Ledaren – Om påstådda hot

Vi har sedan en tid återigen läst trådar på hatforumet Flashback som vi läste i början. Vi gör det för att plocka ut de plommon som nu mognat. I början när förtal mm pågick började flera av postarna att posta med nyskapade konton. Det kan vara lite problematiskt att hitta näthatare som postat en handfull poster. Genom att vänta några år kommer antal poster att växa och med tiden sänker de garden. När det skett är det tid att plocka den mogna frukten. Vi har under åren hela tiden sagt att vi har tid på oss. Vi kan vänta länge, i flera år om det behövs. Nu har det gått 7-8 år och väntan är över. Nu skall vi börja skörda!

Har redan tidigt gett effekt

Vårt arbete att stävja näthat började ge effekt så fort hatarna förstod att vi kunde hitta dem. 2013-03-18 blev det offentligt att vi lämnat in ett försök till åtal mot en näthatare. Vi visste att det måste vara påkallat av allmänt intresse för att en åklagare skulle åtala. Vi ansåg att 2,3 miljoner träffar i tråden där näthatet pågick var tillräckligt allmänt intresse. Men så fungerar det tydligen inte. Vi fick efter ett års väntan reda på att det krävs att samhällsfunktionen störs av förtalet för att det skall anses vara påkallat av allmänt intresse.

Vi var beredda på detta så vi såg inte det som ett nederlag, för oss var det viktiga att det skrevs i tidningar om anmälan. En del av planen var att i ett slag slå ut flera näthatare på en gång.

Framgången med vår plan gjorde oss förvånade. Mer än 40 personer lämnade sina konton från 2013-03-18 till det blev känt att “Karlvonlinne” fälldes i rättegång för intrång. I ett enda slag slog vi ut 40 konton på hatforumet Flashback. Det var vår plan med att anmäla förtal som offentliggjordes i media.

Efter det har kanske mer än 100 personer (har inte räknat alla) lämnat sina konton efter hand som vi visat vilka de är. Bland annat lämnade en moderator först sin moderatoruppgift och sedan sitt konto.
Mrs Näthat, dvs MrsMagoo fick vi till att lämna sitt konto inte en gång utan två gånger med ett uppehåll på ca ett år emellan, så tuff var hon.

Vi hänger alltså inte ut konton för att visa att vi kan hitta dem, vi gör det för att de skall lämna sina konton.

Vi hade fel i ett tidigt stadium

Vi hade fel i början av förtalscirkusen. Vi sade att vi har 5 år på oss att hitta näthatare från tiden då näthatet postades. Det är fel för olagliga inlägg som ligger offentligt publicerat ses som ett pågående brott och preskriptionstiden börjar löpa först då det aktuella materialet inte längre tillhandahålls.

Alltså så länge inläggen ligger publicerat är det ett pågående brott och när det tas bort kan man dra folk till domstol i 5 år till. Vi har alltså gott om tid!

Vi hotar folk

På hatforumet Flashback återkommer de ständigt med att vi hotar/hotat folk på forumet. För det första räknas hot mot en anonym användare inte som ett brott. För det andra är det så lustigt att om den anonyme användaren vill anmäla hotet måste den anonyme användaren träda fram som sig själv. Kul, eller hur? Men, för det tredje har vi aldrig hotat ens en anonym person så de första två stegen faller.

Detta borde de infantilt korkade användarna som rapar upp “de hotar mig” i var och vartannat inlägg fattat.

Vår nättidning i förra namnet anmäldes till JK för oegentligheter. JK tittade igenom nättidningen men kunde inte hitta något som ansågs brottsligt. Om det funnits hot hade det noterats.

På tal om hot

Kriminolog (eller före detta kriminolog?) GW Persson fick sin identitet stulen. Killen som gjorde detta köpte prylar till en motorcykel för 7.000 kr (om jag inte minns fel). Tevereportern frågade GW vad han gjort om han fick tag i brottslingen. GW svarade: “Jag hade slagit ihjäl honom”. Ingen ansåg att GW hotade någon.

Då hoppar vi över till vad jag ville få sagt:
Om någon ger sig på min familj drar jag mig inte alls för att freda min familj om det så skulle sluta med att den jag fredar familjen mot avlider.

Någon skulle med stor sannolikhet säga att jag inte är klok eller till och med psykopat efter det jag skrev här ovan om att freda min familj. Till er säger jag:

I så fall är alla föräldrar galna psykopater för alla friska föräldrar skulle göra allt som står i deras makt att försvara sin familj, även om det skulle innebära någons död, naturligtvis bara om angreppet kräver detta.

Vad jag ville få sagt med ovanstående är att normala personer försvarar sin familj mot allehanda angrepp och i detta fall handlar det angrepp mot vår och andras heder. Så länge inläggen ligger kvar kommer detta fredande att pågå. Det dåraktiga klientelet på hatforumet Flashback kommer naturligtvis att tolka familjers fredande mot deras kränkningar som hot. Det är nämligen så att dessa dårar är inte bara brutala näthatare de är också känsliga små individer som inte tål det minsta som går emot dem själva.

Näthat kräver ingens död men det finns många andra sätt att freda sin familj mot det. Det är den vägen vi valt att gå. Till dags dato har vi ringt runt 20 näthatare. När de lyfter luren och hör vårt ärende som vi framför mycket artigt, lågmält och försiktigt har vi redan där fredat oss mot näthataren mycket effektivare än någon domstol kan göra. Vi har det inspelat och om vi lade ut inspelningarna skulle det bli vår mest lästa artikel för så underhållande är det att lyssna på när de näthatande dårarna fullständigt faller ihop.

Om de under samtalen innerligt ber om ursäkt är det en extra bonus. Vissa av dem har efter det blivit våra vänner och några har medverkat i SIG-gruppen för att gräva fram andra näthatare.

Så, flera av er där ute som vi inte hört av oss till ännu var beredda för nästa samtal kan vara vi…

Kent Carlsson
Chefredaktör

Träffar: 255

  •   
  •   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer