Flashback – Uthängda är för alltid dömda

Hamilkar

Moderator Hamilkar på Flashback som egentligen heter Jan Böhme och titulerar sig som Professor lägger ner mycket tid på Flashback. Så mycket att man kan undra om han har något jobb alls. Han är dock vänlig att tala med och har försvarat en av oss på Flashback. Om han inte modererade på Flashback skulle vi tro detta är en helylleperson.

Han har under alla omständigheter fel

I inlägget här ovan skriver han at:

Det problem som oskyldiga kan få med Flashbacks krimtrådar är inte att oskyldiga pekas ut,

Jo, det är ett mycket stort problem för de utpekade. En person som bor i Trollhättan pekades exempelvis ut som mördare. Killen var i annat land på semester när detta hände och är helt oskyldig. Han blev svårt misshandlad av ett gäng för att han pekades ut på Flashback.

om detta omedelbart korrigeras i tråden.

Hamilkar menar att om man korrigerar felet är saken ur världen. Problemet är att det aldrig korrigeras något och efter en timma kan man inte längre korrigera.

läser man tråden, läser man naturligtvis tråden – inte bara det inlägg där fel människa föreslås

Om vi fortsätter med exemplet här ovan med den misshandlade killen står det lite längre fram i den aktuella tråden att de tagit fel på person. De som misshandlade den utpekade killen läste uppenbarligen bara att det var han som mördat alternativt så sket de fullständigt i att de ett par sidor längre fram tagit tillbaka utpekandet. De misshandlade killen ändå som direkt följd av att han hängts ut på Flashback. Om vi travesterar på Hamilkars text blir det istället så här:

Det problem som oskyldiga kan få med Flashbacks krimtrådar är oöverskådliga, de kan misshandlas, få svårt att få jobb, förlorar vänner, svårt för att få nya vänner, i vissa fall svårt för att hyra lägenhet och bevisligen kan få nej vid låneförfrågan. Till detta kommer att man uppenbarligen kan bli misshandlad, förnedrad och förstörd för all framtid. Vissa har dessutom tagit sina liv.

Det Hamilkar skriver att man föreslås och inte utpekas som gärningsman gör ingen som helst skillnad och det tror jag Hamilkar själv förstår och ångrar att han skrev. Det är inte bara helt fel att tro så, det är helt korkat!
Hamilkar har alltså under alla omständigheter helt fel med det han skriver i inlägget och vi tror han är helt på det klara med att det är fel. En person som titulerar sig som professor får bara inte vara så naiv.

Uthängda är för alltid dömda

Blir du uthängd på Flashback är du för alltid dömd till det som påstås. Förutom egna erfarenheter får vi mängder med mejl från folk som stödjer vårt arbete. Det gemensamma för dem alla är att de omnämnts på Flashback eller att nära anhöriga omnämnts. En del av dem berättar ohyggliga berättelser om nära anhöriga som tagit sina liv därför att någon dåre på Flashback hängt ut dem.

Timeout

Överst i bilden här ovan beklagar sig alias “Timeout” att någon hängts ut och riskerar en massa problem. Samma “Timeout” börjar något år efter detta att själva hänga ut folk helt utan tanke och gör på så sätt sig skyldig till brott mot FN:s deklaration om mänskliga rättigheter genom att kränka en annan persons integritet. Ett brott som Sverige vänder ryggen mot och helt struntar i. Det tvingar de utsatta att själva freda sig mot de som kränker dem. “Timeout” har kränkt så många att det vore en stor risk om vi presenterar henne. Det får än så länge räcka med att vi säger att hon bor strax utanför Bollebygd i en villa med stor äppelträdgård.

REDAKTIONEN 1

 

 

Träffar: 27

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2018-04-11 kl. 17:30
  Permalänk

  Som officiell person får man tåla en hel del. Men enligt Netikett 0.09 Falsk ryktesspridning: “Att sprida påhittade uppgifter om personer (…) med uppsåt att utsätta dessa för andras missaktning eller att avsiktligen sprida förvrängd eller påhittad information med uppsåt att vilseleda är förbjudet.”
  Undertecknad skulle må mycket bättre om uppgift skriven av “utter (/7732), senare följt av flashy och Pellet.
  Jag, **** ******* och ****** ******** hade ett mycket trevligt förhållande under 6 år. Vi var aldrig osams, än mindre har jag uppträtt fysiskt mot ******. Detta intygar ****** i sin biografi: ” ****-**** *** ** ***”, ISBN 91 7133 *** 0. På sid. 261 skriver ******: **** bar aldrig någonsin hand på mig.”
  Jag skulle må mycket bättre, om det falska ryktet ströks i Flashback.
  Vänligen
  **** *******
  …………………..
  Vi låter namnen vara anonyma ett tag.
  /REDAKTIONEN

    [CITERA]

 • 2018-04-27 kl. 21:17
  Permalänk

  **** *******
  2018-04-11 at 17:30

  Som officiell person får man tåla en hel del. Men enligt Netikett 0.09 Falsk ryktesspridning: ”Att sprida påhittade uppgifter om personer (…) med uppsåt att utsätta dessa för andras missaktning eller att avsiktligen sprida förvrängd eller påhittad information med uppsåt att vilseleda är förbjudet.”
  Undertecknad skulle må mycket bättre om uppgift skriven av ”utter (/7732), senare följt av flashy och Pellet.
  Jag, **** ******* och ****** ******** hade ett mycket trevligt förhållande under 6 år. Vi var aldrig osams, än mindre har jag uppträtt fysiskt mot ******. Detta intygar ****** i sin biografi: ” ****-**** *** ** ***”, ISBN 91 7133 *** 0. På sid. 261 skriver ******: **** bar aldrig någonsin hand på mig.”
  Jag skulle må mycket bättre, om det falska ryktet ströks i Flashback.
  Vänligen
  **** *******
  …………………..
  Vi låter namnen vara anonyma ett tag.
  /REDAKTIONEN

  Vi har anmält de inlägg du bad om. Men vi tror inte de tar bort det för det går inte anmäla eftersom de som förtalar är anonyma. Dock gäller BBS-lagen också Flashback men då skall förtalet vara av typen sexuell läggning, sjukdomar osv.

  Vi mejlade dig men fick inget svar, kanske mejladressen inte är korrekt. Om du läser detta kan du återkomma och säga om vi får publicera inlägget utan maskning.

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer