Flashback – Trollfabriker och nätmobb

Politiska trollpostare

I vår kartläggning av postare på främst Flashback upptäckte vi tidigt att det finns grupper av postare som samordnar sina postningar. På Flashback och flera andra platser har det främst varit högerextrema organisationer. Det försvarar högerpolitiska åsikter och sprider uppgiften att media ljuger och i övrigt kontrolleras av “vänstern”. Flera av dem postar också rent rasistiska inlägg medan andra ljuger och förtalar kända personer som besitter någorlunda makt.

Mycket aktiva

Dessa trollfabriker är oerhört aktiva. De är så aktiva att de i princip har förstört nätet. Det går inte att deltaga i någon diskussion i något forum eller kommentarsfält alls utan att stöta på horder av dem. Medpostare dränks bokstavligen av deras intensiva postningar. Ofta kränker de eller mästrar andra i trådar där det diskuteras. Flera forum och kommentarsfält på nätet är helt förstörda av dessa krälande troll. De som verkligen vill ganska makten eller seriöst diskutera lämnar nätet. Om några få år har dessa trollfabriker helt tagit över om detta fortsätter.

Flashback

Flashback som säger sig vara förtruppen till yttrandefrihet, även om det bara är en illusion, börjar nu tappa fart. Dessa trollfabriker har på bara ett par år förvandlat Flashback till ett större Avpixalt. Deras åsikter har tagit ett så stort grepp över Flashback att man numera kan kalla Flashback för en högerextrem sajt. Flashback har till och med börjat ta över de andra högerextrema sajternas roll som rekryterare av folk till dessa ideologier av förstörelse, förakt och diktatur.

De andra vaknar

Andra politiska faktorer av makt i samhället har sett hur dessa trollfabriker hjälpt till att lyfta, exempelvis  Sverigedemokraterna, till höga opinionssiffror som lett dem raka vägen fram till knapparna som styr folkets väl och ve. De andra maktfaktorerna har naturligtvis inte suttit stilla i båten under denna tid. De smider liknande planer men flera av dem är för stelbenta efter sekel av sittande i träbänkar tryckandes på det mest tekniska de någonsin närmat sig, dvs röstknapparna i Riksdagen. De har allt för länge sett internet som en gammal dammig dator stående i ett hörn. Därför är startsträckan för dessa partier mycket lång men nu börjar ett av partierna närma sig slutet på denna sträcka. Moderaterna har i dagarna startat sin trollfabrik där folk på heltid skall posta i olika kommentarsfält och forum. De andra partierna på högersidan kommer aldrig att nå dit, de har helt enkelt inga resurser.  Vänstersidan ser fortfarande dörrar, gator och torg som deras uppkörsträcka för nyrekryterade. Internet kommer med andra ord att förbli högerdominerat under lång tid fram.

Mobben krossar allt

Dessa trollfabriker av horder med trollande postare hamnar ofta i kriminaltrådar där de blir de värsta av postarna. De har ingen “röd tråd” att följa, de har inget intresse i att följa brottsutredningar, deras enda intresse är att jävlas med folk och då främst intet ont anande människor som aldrig hänger på Flashback. Trollen blandar sig med näthuliganer och andra  som saknar samvete med uppgiften att förstöra. Samfällt drar de fram genom tråd efter tråd och lämnar förstörda liv efter sig. Liv som kunde blivit något krossas fullständigt utan möjlighet att kunna komma tillbaka.

Sajtägarnas ansvar

Eftersom våra politiker och rättsväsende inte bryr sig det minsta om det som händer på nätet återstår bara sajternas och forumens ägare som de enda att kunna sätt stopp för galenskapen. Men det verkar som om de också är helt befriade från allt som har med empati att göra för de låter eländet pågå. De gör till och med tvärt om. På Flashback bannas de som går emot mobben. Moderatorerna gör allt de kan för att bredda vägen för mobben så att de hinner trampa ihjäl så många som möjligt på vägen genom trådarna. Många är de som vittnar om otrevliga svar när anhöriga till uthängda och förtalade kontaktar moderatorer om att ta bort de värsta lögnerna. Kort och gott tar inte ägarna till sajterna sitt ansvar och har därmed i de uthängda och förtalades ögon förbrukat rätten till sina sajter.  De borde tas över av folket som utser någon att driva dem vidare med hatet raderat. Vi ser en sådan åtgärd som fullt laglig då vi har rätt att värna oss mot hot och skador. Det gäller att bromsa i tid!
Källa: Aftonbladet

REDAKTIONEN

 

Träffar: 7

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2016-11-16 kl. 18:59
  Permalänk

  Hmm, där skriver ni verkligen något! Har själv funderat över den där utomordentliga ytterligheten som uppträder med en så osannolik regelbundenhet på flashback men aldrig kommit till någon rimlig slutsats om det.

  Vad har trollpostarna för agenda då?
  När en försvinner så kommer snabbt en ny med ungefär lika häpnadsväckande trollformel. Representerande en hög emotionell slagfärdighet som skapar en massa protester emot trollets inlägg. Vilket inte gynnar debatten direkt men säkert antalet sidvisningar och kortsiktiga inlägg i linje med ägarens önskemål och moderatorernas moderering är min enda gissning. Har aldrig lyckats med att se någon politisk riktning i det hela överlag, utan har mer sett fenomenet som ett inslag av den osannolikt idiotiska kommentarens regelbundenhet. I mina ögon ganska typisk för flashback.

  Fenomenet är så osannolikt att det likförbannat måste ha ett syfte. har svårt att tro på någon politisk agenda. Något sådant borde backlasha ganska snabbt även på flashback. Osannolikt skabbiga personangrepp får stå kvar länge, men svaras de på dem försvinner de tillsammans med svaret. då verkar inte “bredden på idiotin” gagna syftet. vilken lika ofta i mina ögon kan beröra religion, kön samt sexualitet och sammanfattas med Emotiv som motiv – att väcka känslor som leder till en massa inlägg om bara detta.

  Hur kan ni säga att ni vet detta? om samordning m.m.

    [CITERA]

 • 2016-11-17 kl. 17:04
  Permalänk

  Ja vänstern har det inte lätt längre när 7 av 8 partier röstade emot V för ett år sedan, då man blev mer som SD, nu är majoriteten drygt 5 partier och kvalificerad.

  Värre elände har drabbat USA där de enfaldiga Trumpisterna lyckades dra vilka grova lögner som helst utan större motstånd, men Clinton vann med 0,2% totalt och Trump vann elektorerna, sedan en Republikan i FBI la sig i och backade försent.

  Det där med att ta över är lite för rött, som ni själva är rädda för. Istället är det helt fritt att starta ett nytt Forum som är bättre. Enklast numera är kanske en grupp i Facebook och om den går bra byta till ett stabilare forum.

    [CITERA]

 • 2016-11-17 kl. 20:54
  Permalänk

  Huffington:
  Ja vänstern har det inte lätt längre när 7 av 8 partier röstade emot V för ett år sedan, då man blev mer som SD, nu är majoriteten drygt 5 partier och kvalificerad.

  Jag är ledsen, men detta är obegripligt att förstå.

  Värre elände har drabbat USA där de enfaldiga Trumpisterna lyckades dra vilka grova lögner som helst utan större motstånd, men Clinton vann med 0,2% totalt och Trump vann elektorerna, sedan en Republikan i FBI la sig i och backade försent.

  Möjligt men det har inte mycket med Flashback att göra.

  Det där med att ta över är lite för rött, som ni själva är rädda för. Istället är det helt fritt att starta ett nytt Forum som är bättre. Enklast numera är kanske en grupp i Facebook och om den går bra byta till ett stabilare forum.

  Nej, vi är inte rädda för något. Vad du i övrigt menar med den meningen förstår vi inte.
  Det är inte helt enkelt att starta nya forum och få folk dit. Det tar lång tid och krävs oerhört mycket jobb. Idén med Facebook tror jag inte på riktigt. Dessutom kartlägger Facebook allt vad folk gör där.

    [CITERA]

 • 2016-11-20 kl. 15:41
  Permalänk

  Skulle man starta ett nytt forum så skulle man ha reggtvång och se till att enbart seriösa debattörer söker sig dit. Att Flashback har blivit nätets värsta gangstertrollfabrik nummer 1 har vi ju märkt under de senaste 5 åren att trollen har tagit över diskussionstråd efter diskussionstråd på Flashback samtidigt som allt fler seriösa debattörer har flytt från forumet på grund av att de har blivit motarbetad av dessa troll som sätter i system med att sänka diskussionen till en grymt låg nivå.Oavsett vad diskussionsämnet handlade om .Att moderatorer kramar om trollen och tar dom i försvar inne på Flashback har vi fått reda på .Att trollen dessutm har reggat multipla trollkonton i syfte att backa upp sitt hat mot folk behöver man inte ens vara någon framstående raketforskare för att ta reda på det.

    [CITERA]

 • 2016-11-21 kl. 19:20
  Permalänk

  Att driva ett forum är ett evighetsjobb och inget som lockar. Det är oerhört tråkigt och mycket politik kring de inblandande, småaktigheter och dolkstötar i ryggen. Det är inte roligt alls att driva forum.

  Jag skulle inte kunna tänka mig att driva ett forum exempelvis. Personligen föredrar jag att leva utanför Internet och ha sociala kontakter med fysiska personer istället, något jag förövrigt rekommenderar alla Flashbackare. Jag tror inte de mår speciellt bra, det är inte hälsosamt att sitta dag efter dag på Internet. Ännu värre för Flashbacks medlemmar, de kanske tror de mår toppen och får kickar av sitt näthat, då de bryts ned och tappar kontakten med verkligheten allt eftersom de håller på.

  Till slut kanske det är också någon som får nog av allt skitsnack och tar dem i nacken och ruskar om dem. Flashbacktuffingarna är praktiskt taget alltid jättebebisar och utomordentligt fega. De är i behov av en reality check.

    [CITERA]

 • 2016-11-21 kl. 21:36
  Permalänk

  Med tanke på “Huffington” som kommenterade ovan, kika in på Facebookgruppen “Vad händer i Huddinge”.
  Där lyckas denna gubbe posta som “Thomas Nord”, “Carl Nord”, “Anna Lisurenko” och “Kent Persson”.
  Allt i ett försök att få det att framstå som att det är många som tycker som han. Pinsamt var ordet.

    [CITERA]

 • 2016-11-21 kl. 22:00
  Permalänk

  T P:
  Med tanke på ”Huffington” som kommenterade ovan, kika in på Facebookgruppen ”Vad händer i Huddinge”.
  Där lyckas denna gubbe posta som ”Thomas Nord”, ”Carl Nord”, ”Anna Lisurenko” och ”Kent Persson”.
  Allt i ett försök att få det att framstå som att det är många som tycker som han. Pinsamt var ordet.

  OK!
  Det är därför texten är obegriplig, det är han i Huddinge!
  Jag tittade in där och såg eländet. Någon borde meddela de som styr över gruppen.

    [CITERA]

 • 2016-11-22 kl. 14:35
  Permalänk

  TN:s senaste alias på Flashback: Endemol

    [CITERA]

 • 2016-11-22 kl. 20:48
  Permalänk

  T P:
  TN:s senaste alias på Flashback: Endemol

  Tack!
  Skall undersöka detta.

  EDIT:
  Finns inte på Flashback!

    [CITERA]

 • 2016-11-22 kl. 21:41
  Permalänk

  Endemol blev avstängd från Flashback idag, och hans få kvarvarande inlägg finns i Papperskorgen.

    [CITERA]

 • 2016-11-22 kl. 22:28
  Permalänk

  T P:
  Endemol blev avstängd från Flashback idag, och hans få kvarvarande inlägg finns i Papperskorgen.

  Det var väntat…..
  Måste vara det enda troll i världen som lyckas bli avstängd efter två poster.

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer