Pedofiler gick att hitta

Nedladdning av barnporr

I Sverige sägs det att vi har personer med pedofil läggning som kan räknas i ett par hundra tusen. Men det är en försvinnade liten del av dessa som är utövande pedofiler. De flesta tar sitt ansvar och avstår från att utöva läggningen, heder till er. Men det finns en lite kärna som inte har några spärrar och både våldtar barn och laddar ner barnporr. Detta är i allra högsta grad både olagligt och avskyvärt.

Gör det anonymt

Denna lilla grupp av samvetslösa pedofiler sitter i timmar framför datorn varje dag och anonymt laddar ner barnporr. Ingen ser dem, ingen får reda på det. De kan i lugn och ro sitta och begå dessa brott mot våra barn. Men, ingenting kan vara mer fel. De kan visst hittas och det handlar inte om raketforskning i svårighetsgrad.

En grupp Svenska och Norska journalister

En grupp helt vanliga journalister från Sverige och Norge har grävt fram runt 200 personer som laddat ner barnporr. En del av barnen var så unga som 5-6 år som deltog i filmerna. Så här gick det till:

http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/206120

http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/206121

Lågprioriterat brott

Denna form av brott prioriteras inte högt av polisen eller ens lagskrivningen. Det är sällan rättsväsendet gräver i sådant här men dessa journalister gör det. Trots att dessa brott inte är vårt arbetsområde att skriva om tycker vi det är viktigt att det görs och från vår sida är det minst lika viktigt hur journalisterna gjorde för att hitta dem, det är därför vi visar upp dessa klipp. Vi vill visa det faktum att förr eller senare kan vilken anonym som helst hittas, det är bara en fråga om lite jobb och en gnutta tid.

 

Källa: Aftonbladet (se ovan för länkar)

REDAKTIONEN

 

 

Träffar: 6

  •   
  •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer