Rättsgrupper – är hatgrupper

[Den de vill få vårdnaden över är den verkliga förloraren]

Under de år vi jobbat mot näthatet har vi då och då stött på de två grupperna som skjuter skarpt från höften utan att sikta. De kallas “Papparättsgruppen” och “Mammarättsgruppen”, dvs två diametrala rättsgrupper. Egentligen är det ett virrvarr av grupper och personer. Det behöver inte ens vara bara pappor på ena sidan och bara mammor på andra sida. Det finns alltså ingen kristallklar gräns mellan dessa grupper eller mellan deras åsikter. En del av dessa grupper är en rättsgrupp bara då och då medan en del är rättsgrupp på deltid och andra är rättsgrupp på heltid. En del av dem är oerhört militanta medan andra är lugnare. Däremellan har vi den berömda gråskalan.

Polariserade näthatare

Alla dessa spretiga grupperingar har dock en sak gemensamt. De har polariserat sig och de alla har ett antal deltagare som är mycket grova näthatare. Några av dem har inte några gränser alls. Vi har drabbats av två sådana som håller till på var sida av rättsgrupperna. De har förtalat och kränkt ett par av oss utan att dra in kvinno/manns-frågor, de var hemska nog ändå. Vi har under vår research av en blogg inför en artikel i vår serie GRANSKNING INTERNET sprungit på dessa olika grupperingar återigen. Vi har i vår research läst en hel del av deras olika bloggar och inlägg utspridda över internet. Här fortsätter vad vi upptäckt:

Barnen är det som lider

Deras ursprungliga självpåtagna uppgift var vid tvist att få vårdnaden av barn. Oftast vinner mamman den tvisten på grund av vår kulturs syn på mannen som vårdnadstagare men också därför att mamman ibland kan vara lämpligare. Striderna kan bli mångåriga med mycket slag under bältet. Inte sällan lockas mamman till att låta sig få hjälp av “experter” som inte sällan kommer från mammarättsgrupperingar. Pappan kan snart också glida in i motsvarande organisation på andra sidan och gruppkriget är ett faktum med resultatet att den de vill få vårdnaden över är den verkliga förloraren. Vår artikel handlar dock inte om kriget mellan dessa grupper utan handlar om när de ger sig på folk utanför grupperna.

Rättsgrupper

Vad betyder egentligen “rättsgrupp”? Man får associationer till rättsväsendet, dvs att de jobbar rättsligt för sina saker. Man kan också få det till att det är grupper som anser sig ha rätt. Men “s” på slutet av “rätt” antyder att det faktiskt handlar om att de jobbar rättsligt för sina saker. Men inget kan vara mer fel. Deras gruppstämpel borde egentligen vara “hat”, dvs “hatgrupp”. För just hat är det som genomsyrar hela debatten mellan dessa grupper i den utsträckning att hatet har blivit en norm. De borde alltså kalla sig för “Pappahatsgruppen” och “Mammahatsgruppen”. Även den mest luttrade inom dessa grupper har i någon mån smittats av att hatet blivit norm.

Näthat i stor omfattning

Om man kan dela upp de som näthatar i olika grupper ser det möjligen ut så här utan någon bestämd ordning:

 • Oberoende
 • Papparättsgrupperingen
 • Mammarättsgrupperingen
 • Rasister
 • Samhällshatare

Så ser hatarna ut om man grupperar dem i olika grupper, man kan säkert lägga till fler på listan men vi nöjer oss med dessa så länge. Näthatet frodas mest och är värst i rasistgruppen men om man bara tar med näthat mot utpekade och namngivna personer ligger förmodligen Papparättsgrupperingen och Mammarättsgrupperingen i topp som värsta näthatare, tror vi utan att göra anspråk på att ha absolut rätt. Det betyder inte att de näthatar mest utan det betyder att de är värst i sitt näthat. Om vi räknar på vilken grupp som näthatar mest gånger så är det utan tvekan de vi kallar “Oberoende”, alltså ensamma stackare som sitter framför sin dator och med sin psykiska ohälsa håller sig vid liv genom att hata andra människor.

Hatet skiljer sig åt

Om vi håller oss till artikelns ämne kan sägas att sättet att hata skiljer sig åt mellan Papparättsgrupperingen och Mammarättsgrupperingen. Pappagrupperna är mer “ärliga” i sitt hat medan mammagrupperna är mer “lömska” i sitt hat utan att någon är bättre än den andra. Mammagrupperna har fler journalister, socialhandläggare och politiker bland sig ända upp i Riksdagens korridorer och på så vis får mer spridning av sitt hat. Pappagrupperna är å andra sidan mindre mottagliga för hatet från andra sidan och effektivare i sitt arbete så resultatet av kastande av hat mot varandra är i stort sett oavgjort.

Förödande korseld

Deras gemensamma hat hälld i samma kastrull, under omrörning, och med gemensam satsning (utan att de vet om varandra) anonymt ger sig på folk utanför dessa grupperingar, på bland annat Flashback, är rent förödande för de drabbade. I sina grupperingars normbildande och normalisering av hat lägger de obehindrat ut personuppgifter kopplat till diverse hemska påstådda gärningar. Om de upptäcker att de lagt ut oskyldiga blir det bara ett symboliskt “ojdå” och så åker nästa persons personuppgifter ut på nätet kopplat till hemska gärningar. Konsekvenserna för deras handlingar får de uthängda ta. Själva är de anonyma och kan tillsammans förstöra andras liv efter behag.

Avslöjade

Om de anonyma från dessa grupperingar avslöjas får man i stort sett samma välinövade svar från alla: “Det var inte jag”, “Någon har hackat min dator”, “Det är mitt konto men jag har lånat ut kontot till en person som nyligen dött”, “Någon annan använder mitt namn” osv. Fantasin är gränslös när det kommer till att inte stå för vad man gjort. Vår bevisning är ofta övertygande så det går inte att gå runt det faktum att vi vet när de ljuger. Påfallande ofta, eller alltid kanske vi skall säga, går det att spåra sättet att skriva till en person.

Bevisning

Det går alltså inte inför oss påstå att någon annan skrivit hatet i den andres namn. Vi har också hållbara bevis för vilka de är utan att behöva tolka skrivsätten. Om man läser de första inläggen de hatarna gjort skriver de ofta om sig själva och nämner detaljer som gör att de kan spåras. Om någon beskriver sin enögda blåa katt som är mästerlig på att nosa upp svamp och har skrivit samma sak i sin blogg är det ett unikum som bara kan hända en gång utgör ett fantastiskt bra bevis på att vi hittat rätt. Det kan handla om annat än katt, det kan vara en speciell bil eller en ovanlig händelse som bara kan hända en gång exakt på det viset. Det de skriver är alltså fingeravtryck som vilket annat riktigt fingeravtryck som helst. De kommer alltså inte undan!

Förnekar ändå

Nästa fas är den yttersta förnekelsen där de genom att snärja in sig i lögner för att komma ur beviset på vem de är gör det om möjligt ännu klarare att vi hittat rätt men erkänner gör de sällan ändå. De snärjer bara in sig värre och värre utan egen insikt i vart det håller på att ta vägen. De värsta att avslöja identiteterna på är just pappa- och mammarättsgrupperna, speciellt den senare gruppen ger sig inte alls utan kan gå hur långt som helst i sin kamp mot att inte avslöjas. Det är som att “kejsaren utan kläder” inte förstår att han inte har kläder medan alla andra ser detta hur bra som helst.

Projicering är mycket vanligt

Mestadels använder dessa grupper sig av metoden “projicering” som innebär att man i princip flyttar över sin egna handlingar på den som de ofta anonymt gett sig på att förtala. Den förtalade blir alltså först förtalad för att sedan kallas för näthatare, värre öde kan man nästa inte råka ut för. Vi vet hur det känns för vi har råkat ut för exakt det. Men efter 6 år av kamp mot näthatet rinner sådant numera av oss. Man kan säga att vi är immuna så det är ingen idé att ge sig på oss med att projicera era gärningar, det är liksom ingen idé. Det skadar bara er själva.

Lösningen

Lösningen i att få stopp på eländet de själva snurrat igång heter rätt och slätt: Lägg ner! Något säger oss att det inte kommer att ske för självinsikten är obefintlig i de grupperna.

Lägg märke till att det också finns folk i dessa grupper som är hyvens folk, dubbelt heder åt er!

Läs mer här: http://intre.se/ifolkets/feminism-och-nathat/

REDAKTIONEN

 

Träffar: 3

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2018-04-30 kl. 15:15
  Permalänk

  Artikelbilden skrämmer mig.

    [CITERA]

 • 2018-04-30 kl. 19:35
  Permalänk

  Fantastisk enkel men träffande beskrivning av dessa rättshaverigrupper.
  De är rättshaverister hela bunten, de KAN inte sluta bonka på varandra.
  Ännu mer illa är det när de hatar folk utanför haveristernas inskränkta område.

  JP

    [CITERA]

 • 2018-05-01 kl. 11:30
  Permalänk

  Detta är en värld man inte känner till. Vad är det för fåntrattar som håller på att fajtas på det här viset. Bra inlägg i debatten!

    [CITERA]

 • 2018-05-01 kl. 12:59
  Permalänk

  P. Johansson
  2018-05-01 at 11:30

  Detta är en värld man inte känner till. Vad är det för fåntrattar som håller på att fajtas på det här viset. Bra inlägg i debatten!

  Ja, man kan fråga sig varför de håller på att bråka på detta vis. Jag tror man hittar orsaken i deras psyken mm.

    [CITERA]

 • 2018-05-01 kl. 19:59
  Permalänk

  intre.se är en hatgrupp, ni hatar Flashback och hänger ut dess användare.

    [CITERA]

 • 2018-05-01 kl. 20:46
  Permalänk

  Pjär
  2018-05-01 at 19:59

  intre.se är en hatgrupp, ni hatar Flashback och hänger ut dess användare.

  Nja, nu är det så att vi hänger inte ut någon alls som inte är offentlig. Om du har en annan mening får du faktiskt visa var vi hänger ut någon.

  Vi hatar mycket, exempelvis hatar undertecknad att tiden inte räcker till, jag hatar också alkohol, choklad, SD, extremister, Flashback och alla andra sajter som tillåter förtal. Men det är inte näthat att hata prylar, sajter osv. Det är bara det när man i skrift eller tal hatar en namngiven person, gör olagliga rasistiska uttalanden osv som är näthat.

  Man kan kalla någon för idiot, pajas och liknande, det är inte heller näthat. Jag kan tyvärr inte visa riktigt näthat här för enligt vår lag är det olagligt oavsett om man visar sitt eget eventuella förtal eller andras.

    [CITERA]

 • 2018-05-02 kl. 18:19
  Permalänk

  Som professionell intre.se-hatare kan jag intyga att trots mitt besatta hatläsande så har jag inte sett något hat från redaktionen på den här bloggen.

    [CITERA]

 • 2018-05-02 kl. 18:36
  Permalänk

  Bobbe boss
  2018-05-02 at 18:19

  Som professionell intre.se-hatare kan jag intyga att trots mitt besatta hatläsande så har jag inte sett något hat från redaktionen på den här bloggen.

  TACK!
  Säger Bobbe boss så så är det så!

    [CITERA]

 • 2018-05-06 kl. 11:05
  Permalänk

  Att de så kallade rättsgrupper drar fram rasistkortet och kastar skit mot främmande religioner,kön,med mera gör mej mycket mörkrädd

    [CITERA]

 • 2018-05-06 kl. 15:43
  Permalänk

  spion
  2018-05-06 at 11:05

  Att de så kallade rättsgrupper drar fram rasistkortet och kastar skit mot främmande religioner,kön,med mera gör mej mycket mörkrädd

  Ja, vi känner samma!

    [CITERA]

 • 2018-08-20 kl. 00:03
  Permalänk

  Efter att jag sökt efter er kom jag till en blogg som skriver om er. Jag läste där om hur ni är så det var med stor spänning jag till slut hittade er och började läsa. Den andra bloggen skriver bla:

  De har en sajt med utgivningsbevis på vilken illasinnade personer kan skriva vilka lögner som helst utan risk.

  Jag har läst kanske 20-30 senaste inläggen men kan inte hitta “illasinnade personer kan skriva vilka lögner som helst”. Därför driftar jag mig till att ställa några frågor:

  1. Sammarbetaer ni med illasinnade personer som skriver i er blogg.
  2. Var finns det näthat den andra bloggen skriver om.
  3. Vad menar ni med mamma- och papparättsgrupper?

  Tack på förhand!

    [CITERA]

 • 2018-08-20 kl. 01:52
  Permalänk

  Lennart J.:
  Efter att jag sökt efter er kom jag till en blogg som skriver om er. Jag läste där om hur ni är så det var med stor spänning jag till slut hittade er och började läsa. Den andra bloggen skriver bla:

  De har en sajt med utgivningsbevis på vilken illasinnade personer kan skriva vilka lögner som helst utan risk.

  Jag har läst kanske 20-30 senaste inläggen men kan inte hitta “illasinnade personer kan skriva vilka lögner som helst”. Därför driftar jag mig till att ställa några frågor:

  1. Sammarbetaer ni med illasinnade personer som skriver i er blogg.
  2. Var finns det näthat den andra bloggen skriver om.
  3. Vad menar ni med mamma- och papparättsgrupper?

  Tack på förhand!

  Det hade varit bra om vi fick namnet på bloggen som skriver detta.

  Nåväl, vi skall svara på dina punkter:
  1. Sammarbetaer ni med illasinnade personer som skriver i er blogg.
  Vi förutsätter att det är vår nättidning (det är ingen blogg) som man menar här. Vi ser en styrka i att inte samarbeta med någon alls. Om vi låter någon utanför tidningen skriva i vår tidning är det bara den personens åsikter. Vi tillåter dock inget näthat så något sådant förekommer inte alls här. De enda som skriver i tidningen är chefredaktören, hans dotter och ett par medlemmar i SIG-gruppen. Vi har också en journalist som skrivit ett par artiklar men hans artiklar innehåller överhuvudtaget inga hårda ord alls och absolut inget näthat. De medlemmarna i SIG-gruppen som skriver i nättidningen är hemliga och deltar inte alls i debatter på nätet. Följaktligen kan inte någon veta om det är “illasinnade personer”.

  2. Var finns det näthat den andra bloggen skriver om.
  Vi är oerhört nogranna med att inte ligga ens i närheten av att näthata, vi måste vara övertydliga på den punkten. Däremot vet vi att de vi bekämpar projicerar, dvs lägger sina egna gärningar osv på sin motståndare. I detta fall kallar näthatare oss för näthatare mm. De vet inte själva om att de projicerar och de kan slå sig i backen på att de har rätt. Till dem säger vi: Visa oss var vi näthatar! Om ni som anser vi näthatar kan visa sådant näthat lovar vi att det skall rättas till. Men vi är oerhört tveksamma till att det finns något sådant här.

  3. Vad menar ni med mamma- och papparättsgrupper?
  Det var kanske denna fråga som föranledde att du postade under denna artikel?
  Först skall sägas att i praktiken finns det inga sådana uttalade grupper. Men det bildas spontant grupper som står mot varandra i mans/kvinnofrågor. Vi har nämligen i vårt arbete mot näthat träffat på sådana grupper. Båda sidor är oerhört besvärliga i sitt arbete mot andra. Båda sidor har folk som är riktigt trevliga och båda sidor har folk vi inte vill ta med tång i. Båda sidor har folk som deltar än på ena sidan och än på andra sidan. Vi skulle kunna skriva mycket om dessa konturlösa grupperingar men det går utanför vårt uppdrag. Vi kan bara säga att de värsta näthatare vi träffat på, förutom rasister, kommer från dessa grupperingar. De värsta näthatet mot oss när det var som värst hösten/vintern 2012 och vintern 2013 var folk ur dessa grupperingar.

  Vi kan förstå om någon som ingår i en sådan gruppering kan feltolka det vi skriver eftersom vi lägger tyngden på själva näthatet som några producerar. Vi kan också förstå om någon feltolkar det vi kallar för grupperingar eller grupper. Det är alltså inga grupper i vanlig mening utan det är ord för det de ofta sysslar med, dvs mamma-/papparättsfrågor. Oftast handlar det om vårdnadsfrågor och vem av dem som har rätt. Det är alltså inga grupperingar med namn och regler mm. Man kan jämföra det med att säga författare, debattörer, journalister, racerförare, bergklättrare osv. Det är också grupperingar utan att de utryckligen är med i någon grupp.

  Hoppas du förstår vad vi menar?

  Vårt huvudsakliga arbete lägger i SIG-gruppen, tidningen kanske vi lägger 10% av tiden på. Det arbete vi gör i SIG-gruppen är inte officiellt därför kan ingen säga vad vi gör där eller påstå att vi näthatar. Vi vill ingen något ont, vi är egentligen helt vanliga människor som ryktes upp med rötterna för 6 år sedan och fick vara med om något vi inte visste existerade. Sedan dess har vi inte kunnat leva ett normalt liv. Det vi egentligen gjort och gör sedan dess är att freda oss mot näthatet och att freda sig mot näthat får aldrig användas av andra med att lägga in egenskaper och gärningar vi aldrig gjort eller kommer att göra. Sådan verksamhet är inget annat än motarbetande av vår gärning att slåss mot näthatet.

  Detta med att misstolka allt och lägga in gärningar eller åsikter vi inte har är vi tämligen trötta på. Vi har sett, hört och läst allt för mycket av det under åren. Vi kan bara svara:

  Sluta snacka, bevisa det ni skriver är sant innan ni skriver! allt annat är bara illasinnat skvaller eller kanske näthat!

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer