Sommar och lägre aktivitet

Sådant vi inte jobbar med

Som alltid innebär sommaren lägre aktivitet från oss. Men vi ligger inte i solstolen hela tiden. Det pågår aktivitet men ofta sådant vi annars inte jobbar med.

Nya hemsidor

Vi har under sommaren startat några nya hemsidor i form av WordPress. Det arbetet fortsätter ett tag till. Eftersom vi endast vill använda denna nättidning till vår kärnverksamhet, dvs kampen mot näthat, så måste vi starta upp andra hemsidor för allt annat vi sysslar med. Bland annat Datorintresse, Vetenskapsintresse, Hifi intresse, Solenergi intresse och kanske något mer. Sedan tidigare har vi också en debatthemsida, ett antal forum och lite annat. Det saknas alltså inte arbetsuppgifter.

När sommaren är slut

När sommaren är slut kommer vi att strama upp vårt arbete mot näthat. Vi har en tendens att spreta åt lite olika håll vilket medför att tiden inte riktigt vill räcka till. Vi har diskuterat att vi skall fokusera på det som minskar näthatet bäst enligt följande:

 • Informera  annonsörer om vad deras pengar går till
 • Informera banker om vad deras kunder sysslar med
 • Informera skolor och liknande om var eleverna surfar och att de borde blockera förtalssajter
 • Informera regering och Riksdag om vad som egentligen pågår på förtalssajter
 • Börja systematiskt integrera elektroniskt på förtalssajter
 • I övrigt mer använda datorprogram i vår tjänst
 • och mer som vi inte nämner nu

Lite om detta

Vi jobbar redan med ovanstående men vi gör det inte i den omfattning vi borde göra. Datorprogram använder vi för att ladda ner poster för att lokalt i lugn och ro kunna läsa inläggen. Vi har också testat en del datorprograms funktion med stor framgång. Datorprogrammen, i vart fall en del av  dem, kommer vi att ge bort till var och en som vill använda dem. Det tar bara lite tid att forma om programmen så att de blir “fotogeniska”, dvs så att de ser bra ut och enkelt att använda med manualer osv. De program vi själva använder styr vi oftast genom “config-filer” men det går inte om andra skall använda programmen, då måste allt kunna ställas in direkt från programmens eget “användarinterface”. Som alla förstår tar sådant tid därför kommer vi att lägga upp fler program för nedladdning men med mellanrum i tid.

Annonser

Vi har märkt att förtalssajternas livsnerv är annonserna. De skall vi slå hårt mot! Tidigare har vi bara slängt iväg ett mejl och tjafsat med varandra, om de alls svarar. Det är inte så mycket arbete nedlagt på detta, relativt sett, trots det har den åtgärden minskat inkomsterna påtagligt för minst en förtalssajt. En av våra medarbetar har på denna punkt varit helt otrolig, medarbetaren har ensam minskat Flashbacks inkomster med minst en miljon per år, kanske mer. Det är alltså en framkomlig väg att gå. Men nu skall vi systematisera arbetet med annonser och verkligen gå in för det. Vi kommer att i artiklar visa upp de företag som fullständigt struntar i andras liv genom att annonser på dessa förtalssajter Vi har också fått information från en person som kommer att lägga upp dessa företag ute på nätet i bloggar för att förmå dem sluta annonsera. Hur mycket sanning som ligger bakom det vet vi inte men det verkar trovärdigt.

Banker

Förtalssajterna använder sig av banker som har mycket strikta policys för sin verksamhet. Brottslig verksamhet petar de inte i ens med lång pinne. De vill för allt i Världen inte förknippas med sådan verksamhet som pågår på förtalssajterna. Därför är det bra idé att kontakta banker och föra en dialog om vad det är för organisationer de upprätthåller bankkonton för. Vi har gjort detta en gång tidigare med resultat att banken den gången direkt sade upp kontot. Vi har också fått bort sms-tjänsten som Flashback använde för att man skulle kunna betala 30kr för möjligheten att börja posta direkt efter skapat konto. Företaget som tillhandahåller den tjänsten blev hörbart orolig när vi berättade om vad som försiggår på Flashback samtidigt som vi frågade om vad hans andra kunder, som bland annat Svenska Kyrkan,  skulle reagera om de fick reda på samarbetet med Flashback. Dagen efter var sms-tjänsten borta från Flashback…

Stängt ner förtalssajter

Vi har påverkat webbhotell och upplåtare för förtalssajter till att stänga sajterna. Vi har på det viset stängt ner minst 10 olika sådana sajter. Den största skalpen var den ironiska sajten “Hänt i Sverige” som vi har vår medarbetare mot annonser att tacka för, bra jobbat!! Vi har utöver detta varit framgångsrika på annat sätt mot förtalssajter men i dagsläget kan vi av olika orsaker inte berätta om det, bla pågår en polisutredning mot en dokumentsajt som vi polisanmält och stått för insamlandet av material.
EDIT: Vi vill helst inte stänga sajter, det kan finnas ett värde i att ha dem kvar men om de inte svarar eller inte tar bort förtal och liknande är en stängning sista utvägen.

Det pågår annat bakom kulisserna

EU har som alla vet en hård syn på förtal och brott på nätet och framför allt Tyskland tagit EU på orden med att skapa lagar där förtal och annat brottsligt skall raderas inom 24 timmar. Om de upprepade gånger inte gör detta kan de dömas till så mycket som en halv miljard kronor i böter. Det skulle förvåna oss om Sverige kan hålla sig utanför dessa regler i längden trots att vårt rättssystem befinner sig i fritt fall. Vi har i vart fall deltagit med att sammanställa material och kan med stolthet säga att vi alltså är något involverade. Ibland är vi kryptiska för det är svårt att skriva om saker vi känner till men som inte ännu får bli offentligt.

Alltså

Det kan bli så under kommande tid att vi följer pengarnas väg för det är minskning av pengarna som gör ondast och skapar mest problem för våra motståndare, dvs förtalssajterna.

REDAKTIONEN

 

 

Träffar: 4

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2017-07-12 kl. 10:40
  Permalänk

  Det är bara till att fortsätta jobba med er viktiga insats för att få bort alla
  förtals-sajter från nätet samt sajter som uppviglar till brott,hat och terror,samt få bort alla sajter som sysslar med rekrytering till våldsbejakande organisationer och kriminella organisationer
  En viktig del är att strypa de oseriösa sajternas inkomst genom att påpeka för alla företag,banker,kommuner att det är högst olämpligt att marknadsföra sina varor,tjänster och annat samhällsutbud via annonser på alla oseriösa sajter som uppviglar till förtal,hat,brott och terror .Sen borde man övertala representanterna i riksdagen om att Sverige borde följa Tysklands och Österrikes exempel på att stoppa hat,hot,förtal,trakasserier,uppvigling till brott och terror på nätet ,samt stoppa sajter som rekryterar folk till våldsbejakande organisationer och kriminella organisationer,samt stoppa olaglig marknadsföring av narkotika,vapen,piratkopierade varor och annat som är olagligt att marknadsföra,och att staten ska införa en lag som innebär att alla sociala sajter och övriga forumsajter och bloggar kan få böta upp mot 1 miljard kronor samt att deras aktivitet stoppas samt att de får sina certifikat för utgivningsbevis och visningsrätt på nätet indraget för all framtid om de inte ser till att stoppa olagliga aktiviteter,rasism,islamism,vänsterextremism,uppvigling till brott och terror inklusive rekrytering av folk till kriminella organisationer och våldsbejakande organisationer .

    [CITERA]

 • 2017-07-12 kl. 10:49
  Permalänk

  Som ett tillägg borde regeringen besluta om att sökmotorföretag ska bli skyldiga att blockera allt innehåll som är olagligt och att sökmotorföretag ska också få böta upp mot 1 miljard kronor om de inte ser till att blockera innehåll som är olagligt och innehåll som uppviglar till brott och terror samt uppviglar till samhällsomstörtande verksamhet,hat,hot,förtal med mera .Sökmotorföretag ska bli skyldiga att se till att stoppa och förbjuda innehåll som är olagligt samt innehåll som uppviglar till brott,samhällsomstörtande verksamhet,terror,hat,hot,inklusive innehåll som går ut på att rekrytera folk till kriminella organisationer,våldsbejakande organisationer oavsett om dessa är högerextremistiska,vänsterextremistiska,samt extremist-islamistiska

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer