Flashback – Spelannonser stoppas

Högsta förvaltningsdomstolen slår fast i en dom som kan bli prejudicerande att Svenska företag måste sluta publicera reklam för spelbolag som saknar svensk licens. Ett sådant beslut kommer att främst slå hårt mot mediebolagen men också mot mindre aktörer som idag driver runt sin verksamhet på folk som förstör sina liv på spel. Men för oss ligger den stora glädjen i att forumet Flashback som får minst 80-90% av sina inkomster från just spelbolagen nu med stor sannolikhet kommer att förlora den inkomsten.

Svårast att påverka

Förutom en advokatbyrå som borde veta bättre är spelbolagen de som är svårast att kommunicera med om att annonsera på Flashback. Trots det har nära hälften av spelbolagen avstått från att annonsera på Flashback efter vi visat vad som förekommer där. Men advokatbyrån som borde veta bättre svarar inte ens. Alla andra svarar alltid och gör så gott det kan för att inte synas på Flashback men så som systemet ser ut idag med affiliate går det inte helt att säkra mot det.

Lättare att påverka

De som blir kvar är alltså de som oftast inte vill synas på Flashback med något undantag som en viss advokatbyrå, sexannonser och företagare som hänger på Flashback. De är små och obetydliga i sammanhanget. Alla andra kan vi påverka och när spelannonserna är borta kommer det bli mycket kännbart för Flashback.

Datorprogram

Vi håller på att utveckla ett nytt datorprogram som kommer att hålla reda på alla annonser på Flashback. Med det programmet blir det lättare och går snabbare att kontakta annonsörerna. Vi kommer helt enkelt att hinna beta av alla varje dag.

Affiliate

Vi kommer också att ta reda på vilka affiliates som Flashback använder och be om deras policy. Om policyn förbjuder stöd åt övergrepp på barn, droganvändande, förtal och allt annat elände som finns på Flashback kommer vi peka på att de bryter mot sina egna policys med att låta deras affiliates finnas på Flashback.

Fler i samma nätverk

Affiliates är ett annonsnätverk som flera företag finns med i. Vi kommer kontakta dessa företag och fråga om deras policy lever upp till att sådana som Flashback finns med i samma nätverk. Vår förhoppning är att dessa stora aktörer kommer att ställa krav på affiliatsesnätverken att de inte får ha med Flashback.

Glädjande nyhet

Vi är dock mycket glada för dagens nyhet att förvaltningsdomstolen slår fast i en dom att Svenska företag måste sluta publicera reklam för spelbolag som saknar svensk licens. det kan vara det bästa som hänt sedan Flashback fälldes i marknadsdomstolen 2003-09-05 ( 2003:27 Dnr C 26/02 ) som föranledde Flashback att vara borta i mer än ett år. Därefter ljög de ihop en vals om att Flashback inte finns i Sverige, fast de legat här hela tiden, och att forumet ägs av ett företag i New York som egentligen är en brevlåda för hundratals ljusskygga företag.

REDAKTIONEN

 

Träffar: 4

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2017-10-28 kl. 04:30
  Permalänk

  Flashback får heller inte släppa igenom inlägg utan att förmoderera, och du ser ju hur det gick. Flashback är utländskt enligt staten och därför kan reklamen fortsätta där.

  Ett problem med din plan om att få bort annonsörer är att Flashback är extremt stort och har extremt många användare som reklamen når ut till. Det betyder att det ALLTID kommer att finnas annonsörer som är villiga att betala mycket pengar för en reklamplats på en sida som Flashback, även om det inte är Hobbex eller Clas Ohlson.

    [CITERA]

 • 2017-10-28 kl. 11:45
  Permalänk

  Advokat Bosse:
  Flashback får heller inte släppa igenom inlägg utan att förmoderera, och du ser ju hur det gick. Flashback är utländskt enligt staten och därför kan reklamen fortsätta där.

  Ett problem med din plan om att få bort annonsörer är att Flashback är extremt stort och har extremt många användare som reklamen når ut till. Det betyder att det ALLTID kommer att finnas annonsörer som är villiga att betala mycket pengar för en reklamplats på en sida som Flashback, även om det inte är Hobbex eller Clas Ohlson.

  Flashback ligger i Sverige och sedan en tid har de erkänt detta, här kan man läsa det: http://intre.se/ifolkets/?page_id=11426#M5

  Det är sant att det är många som är inne på Flashback men majoriteten av de som är där är personer under 16år. Det vet vi efter att studerat trafikflödet. De flesta, ca 60%, som går till Flashback kommer från skolservrar. Detta brukar vi nämna för annonsörerna som oftast är spelannonsörer som har 18års gräns.

  När vi påpekar till annonsörer vad Flashback står för har flera av dem lämnat Flashback, de vill absolut inte förknippas med övergrepp på barn mm. Det gäller spelannonsörer också.

  Så, det går alltså att få bort dem som annonsörer på Flashback då tror vi också att lagen kommer att få verkan också på Flashback.

    [CITERA]

 • 2017-10-28 kl. 16:32
  Permalänk

  De 16-åringarna skriver dock inte, utan läser bara. Slutsatsen man kan få av det är att den mesta av trafiken på Flashback är skolbarn som läser trådar, men det förminskar inte det extremt stora antalet vuxna personer som skriver i forumet, trots att dessa är (om det du påstår är korrekt) 40% av trafiken.

    [CITERA]

 • 2017-10-28 kl. 19:44
  Permalänk

  Advokat Bosse:
  De 16-åringarna skriver dock inte, utan läser bara. Slutsatsen man kan få av det är att den mesta av trafiken på Flashback är skolbarn som läser trådar, men det förminskar inte det extremt stora antalet vuxna personer som skriver i forumet, trots att dessa är (om det du påstår är korrekt) 40% av trafiken.

  Ja, så är det men spelannonsörerna är intresserade av de vuxna besökarna som är ungefär lika mycket som en nättidning i en mindre stad.

    [CITERA]

 • 2017-10-28 kl. 23:15
  Permalänk

  REDAKTIONEN: Ja, så är det men spelannonsörerna är intresserade av de vuxna besökarna som är ungefär lika mycket som en nättidning i en mindre stad.

  Det tror jag inte. Flashback är mycket aktivt.

    [CITERA]

 • 2017-10-29 kl. 00:17
  Permalänk

  Advokat Bosse: Det tror jag inte. Flashback är mycket aktivt.

  Ja, de är aktiva men storleksmässigt ligger de på 21 plats i Sverige.

    [CITERA]

 • 2017-10-30 kl. 19:48
  Permalänk

  I Folkets Intresse Redaktion har rätt och “advokaten” har fel vilket inte är märkligt för i lagar stiftat kräver kunskap i juridik.

  Reklam som inte är godkänd i Sverige får inte något forum eller media i Sverige publicera i svenska forum och medier och per automatik förloras reklaminkomster också från spelbolag med säte i andra länder.
  PB Juristerna.

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer