Peter springer näthatarnas ärenden

Polisen mitt i Facebook står

Peter Springare, förundersökningsledare vid grova brottsenheten vid Örebropolisen som skrivit om ”kriminella invandrare” på Facebook, sprider sig som en löpeld genom nätet.  Han säger att han inte kan vara tyst längre, problemen skall fram i ljuset. Han skriver att hans inlägg inte är “politiskt korrekt” och skriver ut fingerade exempel på förnamn och nationaliteter på misstänkta han fått på sitt bord senaste veckan. Han vill betona att han själv inte är rasist men:

Dock är jag mycket bekymrad över den kriminalitet och tänket hos de invandrade kriminella, som kraftigt överbelastar och håller på att stjälpa vårt rättsystem.

För oss är det helt uppenbart att Peter Springare finns på Flashback, det är där vi skall leta om vi skall se hans verkliga uppfattning. Orsaken till vår syn beror på uttrycket han för sig med: “politiskt korrekt”. Det är nästan bara på hatsajter den meningen nämns och möjligen som ironi i annan media men Springare utrycker det rutinerat, som buset på Flashback.

Anmäld till åklagare

Bo Andersson, länspolismästare i Örebro län, har lämnat ärendet till åklagare för att utreda om inlägget kan vara brottsligt. Vi tror inte det är brottsligt det polisen gör för även de har yttrandefrihet och det är fingerade namn han hänger ut. Men det är högst olämpligt i en tid då rasister spelar ett högt spel och lätt låter sig dras med i verkliga pöbelgäng. Enligt polisens etiska regler skall polisen uppträda på ett sätt som ”inger aktning”. De skall alltså uppträda med förstånd och på ett hyfsat sätt vilket man knappast kan säga att denna polis gör. Praxis säger dessutom att personer, som har en särpräglad förtroendeställning inom en myndighet, och som uttalat sig på ett väldigt grovt sätt som skadat allmänhetens förtroende för myndigheten kan behöva omplaceras. Polisens postande om invandrare är här ett problem i och för sig som kan få oönskade konsekvenser men för oss är det verkliga problemet ett helt annat.

Hjälper näthatare

Polisens agerande spelar näthatare rakt i famnen. Han ger ett ansikte, och än värre, en titel som “polis” till näthatarnas försvar att få näthata. Vi vanliga medborgare förstår polisens oro men näthatare läser ut helt annan information ur polisens budskap: “Fortsätt ni näthata, det är helt ok” och “polisen står bakom er“. Det är budskapet som de korkade näthatarna läser ut. Om vi får en situation där buset på nätet tror de har rättsväsendet på sin sida är vi riktigt illa ute. Än värre vore det om rättsväsendet verkligen står på nätbusets sida, då skulle vi inte alls dra oss för att starta upp grupper med avsikten att fysiskt ta itu med nätbuset, vem skulle annars göra det? Som det är idag har vi ju rättsväsendet som jobbar mot nätbuset, eller hur? Eller hur?

Vad händer nu

Polisens dokumentet ”Sunt förnuft på nätet – råd till polisanställda” säger bland annat:

Informationen kan spridas och användas på ett sätt som man inte tänkt sig från början.

Det är denna mening som nu skapat problem på nätet. De invandrarfientliga har varvat upp ordentligt. Steget är inte lång borta att vi nu får hulligangrupper som är ute efter att straffa alla invandrare “för de är ju kriminella”. Därifrån till att “straffa” alla som hängts ut som brottslingar på Flashback är inte långt, vi skulle vilja påstå att avståndet inte finns alls.  Man tycka att Springare går över gränsen enligt denna text i samma dokument:

Publicera inte information som kan riskera vare sig brottsoffers eller brottsmisstänktas integritet och säkerhet. Att lägga ut information om pågående utredningar eller andra polisiära ärenden kan vara olagligt.

Det står helt klart att Springares publicering riskerar invandrares och alla misstänkta brottslingars säkerhet från nu. Även brottslingar som tagit sitt straff eller är helt frikända kan ligga illa till för den korkade hulliganpöbeln. De ser ingen skillnad på så “små petitesser”, de klappar till bara helt utan tanke. Om det händer kan offren ägna sig en tanke åt Peter Springare, det var han som startade upp det. Är du nöjd nu Peter?

REDAKTIONEN 

Träffar: 2

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2017-02-12 kl. 17:22
  Permalänk

  Det vore kul att få veta vilket Flashbackkonto som Peter Springare äger
  om han konto går in flitigt på de flashbackdiskussioner som har med rättsfall
  och om han också går in på typ rasistiska diskussionstrådar på flashback

    [CITERA]

 • 2017-02-12 kl. 21:44
  Permalänk

  Spion:
  Det vore kul att få veta vilket Flashbackkonto som Peter Springare äger
  om han konto går in flitigt på de flashbackdiskussioner som har med rättsfall
  och om han också går in på typ rasistiska diskussionstrådar på flashback

  Ja, det vore intressant! Du kan ju försöka hitta honom där, just nu har jag mycket att göra. Läs först hans Facebook så du lär dig hur han skriver, jämför sedan med Flashback. Jag kan tänka mig att han i så fall hänger i tråden om sig själv.

    [CITERA]

 • 2017-02-13 kl. 20:55
  Permalänk

  Gruppen “Stå upp för Peter Springare” stinker nazistpropaganda på lång väg

    [CITERA]

 • 2017-02-14 kl. 19:07
  Permalänk

  För oss är det helt uppenbart att Peter Springare finns på Flashback, det är där vi skall leta om vi skall se hans verkliga uppfattning. Orsaken till vår syn beror på uttrycket han för sig med: ”politiskt korrekt”. Det är nästan bara på hatsajter den meningen nämns och möjligen som ironi i annan media men Springare utrycker det rutinerat, som buset på Flashback.

  Begreppet politiskt korrekt är ett begrepp som funnits långt innan Flashback och några “hatsajter” blev vanliga på nätet. Du kan läsa allt om begreppet på både svenska engelska wikipedia https://sv.wikipedia.org/wiki/Politisk_korrekthet https://en.wikipedia.org/wiki/Political_correctness . Och ordet används visst långt utanför “hatsajternas” värld (man kunde åtminstone för några år sedan hitta en diskussionsradioserie om begreppet på Sveriges radios hemsida), så du måste nästan allvarligt levt under en sten under de senaste tjugo åren för att på fullt allvar tro på påståendet att begreppet bara används på Flashback och “hatsajterna”.

    [CITERA]

 • 2017-02-14 kl. 21:47
  Permalänk

  Anonym: Begreppet politiskt korrekt är ett begrepp som funnits långt innan Flashback och några ”hatsajter” blev vanliga på nätet. Du kan läsa allt om begreppet på både svenska engelska wikipedia https://sv.wikipedia.org/wiki/Politisk_korrekthet https://en.wikipedia.org/wiki/Political_correctness . Och ordet används visst långt utanför ”hatsajternas” värld (man kunde åtminstone för några år sedan hitta en diskussionsradioserie om begreppet på Sveriges radios hemsida), så du måste nästan allvarligt levt under en sten under de senaste tjugo åren för att på fullt allvar tro på påståendet att begreppet bara används på Flashback och ”hatsajterna”.

  Jo, det känner vi till men det är en stor skillnad på en mening som använts någon enstaka gång av någon som häftigt fått till en verbal benämning på något som skall lirka sig fram som “segrare” i en debatt och det som pågår på Flashback idag. “PK” och “politiskt korrekt” är vokabulär som idag mestadels används av det rådande samhällets bittra motståndare.

    [CITERA]

 • 2017-02-16 kl. 09:16
  Permalänk

  Ordet “PK”(Politiskt korrekt) har blivit mer större och populärare bland personer och grupperingar i vissa politiska kretsar som vill använda ordet som politiskt slagträ mot sina meningsmotståndare

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer