Google lever på hatet

Det kan inte vara meningen att företag kan bli så stora att de lätt kan ge fingret åt stater. Så stora företag med större makt än hela stater måste styckas upp i mindre enheter. Världen måste också enas i ett regelverk som är tvingande för internationella storföretag att följa. Mest skulle det handla om att skydda människor från mediejättar som Google och Facebook. Problemet med dessa företag är att de lever på näthat. De ekonomiska lagarna tar ingen som helst hänsyn till människor, om jättarna kan tjäna pengar på en privatpersons lidande blir det så.  Google säger att de vill ge mänskligheten opartisk tillgång till information och behandla dem med respekt, agera ärligt och hederligt. Det är dock en lögn för empati och omsorg om folk finns inte när det luktar pengar och näthat är en av de mest inkomstbringande metoderna. Därför kommer dessa jättar aldrig frivilligt att stoppa det.

Omöjligt att kontakta

Det är så gott som omöjligt att kontakta Google och inleda en dialog. Deras support får bottenbetyg, det är omöjligt till och med för andra stora företags att komma i kontakt med dem och polisen som kräver ut uppgifter svarar Google bara om de känner för det och oftast är det nekande autosvar polisen får. Det är ingen idé att den lilla människan ens försöker kontakta Google, de svarar aldrig. Det krävdes hot om tiotals miljarder dollar i böter från EU för att förmå Google svara personer som vill få länkar raderade.  Google besvärade bara sig med att fixa till ett autosvar till vanligt folk, men det blev inte mycket mer än så.

Rätten att få bli glömd

Numera, efter kraftiga påstötningar från EU,  kan man kräva av Google att länkar skall raderas efter principen att man har rätt till att bli glömd. Det man ville tro att det fungerar, men det går trögt flera månader kan det ta och redan efter några dagar är varianter på länkarna tillbaka. Vi vet folk som dagligen sitter och ber Google radera länkar om sig bara för att de hela tiden dyker upp igen. EU borde kräva av Google att de spärrar privatpersoners namn i sina sökindex.

Mänsklighetens bödlar

Det är ingen överdrift att Googles och Facebooks starka män, dvs Sundar Pichai  för Google och Mark Zuckerberg för Facebook är de uthängda människornas bödlar. De är inte mycket bättre än de som bar ansvaret för historiens utrotningsläger med den skillnaden att det i detta fall inbegriper avsevärt fler människor och att de får leva kvar för att plågas av glåpord, svårt att få arbete och ofta tvingas flytta runt resten av livet.

Världen måste lära Google och Facebook en läxa!

Läs mer här:
Aftonbladet
Expressen
ExpressenBlogg
Expressen
Expressen

REDAKTIONEN

 

Träffar: 5

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2018-03-13 kl. 13:23
  Permalänk

  Egentligen så ska den nya GDPR-lagen gälla samtliga jättar som driver sociala medier och sökmotorer så att de blir medveten om att om de vägrar att radera bort material som är olagligt och att man vägrar radera bort känsliga skyddade uppgifter som rör personer så borde de bli föremål för rättsliga åtgärder och att de blir varse om att de kommer att få rätt så feta företagsböter samt att de åker på att betala skadestånd.

    [CITERA]

 • 2018-03-13 kl. 13:28
  Permalänk

  Spion:
  Egentligen så ska den nya GDPR-lagen gälla samtliga jättar som driver sociala medier och sökmotorer så att de blir medveten om att om de vägrar att radera bort material som är olagligt och att man vägrar radera bort känsliga skyddade uppgifter som rör personer så borde de bli föremål för rättsliga åtgärder och att de blir varse om att de kommer att få rätt så feta företagsböter samt att de åker på att betala skadestånd.

  Det har drivits sådana rättegångar men trots att de brutit mot våra lagar frias de alltid. Google är så stort att inte ens vårt rättsväsende vågar fälla dem och återigen har en privatperson fått ta smällen.

    [CITERA]

 • 2018-03-20 kl. 13:23
  Permalänk

  Men Aftonbladet och Expressen får hänga ut och förstöra människors liv hur mycket dom vill?
  Titta på Be**y Fredrik**on som tog livet av sig efter kvällstidningarnas #metoo-drev, sen har samma tidningar mage att skriva minnesartiklar om mannen dom själva indirekt tog livet av!

  Ska man kunna skriva vad som helst och kunna skydda sig bakom ett “utgivningsbevis”? Någon rättssäkerhet eller hjälp för den som blir uthängd av media finns inte! Går man som uthängd till tryckfrihetsdomstolen skyddas tidningarna av en politiserad och jävig jury vars beslut är hemliga och vars frikännande inte går att överklaga! Det är en odemokratisk “rättsprocess” som EU kritiserat Sverige för vid flera tillfällen!

    [CITERA]

 • 2018-03-20 kl. 13:26
  Permalänk

  “Mänsklighetens bödlar” passande namn för Aftonbladet och Expressen. Dom har många liv på sitt samvete.

  Vila i frid Be**y Fredrik**on.

    [CITERA]

 • 2018-03-20 kl. 18:24
  Permalänk

  Percy Nilegård: Men Aftonbladet och Expressen får hänga ut och förstöra människors liv hur mycket dom vill?
  Titta på Be**y Fredrik**on som tog livet av sig efter kvällstidningarnas #metoo-drev, sen har samma tidningar mage att skriva minnesartiklar om mannen dom själva indirekt tog livet av!

  Ska man kunna skriva vad som helst och kunna skydda sig bakom ett ”utgivningsbevis”? Någon rättssäkerhet eller hjälp för den som blir uthängd av media finns inte! Går man som uthängd till tryckfrihetsdomstolen skyddas tidningarna av en politiserad och jävig jury vars beslut är hemliga och vars frikännande inte går att överklaga! Det är en odemokratisk ”rättsprocess” som EU kritiserat Sverige för vid flera tillfällen!

  Du har helt rätt!
  Vi har kritiserat vurmandet av #Metoo-rörelsen i tidigare artiklar. Det handlar inte om att media hänger ut offentliga personer utan det handlar om att de accepterar att #Metoo-rörelsen gör detta.
  Orsaken till att #Metoo-rörelsen har denna acceptans beror på det faktum att den är en småborgerlig akademikerrörelse. Om det varit en rörelse av vanligt folk, dvs arbetare och lägre tjänstemän hade de blivit starkt ifrågasatta. Dessvärre behövs det någon som blåser i visselpipan för att få igång en debatt hur man beter sig folk emellan både i verkligheten och på nätet likaså mellan män och kvinnor. På den punkten har media misslyckats.

  Vi har tidigare skrivit om att reglerna kring utgivningsbevisen borde ändras. Det kan inte vara meningen att man skall kunna köpa sig fri från att bli lagförd. Men ändå är det viktigt med utgivningsbevis för att visa att det handlar om en medial hemsida som riktar sig till hela folket. Media med utgivningsbevis skall naturligtvis fortsättningsvis stå under JK och med samma slags rättegångsprocedur som nu med den skillnaden att juryn måste motivera sina domar, det får de inte göra idag. Det går inte överklaga en dom i ett tryckfrihetsmål men om den åtalade fälls skall domen granskas av en expertpanel (har jag för mig det var) som har befogenhet att ändra domen till ett friande. Det hade varit bättre om det gick överklaga till en högre tryckfrihetsinstans.

    [CITERA]

 • 2018-03-20 kl. 18:32
  Permalänk

  Percy Nilegård: ”Mänsklighetens bödlar” passande namn för Aftonbladet och Expressen. Dom har många liv på sitt samvete.

  Vila i frid Be**y Fredrik**on.

  Fast egentligen var det #Metoo-rörelsen som hängde ut honom. Det var lite olyckligt att tidningarna namngav honom. Dessutom har man nu slagit fast att han aldrig rört några kvinnor i sexuella angelägenheter.

    [CITERA]

 • 2018-03-20 kl. 19:30
  Permalänk

  Percy Nilegård: ”Mänsklighetens bödlar” passande namn för Aftonbladet och Expressen. Dom har många liv på sitt samvete.

  Vila i frid Be**y Fredrik**on.

  Media i Sverige har inte många liv på sina samveten. Det har däremot fake-media på nätet och hatforum som Flashback mfl.

  Om man blivit orättvist omskriven i media kan jag förstå att den personen reagerar på det. Den av våra anhöriga som åtalades och hängdes ut var omskriven i nära 1000 artiklar i seriös media i Sverige men inte en enda av dem lade ut namnet. Dessutom skrev de senare helt rätt. De förvanskade inte det som åklagaren ville osv. På nätet däremot skrev fake-media de värsta de kunde. Vi har idag dock fått bort mycket av det.

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer