Granskning Sveriges Youtube stängt

Vi måste snabbt ta tillbaka vad vi skrev om Google i förra artikeln! Google stängde ner “Granskning Sveriges” Youtube-konto dagen efter vår artikel. Men i ärlighetens namn var det inte Googles förtjänst utan tidningarna Expressen och DN:s förtjänst. De anmälde Youtube-kontot både till polisen och Google. Men dessa tidningar är inte ensamma, bakom dem står samorganisationen “Tidningsutgivarna”. Dvs, att det i princip är all media i Sverige som står bakom nedplockandet av Granskning Sveriges Youtube-konto. Men det stoppar inte där:

Alla konton skall stängas ner

Tidningsutgivarna nöjer sig inte med att Granskning Sveriges Youtube-konto stängdes ner, de skall stänga ner ALLA konton son strider mot lagen:

Målet är att stänga ner samtliga konton som gör olagligheter, säger Jeanette Gustafsdotter, vd på Tidningsutgivarna.
Källa: Expressen

Rättsväsendet frånåkt

Detta är oerhört glädjande för oss! Vi har påpekat att våra rättsvårdande myndigheter skall agera mot all den olaglig verksamhet som pågår på nätet men än en gång visar det sig att skall det hända något får man göra det själv och denna gång betyder “själv” hela det Svenska tidningsklustret. Det kan alltså konstateras att än en gång har rättsväsendet blivit frånåkta av privata aktörer. Det är inte alls konstigt att rättsväsendet blir på efterkälken i rättsvårdande åtgärder för de sitter fast i “internet_ finns_bara_i_en_dator”-träsket. Alla som haft med rättsvårdande myndigheter att gör i denna fråga vet vad vi talar om. Polisanmäler man kommer svaret “utredning inleds inte”. Överklagar man får man svaret “utredning inleds inte”. Om man lyckas få det till åklagare får man svaret efter omkring ett års “utredning”, “utredningen läggs ner, förövaren går inte att hitta”.

Vi tog över

Två gånger har vi tagit över polisens utredningar, första gången tog det en kväll att hitta förövaren, andra gången tog det kanske ett år. Man kan då fråga sig varför man får svaret “utredningen läggs ner, förövaren går inte att hitta”? Om vi amatörer kan hitta förövare borde polisens experter klara det ännu bättre, eller hur? Vi tror att de kan hitta förövare på nätet men de lägger inte resurser på det, de svarar istället “utredningen läggs ner, förövaren går inte att hitta”. Bevisligen kan de hitta förövare, de hittade pedofilen som orsakade en 13-årig flickas självmord. De hittade honom bara efter några timmars arbete och de hittade hans bortslängda dator. Efter att vi gått igenom polisens material måste vi säga att de hittade killen på para små korn av material att nysta i.  Vi efterlyser att alla nätbrott skall hanteras på samma effektiva sätt inte minst mot Flashback.

Vi står inför en brytpunkt

Mycket tyder på att vi nu står inför en brytpunkt. Fler och fler börjar jobba mot näthat och fler börjar uppmärksamma problemet. Vi har nu minst 6-7 grupperingar som arbetar frivilligt mot hatet på nätet. Tyvärr jobbar de flesta mot Facebooks mobbing medan man struntar i alla som tar sina liv på grund av Flashback. Det är på Flashback de värsta brotten sker. Det går inte att jämföra med någon annan sajt på nätet under någon kategori, Flashback är Sveriges fria plats för brottslighet. Vad vi vet är det bara vi som jobbar mot dem och det är för lite, vi skulle behöva Tidningsutgivarna på vår sida. Men huvudsaken är att det nu börjar jobbas mot näthatet, tiden är kanske inte långt borta då det når in till rövarkulan Flashback och till ägaren rövarkulehövdingen Jan Axelsson.

Källa: Expressen

REDAKTIONEN

 

Träffar: 2

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2018-03-08 kl. 21:28
  Permalänk

  “Flashback är Sveriges fria plats för brottslighet.”
  Klockrent skrivet! Hoppas att Jan Axelsson och Jon Karlung sitter bakom galler snart.

    [CITERA]

 • 2018-03-09 kl. 01:10
  Permalänk

  Svampglass:
  “Flashback är Sveriges fria plats för brottslighet.”
  Klockrent skrivet! Hoppas att Jan Axelsson och Jon Karlung sitter bakom galler snart.

  TACK!
  Det är svårt att få in hala ålar bakom galler.

    [CITERA]

 • 2018-03-20 kl. 14:00
  Permalänk

  Gammelmedia känner sig hotade av alternativa medier, och man agerar genom att försöka stänga ner och censurera sina alternativa konkurrenter! Gammelmedia måste fråga sig: Hur kommer det sig att alternativa medier är som starkast i just Sverige? (Ingen rök utan eld!) Kanske är det för att den vinklade och politiserade statsunderstödda gammelmedian spottar och ljuger svenska folket rätt upp i ansiktet?

  Samma företag som äger Expressen/DN äger också bokhandeln Adlibris där man bl.a. kan köpa Hitlers Mein Kampf. Varför får svenska medieföretag tjäna pengar på hatet?

  Sen har svensk media drivit människor till självmord genom sina drev. Varför behöver inte tidningarna stå till svars för detta? Dom duckar och gömmer sig fegt bakom sina “utgivningsbevis”!

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer