vi samarbetar tidvis med polis
 • Vi arbetar med opinionsbildning
 • Vi arbetar med lobbyverksamhet
 • Vi arbetar med media
 • Vi arbetar endast laglig
 • Vi säger inte vilka som ingår i gruppen
 • Vi säger inte hur vi jobbar
 • Vi säger inte vad vi jobbar med
 • Vi säger inte vad vi uppnått
 • Vi säger inte vad vi har för planer
 • Vår belöning är vetskapen över vad vi åstadkommit

Vissa uppgifter går inte hemlighålla. När vi går ut i media kan någons namn nämnas eller att den mediala uppgiften nämner vår grupp och att det är vår grupp som åstadkommit det som det mediala handlar om.

Flashbacks admin har fel om oss

Admin på Flashback skapade 5 trådar som han påstår är om oss och hittar sedan på en massa slutsatser som är uppåt väggarna fel. De största felen som görs i de trådarna är att påstå SIG-gruppen är samma sak som Artikel 12 (A12). I och för sig förstår vi varför admin gör så här. Det är för att kunna koppla ihop oss (SIG-gruppen) med före detta dömda och sedan kalla oss för “en kriminell grupp”. Smart, tyckte admin på Flashback men det var egentligen ett problematiskt misstag. Vi har aldrig haft så många besökare och så många som vill hjälpa till som när hat-trådarna om oss skapades. Aldrig någonsin har så många från media velat tala med oss som under den tiden. Vi är betydligt kändare nu än före de fem hat-trådarna om oss. Men trots det känner vi oss manade att förklara vad som är fel i hat-trådarna om oss:

 • Admin talar om flera grupper och enskilda personer som en grupp, det är under alla omständigheter helt fel. Artikel 12 var en grupp som samlade folk som förtalats på Flashback. Gruppen fanns i ca 2 år och organiserade inget arbete alls. I inledningsskedet var bara 2 av 70 medlemmar med i SIG-gruppen. En av dem gick ur A12 efter bara några dagar. Således innehöll A12 endast en enda medlem ur SIG-gruppen. Resterande var kändisar som var förtalade på Flashback eller före detta dömda som också var förtalade på Flashback. Ingen av dem är med eller har någonsin varit med i SIG-gruppen. Däremot kan ett par av dem på egen hand jobbat mot hatforumet Flashback men det är inget vi känner till och har inget med oss att göra även om vi stödjer dem.
 • Admin på Flashback påstår att de mest aktiva i SIG-gruppen är Kent, Helena och [en företagare]. Vare sig Helena eller företagaren är med i SIG-gruppen. Helena startade SIG-gruppen i Januari 2013 och gick ur gruppen i April 2015 för att ägna sig åt annat. Hon var aldrig heller med i A12 som admin på Flashback påstår. Kontot SIG-gruppen i gruppen A12 var skapat av undertecknad av orsaken att ingen annan skulle använda det namnet. Företagaren admin nämner har aldrig någonsin varit med i SIG-gruppen. Inte heller någon av de andra admin påstår är med i SIG-gruppen har aldrig någonsin varit med. SIG-gruppens medlemmar är helt vanliga personer som aldrig varit dömda, kändisar eller omtalade någonstans på nätet förutom en av dem som nämnts någon gång.
 • Admin på Flashback påstår i de 5 trådarna att vi hotat journalister och dessutom brukat våld mot dem. Vi i SIG-gruppen har aldrig någonsin hotat någon alls och definitivt inte brukat våld. Vad folk på egen hand gjort före de var med i A12 har vi ingen aning om men vi tror inte de hotat eller misshandlat någon journalist. Vi är inte vare sig delaktiga i något sådant eller vill vara det, vi kör vårt race på laglig grund, inget annat.
 • Admin påstår också att vi hotat folk för att få reda på var Jan Axelsson bor. Vi har aldrig hotat någon och kommer aldrig att göra det. Vi arbetar bara med lagliga medel och att få reda på var Axelsson bor är bara det som skrivits i denna nättidning. Någon aktivitet att leta efter någon som har skyddad uppgifter förekommer inte från vår sida. Vi ser inte heller någon vits med en sådan kunskap.
 • Admin skriver:

  “När det gäller medlemmar som Kent och [en företagare], som med våld vill tysta de som skriver saker som de anser opassande, så är det nog få som känner något medlidande. Det räcker med att granska dessa personer närmare så faller alla pusselbitarna på plats. En sak kan jag säga. De som tror att verksamheten handlar om att ‘Stoppa näthatet’ har blivit rejält grundlurade”.

  Företagaren är som tidigare sagts inte med i SIG-gruppen men oavsett det så är det en ren lögn att någon av oss sysslar med våld. Det är riktigt fult av admin på Flashback att påstå något så urbota dumt.

 • Underförstått skrivs det i de fem trådarna att vi hängt ut Flashback-alias “Darrar” och på så vis var skyldiga till hans död. Så här ligger egentligen det till:
  Darrar var en kontaktman för SIG-gruppen. Han gav oss identiteter på omkring 10 Flashback-konton. Vi samtalade med varandra under några månader och blev vänner.
  Vi fick reda på att han avlidit i en lägenhetsbrand av en annan person som hade insyn. Vi var inget annat än bestörta! Vi sörjer hans bortgång fortfarande!
 • Admin på Flashback säger om de som postar där:

  jag utgår ifrån att alla konton som angriper Flashback, men samtidigt avstår från att angripa SIG, är direkt eller indirekt kopplade till gruppen.

  Det är under alla omständigheter fel! Vi har aldrig någonsin lagt oss i diskussioner som handlar om SIG-gruppen på forumet. Men vi är tacksamma för de som gör det. Vi har konton på Flashback men de används i helt andra syften och håller sig så långt bort som möjligt i diskussioner om oss själva.

 • Vidare skriver admin på Flashback att vi raderat artiklar i samband med de 5 hat-trådarna. Nej, vi raderade dem inte. Vi bytte namn på länkarna till dem för namnen stämde inte med artiklarnas namn, de finns kvar ännu. Någon artikel kanske vi raderade men det är inget vi minns.
 • Finns mer att skriva om de fem hat-trådarna men det får läsas på annan plats i denna nättidning.

SIGMAG

I nättidningen Sigmag skriver vi efter ett journalistiskt perspektiv. Vi näthatar inte själva och vi hotar ingen efter det regelverk vår rättvisa satt upp. Vi räds ingen och kommer att skriva om vem som helst närhelst det behövs. Ingen kan stoppa oss, inte hackare, inte mordhot eller något annat. Varje motstånd mot oss, vare sig det är fysiskt eller elektroniskt, stärker bara vår beslutsamhet att krossa det vi kan i näthatsvärlden. Varje försök till att skriva negativt om oss skapar fler som stödjer oss.

Annonser

Vi tar inte in några annonser eller låter någon skriva dolda annonsartiklar. Vi får ofta förslag på både att ta in annonser och att få artiklar skrivna av annonsörer. Vi skulle kunna få in minst 200.000kr/år på så vis (vi fick ett erbjudande om att publicera en annonsartikel mot en betalning på 100.000kr). Vi avböjer allt sådant för vår yttrandefrihet är inte till salu!

Donationer

Vi ber inte om donationer. Trots det har vi fått in pengar den vägen helt spontant utan att vi bett om det. Om vi skulle tigga donationer skulle vi få in mer pengar den vägen än vad hatforumet Flashback får in har vi erfarit. Men till skillnad mot hatforumet Flashback; vår yttrandefrihet är inte till salu!

Statistik

Eftersom statistiktillägg räknar med hjälp av skript blir felen stora eftersom vi ofta besöks av webbläsare som har skript avstängt. Vi har under en tid räknat ut hur vi skall kompensera för det så att siffrorna blir någorlunda rätt för “(detta pågår efter hand). Övriga siffror är nuvarande + importerade från den tidigare webbplatsen.

STATISTIK

 • 894
 • 6 288

Läs mer om oss

Inlägg om SIGmag
Vårt CV

Träffar: 1172

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer