Sverige brinner – Eller kanske inte brinner

Vi skriver normalt aldrig om sådant här men de senaste bilarna som brinner sägs vara organiserade genom social media och brott på nätet skriver vi om. Egentligen är det inte mycket bilar som brunnit totalt sett men det är mycket på en gång och mycket för vårt land. Resultatet av detta kommer bli att Sverige felaktigt utmålas som ett land med inbördeskrig av Ungern och av nyhetskanalen Fox News i USA. Att bli utmålad som dåligt land av Ungern och Fox News måste dock vara en fjäder i hatten för Sverige för alla vet ju vad de är för några. Dock kommer SD att tjäna på det och det är ju mycket illa.

Hur gick det till

Vi får en känsla av en väldigt väl organiserad brottslig händelse. Alla de som var med och tände eld enligt vittnen och enligt de filmer som finns visar att de alla bär samma svarta eller mörka kläder och alla bränderna startade under exakt samma tidsperiod. Det var också en hel del personer med i grupperna. Det står ju helt klart att det är ett mycket välorganiserat tillslag mot vanligt folk. De som var med tog sig från platserna, ofta lugnt och sansat,  i ganska samlade trupper. Ingenting visar att det är enskilda som lockats av att det brinner bilar för att själva ge sig ut och elda. Det är inte heller barn som gör detta för de skulle inte ta sig från platserna så lugnt och städat. Kort och gott är detta alltså väl organiserat av en grupp med tillräckligt mycket folk för att kunna elda på så många platser samtidigt. Gruppen bakom behöver säkerligen också vara av den typ som vågar sig på sådana här aktioner och de har säkert svurit eden att inte säga något alls om de åker fast.  De är ofta av sådant kriminellt virke att de också kan hålla tyst.

Vem står bakom bränderna

Vem som står bakom detta vet vi inte alls men vi kan med det vi redan vet fråga oss vem som har kapacitet att göra så här. Vad är syftet och vem tjänar på det. Invandrarungdomar kan säkerligen kunna komma överens på nätet om sådant här om det är så är syftet att det skall se ut som om det är tokhögern. Men vad vi vet, som bor nära platser där det förut brunnit, är att dessa grupper tar sig från platserna i alla väderstreck och är borta på några sekunder. Vi vet också att vid flera tillfällen stannar de kvar i “publiken” för att titta på när det brinner. Vad vi vet har dessa grupper aldrig använt samma mörka kläder vid bilbränder. Det lutar alltså åt att det är en annan grupp som i så fall kanske vill skylla på invandrare för att ge mer röster till invandrarfientliga partier i valet. Någon annat syfte kan vi inte se. Vilka är det då som har kapacitet till detta?
De som har denna kapacitet är nazistiska tokhögern, de har dessutom visat att de kan bära samma klädsel i sina andra aktioner. Dock maskerar de sig sällan men i detta fall handlar det om hårda straff och sådant kan till och med få vilken hårdhudad nazze som helst att kröka rygg. Den som tjänar mest på detta är Sverigedemokraterna. Vi tror inte ett ögonblick på att SD skulle organisera något sådant här, det är helt enkelt för stora risker att bli tagen med fingrarna i syltburken. Men det kan vara någon sympatiserande grupp utanför SD utan SD:s vetskap som gjort detta.

Vi listar möjliga grupper

Vi sätter upp en lista på vilka det kan vara av den lilla fakta och det syfte vi tror de kan haft:

 • Nazzistgrupp
 • SD-grupp utanför SD (vilka kan kalls för lightnazzar)
 • Organiserade invandrargäng

När och om vi får reda på vilka det är kanske det ändå bara var barn som ville ha lite att göra så här innan skolan börjar. Men vi måste ändå hedra de som gjort detta på en punkt: de väntade till grillningsförbudet var över.

Källa: Granskandeperspektiv

REDAKTIONEN

 

Träffar: 0

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2018-08-29 kl. 23:52
  Permalink

  Det kan vara SD som har finansierat detta. De har visat att de inofficiellt inte skyggar för några metoder. Men troligare är att det är ännu extremare psykfall som borde sitta inlåsta som organiserat denna politiska aktion.

    [CITERA]

 • 2018-08-30 kl. 00:06
  Permalink

  Svampglass:
  Det kan vara SD som har finansierat detta. De har visat att de inofficiellt inte skyggar för några metoder. Men troligare är att det är ännu extremare psykfall som borde sitta inlåsta som organiserat denna politiska aktion.

  Jag gissar på det senare men jag gissar också att det gillas i tysthet av SD.

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer