Flashback – Nu sänker vi dem

Den senaste tiden har vi talat med många som varit utsatta för Flashbackdrevet i vårt arbete att värva medlemmar till Facebook-gruppen #Artikel12. Tyvärr har flertalet av de utsatta så dåliga erfarenheter att de helt enkelt inte kan förmå sig att deltaga i vår grupp än mindre att förmå sig att göra något. De är helt enkelt så utslagna att de inte längre lever, de finns bara. Det är slående hur dessa av förtal utsatta människor tycker man skall ta till olagligheter för att sänka Flashback, så illa är det. Vi är dock helt emot att jobba olagligt.

Kan vi skriva om olagligheter

Alla dessa människor åsikter i frågan måste vi torgföra här. Om vi inte gjorde detta skulle vi inte vara värt namnet. Vi skulle inte om några år kunna se oss själva i spegeln och säga “det var vi som gjorde skillnad” om vi inte också vänder på alla stenar kring frågor som utsatta känner för, även om det handlar om olagligheter eller gränsande till olagligheter.

Vad är olagligt att skriva

Frågan vi måste ställa oss är vad som är olagligt. Det är inte alls olagligt att skriva hur som helst om allt utom individer. Man kan alltså i princip förtala företag hur illa som helst så länge man inte nämner individerna i företagen. Även om vårt fullständigt värdelösa rättsväsende med sin värdelösa tillämpning av våra lagar inte fäller folk för förtal är det kristallklart att våra lagar är bra och säger mycket tydligt att man inte får hänga ut eller förtala en individ.
Vi kan alltså konstatera att det inte finns några hinder att skriva om Flashback alls. Vi kan alltså skriva om forumet precis som vi vill. Om någon stämmer oss för det är denne dömd att förlora en sådan stämning.
Man får dock inte uppvigla till brott, det är åtalbart även för en tidning med utgivningsbevis. Det är alltså något vi får passa oss för. De flesta av idéerna är inte alls olagliga att varken skriva om, uppmana till att göra eller faktiskt göra.

Flashbacks är instängd i en ask

Nu är vi dock i den situationen att Flashback påstår sig ligga i ett annat land och den som påstås vara ägare till Flashback forum är “Flashback International”, vars ansvarige vare sig är känd eller går att hitta. Om de vill anmäla någon för något vem skulle i så fall anmäla och vem skulle i så fall vara kärande? Flashback är instängd i en ask de inte kan ta sig ur utan att avslöja den verklige ägaren. I så fall skulle den verklige ägaren kunna ställas till svars av tusentals förtalade eller av Datainspektionen för all PUL-brott (från 2018-05-25 GDPR-brott). Man kan säga att Flashback forum i princip sitter kedjad mitt på torget fritt för var och en att kasta sten på utan att våra myndigheter kan göra någonting åt det för i deras ögon finns inte Flashback. Datainspektionens svar efter en anmälan om PUL-brott:

Vi kan tyvärr inte göra något för Flashback forum ligger i utlandet och vi vet inte vem som är ägaren.

Vad vill vi och alla uthängda

Vad menar vi med att “sänka” Flashback eller andra liknande påståenden är inte att vi avser att få bort forumet Flashback. Vi har inga sådana planer eller har aldrig haft sådan. Med bättre ord kan vi säga att vi vill hamna i ett bättre förhandlingsläge och våra krav på forumet är att de skall följa sina egna regler likt parkeringsvakten som sätter böter på felparkerade bilar. Vi vill vidare att Flashback forum skall radera alla personuppgifter och allt lögnaktigt förtal mot enskilda icke offentliga personer. Vi vill alltså att Flashback skall följa de Svenska lagarnas intentioner.

Hur sänks de genom annonseringen

Nu när vi utrett vad vi vill kommer vi till frågan hur Flashback “sänks”?
Det absolut bästa sättet att “sänka” Flashback är att sänka deras inkomster. Flashback forums inkomster kommer uteslutande från annonserna på forumet. Under en följd av år har en del folk jobbat med att få bort annonserna.  Intäkterna för annonseringen går till den verklige ägaren som är Flashback Media Group (FMG). Så här ser FMG:s intäkter ut:

2014 började vi mejla annonsörerna

INTÄKTER:
2014  ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| 6,3 Milj.
2015  ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| 5,7 Milj.
2016  ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| 4,1 Milj.

KOSTNADER:
2014  |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| 4,6 Milj.
2015  |||||||||||||||||||||||||||||| 3,0 Milj.
2016  ||||||||||||||||||||||||||||||||||||| 3,7 Milj.

RÖRELSERESULTAT:
2014  ||||||||||||||||| 1,7 Milj.
2015  ||||||||||||||||||||||||||| 2,7 Milj.
2016  |||| 0,4 Milj.

Låt oss säga att 1 milj. går till löner. Då ser den verkliga kostnaden för att driva Flashback ut så här:

KOSTNADER UTOM LÖNER:
2014  |||||||||||||||||||||||||||||||||||| 3,6 Milj.
2015  |||||||||||||||||||| 2,0 Milj.
2016  ||||||||||||||||||||||||||| 2,7 Milj.

I genomsnitt kostar alltså forumet så här mycket att driva ((3,3+2,0+2,7)/3):

0000  ||||||||||||||||||||||||||| 2,7 Milj.

Forumet kostar alltså ungefär 3 miljoner att driva per år. År 2015 tangerade man nivån för att betala driftkostnaderna och 2016 låg man alltså under den nivån. Det innebär att Flashback år 2015 och år 2016 fick skjuta till pengar för att kunna driva forumet. Flashback har enligt redovisning 7,3 milj. i kassan. Det är ur de pengarna man skjuter till när intäkterna inte räcker. Med det folk redan åstadkommit ser admin som allvarligt, så allvarligt att han låter sig dras in i en debatt om överlevnad:

Du har givetvis rätt att ha dessa åsikter, och du är välkommen här även med Adblocker. Är bara nyfiken på hur du tänker. Eftersom du “är emot reklam på webbsidor till 1000%”. Det låter som du ogillar att forumet har intäkter (som kan betala för driften), och då alternativen till detta vore A) betaltjänst (likt Netflix, med resultatet att vi stänger ute de som inte har råd), eller B) frivilliga gåvor (vilket inte skulle täcka kostnaderna för att driva forumet, och därför resultera i att sidan tvingades stänga ner)

admin skriver alltså ovan att Flashback tvingas stänga ner om de inte har intäkter från annonseringen. Medlemsavgifter tror han inte skulle räcka.

 

Med konsekvensen att sidan kommer tvingas stänga. Det är inte sannolikt att frivilliga bidrag skulle klara av att finansiera driften av en sida i denna storlek.

På frågan om forumet kan vara helt reklamfritt svarar jan Axelsson enligt ovan.

 

Den dagen det inte är tillräckligt många så löser det sig självt. Då stänger vi, och hänvisar debatten till våra amerikanska kollegor Facebook, Twitter och allt vad de heter.

Om besökarna är för få för att annonseringen skall klara driften.

 

utan intäkter så kommer den inte överleva. Oavsett hur mycket vi vill det. Lyckligtvis så anser en betydande del av besökarna på Flashback att det är värt att göra undantag för denna sida när det kommer till reklam, så vi har inga planer på att försvinna.

Det är här folks arbete kommer in, de ser till att det inte annonseras på Flashback.

 

AdBlock är en tjänst som gör det möjligt för personer som ogillar en tjänst att strypa intäkterna, och ifall tillräckligt många gör det så kommer tjänsten att möjligen försvinna.

“Tjänsten” är alltså Flashback forum.
Källa till ovanstående börjar här: flashback.org/t2295210p69

Som ni ser enligt Jan Axelssons uttalande är läget allvarligt för Flashback just nu och det är ett medgivande att upphör annonseringen är det samma som att Flashback läggs ner.

REDAKTIONEN

 

Träffar: 10

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2018-02-10 kl. 15:45
  Permalänk

  LOL.

  Nu sänker vi dem? Det är patetiskt att du faktiskt fortfarande tror att du kan göra det.

    [CITERA]

 • 2018-02-10 kl. 15:51
  Permalänk

  Nist:
  LOL.

  Nu sänker vi dem? Det är patetiskt att du faktiskt fortfarande tror att du kan göra det.

  Läs artikeln får du svaret. Hursom retade vi i varje fall dig och det är ju alltid något.

    [CITERA]

 • 2018-02-10 kl. 20:29
  Permalänk

  Retade mig? Det stör inte mig, jag påpekar bara hur patetiskt det är att snacka om detta i flera år och bokstavligen aldrig göra några framsteg.

    [CITERA]

 • 2018-02-10 kl. 20:34
  Permalänk

  Det innebär att Flashback år 2015 och år 2016 fick skjuta till pengar för att kunna driva forumet.

  Den slutsatsen förstår jag inte. Ni har ju precis ovanför redovisat att deras rörelseresultat för de två åren var 2,7 respektive 0,4 miljoner. Har ni blandat ihop siffrorna, eller är någon av beloppen felskrivna?

    [CITERA]

 • 2018-02-10 kl. 21:25
  Permalänk

  Nist:
  Retade mig? Det stör inte mig, jag påpekar bara hur patetiskt det är att snacka om detta i flera år och bokstavligen aldrig göra några framsteg.

  Vad vi åstadkommit är inget du känner till eller vi sällan talar om. Du får nöja dig med det och därmed är det samtalsämnet uttömt.

    [CITERA]

 • 2018-02-10 kl. 21:35
  Permalänk

  Anonym: Den slutsatsen förstår jag inte. Ni har ju precis ovanför redovisat att deras rörelseresultat för de två åren var 2,7 respektive 0,4 miljoner. Har ni blandat ihop siffrorna, eller är någon av beloppen felskrivna?

  Egentligen känner vi inte riktigt till hur de handlat i frågan dessutom är inte allt avräknat från slutresultatet. Vi kunde inte ta med de exakta siffrorna för de redovisas inte där vi hämtat uppgifterna.

  För 2016 var egentligen rörelseresultatet 0,238 Milj. och för 2015 var det 2,143 Milj. I dessa siffror ingår också inkomsterna från http://www.sexnovell.se som vi beräknar till några hundratusen kronor. Räkna vi bort det går förmodligen netto under vad driften för Flashback kostar. Dvs, att man skyfflat in pengar för att hålla igång forumet i två år i rad.
  Med förbehållet att vi inte vet hur de flyttar pengar eller exakt vad driften kostat de olika åren.

    [CITERA]

 • 2018-02-11 kl. 12:51
  Permalänk

  “Vad vi åstadkommit är inget du känner till eller vi sällan talar om.”

  Haha, hade ni åstadkommit något som är värt att tala om så hade ni skrivit långa artiklar om det, det fattar vem som helst. Flashback kommer inte att stängas ner, och du kommer snacka om hur ni är påväg att “sänka dem” även om 3+ år. Ni har ju gjort det i över 5 år redan.

    [CITERA]

 • 2018-02-11 kl. 13:56
  Permalänk

  Bolk:
  “Vad vi åstadkommit är inget du känner till eller vi sällan talar om.”

  Haha, hade ni åstadkommit något som är värt att tala om så hade ni skrivit långa artiklar om det, det fattar vem som helst. Flashback kommer inte att stängas ner, och du kommer snacka om hur ni är påväg att “sänka dem” även om 3+ år. Ni har ju gjort det i över 5 år redan.

  Du har inte bemödat gig att läsa vår Policy (SIG-gruppen)?
  Här kommer ett utdrag:

  • Vi säger inte hur vi jobbar
  • Vi säger inte vad vi jobbar med
  • Vi säger inte vad vi uppnått
  • Vi säger inte vad vi har för planer
  • Vi förnekar all inblandning
  • Vår belöning är vetskapen över vad vi åstadkommit

    [CITERA]

 • 2018-02-19 kl. 03:47
  Permalänk

  Ni gör ett bra jobb och ni behövs. Jag förstår att ni inte vill säga allt men jag hoppas ni tar till hårdare metoder än ni säger. Fortsätt så, ni har mitt gillande!!!!

    [CITERA]

 • 2018-02-19 kl. 12:01
  Permalänk

  Laban:
  Ni gör ett bra jobb och ni behövs. Jag förstår att ni inte vill säga allt men jag hoppas ni tar till hårdare metoder än ni säger. Fortsätt så, ni har mitt gillande!!!!

  Jo, våra metoder är hårdare än vi säger och än hårdare kommer de att bli.

    [CITERA]

 • 2018-02-20 kl. 17:36
  Permalänk

  Företag som har annonser inne på Flashback ska inse att det är högst olämpligt att annonsera inne på Flashback forum där det förekommer saker som inte är okej alls. Oavsett om företagen självt medvetet lagt in annonserna eller att annonserna har lagts dit med hjälp av affiliatesystem utan något vetskap för företag .Men företagen ska påpekas att man borde ha en policy om att det är ur etisk synpunkt olämpligt att sponsra en forumsida när man sen får reda på att det förekommer saker som inte är okej alls på forumet.

    [CITERA]

 • 2018-02-20 kl. 20:27
  Permalänk

  spion:
  Företag som har annonser inne på Flashback ska inse att det är högst olämpligt att annonsera inne på Flashback forum där det förekommer saker som inte är okej alls. Oavsett om företagen självt medvetet lagt in annonserna eller att annonserna har lagts dit med hjälp av affiliatesystem utan något vetskap för företag .Men företagen ska påpekas att man borde ha en policy om att det är ur etisk synpunkt olämpligt att sponsra en forumsida när man sen får reda på att det förekommer saker som inte är okej alls på forumet.

  Exakt att påpeka att det kan bryta mot företagens policy att annonsera på Flashback är vad vi gör och den biten skall ökas flerfaldigt under året.

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer