Gangrapesweden – Hänger ut folk i massor

Gangrapesweden som betyder, “gruppvåldtäkt i Sverige”, är en hemsida som ser ut att vara designad från 90-talets början. Förmodligen är den sidan det fulaste man kan hitta på nätet. Det är inte bara designen som är ful utan språket är om möjligt ännu fulare. Upplägget består av en menysida som egentligen är länkar till undersidor. Menyn på menysidan ligger som ett band på vänster sida medan det i mitten och till höger inte finns något alls. Innehållet är mycket tydligt högerextremistiskt. I övrigt är det okänt om de försöker vara lustiga eller om de helt enkelt är fullständigt skruvade och tycker det de skriver är allvar. Hur som helst blir det ett löjes ironi över det hela och kan konstateras vara en tämligen harmlös sida. Själva tycker de om sin nätplats så här:

är en nyhetstjänst med opinionsbildande artiklar, dagsaktuella kommentarer, länksamlingar, statistiska analyser och rättslig information om gruppvåldtäkter och syftet med tjänsten är att informera om den kraftiga ökningen av gruppvåldtäkter och att analysera samt kritisera orsakerna till denna och väcka debatt.

Av ovanstående deklaration blev det bara ett löjes ironi.

Uthängningar

Det som gjort sidan omtalad är att de hänger ut strukturerade uppgifter på människors identiteter, var de bor och var de jobbar. Enligt PersonUppgiftsLagen (PUL) är det inte tillåtet att lägga ut strukturerade listor innehållande människors identiteter. Enligt uppgift finns där omkring 16.000 personer listade från grupperna #Jagärhär, Propagandacentralen och lite andra. Flera av dem använder dock inte sitt riktiga namn så det korrekta antalet identiteter kan ligga på runt 12.000 människor. Ett stort antal av dessa har polisanmält det hela. Man lägger också ut strukturerade listor på dömda för våldtäkt. Det är inte lagligt att vare sig lägga ut sådana listor eller påstå att de är våldtäktsmän vare sig de är dömda eller inte. Vidare lägger man ut våldtäktsdomar som kan vara kränkande för de inblandade.

Ljuger överdrivet

De ljuger och fantiserar så mycket att man förstår att de har kul när de skriver eländet. Vi säger elände för det är inte kul för de som drabbas av det. Svenska Dagbladet kallas för “vänstertidning”, om Presstödsnämnden skriver de “en myndighet för vänsterextrema koncernbyggen och propagandaspridning” och  #jagärhär kallar de “terrornärverket” mm.

#Jagärhär

Gruppen #Jagärhär är omtalade och hanterad på olika sätt. Man påstår att gruppen massanmäler andra sajter för att få bort dem. Vi tycker faktiskt det hade varit bra om det gjordes men tyvärr jobbar inte #Jagärhär på det viset. Man påstår att SVT i Göteborg är med och styr gruppen vilket är helt fel. De påstår detta därför att några medlemmar är anställda på SVT. De hänger ut flera enskilda medlemmar med bild, adress och omdömen som är rena falsarierna. Man påstår att att några av medlemmarna fått sparken från sina arbeten med påhittade orsaker. Det hela avslutas med den löjliga lögnen:

#jagärhär är asylaktivister med säte hos SVT i Göteborg/Billdal som vill ha helt öppna gränser. Yttringar som propagerar för en minskning av massinvandringen definierar de som hat och stänger ner med kriminella svärmangrepp.
Källa: Gangrapesweden

Vilka är ägarna

Gangrapesweden som skrivs av en “helenabarrios88” (Flashback-konto) verkar ha visst samröre till “politikfakta.se” och “https://www.facebook.com/politikfakta/” som har vissa kopplingar till förlaget Realiaposten och Folkets demonstration.

Bakom “politikfakta.se” står Olah Clarkvist och kvinnan Nicole Ekstam, båda hemmahörande på Lidingö.

Stilen i “politikfakta.se” påminner också väldigt mycket stilen i skandalsajten “Hänt i Sverige” som vi lyckades plocka ner i våras.

Aftonbladet gav Olah Clarkvist ett pris för bästa foto: https://www.aftonbladet.se/nyheter/article21427015.ab men det struntar Olah Clarkvist i för han skriver illa om Aftonbladet ändå.

Vad står de för

Gangrapesweden för ut rykten, konspirationer och falska uppgifter. De manipulerade bilder och ljuger i texter och de sysslar med desinformation i hög grad. De är emot yttrandefriheten för andra än sig själva men projicerar, dvs pekar på att det är deras motståndare som vill detta. De är rasister, islamofober, dvs livrädda för Araber, de begår brottsliga handlingar och är allmänt löjliga. Med andra ord är det en mycket liten grupp fullständigt ofarliga personer som bakom tangentborden växer till sig till stora Hulkar som skall skapa rädsla och underkastelse.

KÄLLOR:
SVT
Expo

REDAKTIONEN

 

Träffar: 55

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2017-11-04 kl. 18:51
  Permalänk

  “är en hemsida som ser ut att vara designad från 90-talets början.”
  Ah typ som dina program

    [CITERA]

 • 2017-11-04 kl. 18:58
  Permalänk

  Bosse Datadoktorn:
  ”är en hemsida som ser ut att vara designad från 90-talets början.”
  Ah typ som dina program

  Några förslag på ändringar?

  Detta är egentligen OT här. Posta där programmen finns. Vi tar gärna emot synpunkter.

    [CITERA]

 • 2017-11-04 kl. 20:33
  Permalänk

  Enligt nyhetsinformation som jag såg på SVT-s hemsida så har man inne på Gangrape Sweden som betyder gruppvåldtäkt Sverige på svenska i flera ordalag påstått att de personer som är medlemmar i #viärhär skulle vara terrorister,vänstervridna med mera och man har i vissa fall inne på hemsidan hävt ur sig trakasserier och hot riktad mot flera av de personer som har blivit uthängda och att man via de uthängda personernas FB-konto hittat känslig information om personernas hemadresser ,telefonnummer,mejladress med flera.

    [CITERA]

 • 2017-11-22 kl. 01:04
  Permalänk

  Ska man kolla upp exakt vilka brott som har förövats inne på på hemsidan Gangrape Sweden/Gruppvåldtäkt i Sverige så behöver man inte ens vara någon framstående avancerad raketforskare för att lista ut att man på den hemsidan Gangrape Sweden/Gruppvåldtäkt i Sverige har gjort sig skyldig till följande brott. Brott mot personuppgiftslagen,grovt förtal,grovt olaga hot,hets mot folkgrupp,ärekränkning,förolämpning,uppvigling till brott,Dessa så kallade”rekvisita” borde räcka för att ge de skyldiga som driver hemsidan med flera fleråriga fängelsestraff och krav på att betala stora skadestånd och de skyldiga som har inne på hemsidans forum skrivit och postat inlägg där man har hängt ut över 6000 personer som är medlemmar i Facebookgruppen #Viärhär och trakasserat de uthängda genom att häva ur sig glåpord som har rasistiska och sexualistiska anspelningar . Man har dessutom på hemsidans forum postat kraftiga hot riktad mot fler av de uthängda personerna samt uppviglat till brott genom att diskutera olika repressalieaktioner mot flera #Viärhär-medlemmar lär nog få fleråriga fängelsestraff och krav på att betala stora skadestånd .Listan kan göra längre på olagliga aktiviteter som har förekommit inne på hemsidan Gangrape Sweden/Gruppvåldtäkt i Sverige .

    [CITERA]

 • 2017-11-22 kl. 01:52
  Permalänk

  Spåra IP
  Spåra IP Vi har sökt igenom våra databaser och konstaterar följande för IP-adressen 104.18.39.195.
  IP-adressen verkar höra hemma i San Francisco i Kalifornien, USA Flagga.
  Hemsidan Gruppvåldtäkt i Sverige ligger hostad på en Amerikansk server det bekräftar IP-adressen 104.18.39.195 och det ligger på en så kallad dedikerad server .

    [CITERA]

 • 2017-12-01 kl. 23:17
  Permalänk

  På vilket sätt verkar Gangrapesweden ha samröre med Politikfakta? Vad som är belagt är snarare ett nära samröre med Granskning Sverige. Finns någon här som kan knyta Gangrape till en fysisk person?

    [CITERA]

 • 2017-12-02 kl. 00:34
  Permalänk

  Spion:
  På vilket sätt verkar Gangrapesweden ha samröre med Politikfakta? Vad som är belagt är snarare ett nära samröre med Granskning Sverige. Finns någon här som kan knyta Gangrape till en fysisk person?

  Vi vet vem det är som äger sajten men vi måste skaffa bevis först.

  Till alla:
  Som Spion skriver en fråga till våra läsare: Finns någon här som kan knyta Gangrape till en fysisk person?

    [CITERA]

 • 2019-06-08 kl. 19:38
  Permalänk

  Jag kan ju påpeka att denna uthängningssida av bl.a. #jagärhär numera är kopplad till nazistiska Nordfront som ju drivs av NMR.

    [CITERA]

 • 2019-06-08 kl. 19:49
  Permalänk

  Sten Magnusson:
  Jag kan ju påpeka att denna uthängningssida av bl.a. #jagärhär numera är kopplad till nazistiska Nordfront som ju drivs av NMR.

  Ja, det har uppmärksammats.
  Men de hänger ju ut folk som inte är hemliga med vem de är. De slår alltså ett stort jävla hål i luften.

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer