Lever sitt liv genom datorn

Ordet näthat

Ordet Näthatare sägs vara ett yvigt begrepp men om vi läser innebörden av ordet bokstavligt betyder det en person eller flera personer som hatar på internet. Vi har flera gånger läst och hört att “näthat” är allt som har med allmänt hata på nätet att göra. Så är det inte! Låt oss titta på en som hatar i verkligheten som funnits så länge människor har funnits. Preferensen vi använder är hur det ser ut idag. Hur det var för ett antal år sedan saknar betydelse, det är idag som gäller. En annan preferens är att hatet inte skall leda till skadligt våld. Våld i verkligheten är ett våldsbrott där ett eventuellt hat är av underordnad betydelse.

Hata i verkligheten

En person som hatar i familjen, ute på stan, på jobbet eller var som helst är inte en person som förolämpar folk, svär åt dem eller slänger ur sig något hot i ilskan. Det man gör av ilska eller vredesmod kan knappast vara hat. Ilska eller vredesmod uppstår alltid därför att man retar sig på något eller någon. Den man reagerar mot och som oftast kan vara upphov till ilskan är den man har framför sig i verkligheten, i telefon eller annat medium. Den gemensamma faktorn är att den drabbade vet vem det är och den som slänger ur sig skiten vet att denne måste ta konsekvenserna av det.
Ett annat sätt som kallas hata är till en företeelse, till ett föremål, till en politisk inriktning eller liknande. Vid ett sådant hat finns ingen som avkräver en konsekvens och därför är hatet ensidigt, det når ingen annan person därför kan man inte säga att personen hatat utan bara upplevt ilska över företeelser som kan kännas som hat.

Vad är då näthat

Näthat är folk som oftast inte är ilskna eller ens hatar som lugnt och sansat sitter och skriver illa om andra utpekade personer. De kan till och med roas av det eller rättare sagt de roas oftast av att sitta och skriva illa om sina medmänniskor. De behöver nästan aldrig ta några konsekvenser av det de skriver men den som drabbas av näthat får ofta lida oerhört både psykiskt och fysiskt. De drabbade går inte sällan under ekonomiskt, de får inga jobb, de har svårt att få bostad,  vänner försvinner, nya vänner är svårt att få, man blir helt enkelt isolerad efter ett stort näthatdrev. Flera av dem vi talat med säger att livet är slut och några har till och med valt att avsluta sina liv. DETTA är näthat!!

De som näthatar

Näthatarna sitter i post efter post att försöka övertrumfa varandra i elakheter. Det gäller att vara kung i baren, att vara något, att vinna striden. Den näthatare som de andra näthatarna ser upp till har hög status oavsett vilken tråd de är i och oavsett vad de skriver om. De andra har respekt för denne store näthatare som med styrka, grov röst och med grävarkunskaper som ingen annan, styr upp trådar så att dennes trupp skall kunna göra samfälliga slag mot offret. Det är Generalen som inte backar för något!

Vi hittar dem

De sitter där i lugnet framför tangentbordet med kaffet bredvid sig och näthatar i godan ro. Plötsligt kan näthataren läsa sitt eget namn på nätet kopplat till sitt alias.

– Men vad fa’n är det för några näthatare som hängt ut MIG?
– Är det verkligen lagligt?
– Varför gör inte rättvisan något åt det?

Ja, så och mycket mer än det har vi läst i några år nu. Näthatare har noll förståelse när de själva visas upp. Näthatare som hittas med byxorna nere är dessutom en tragikomisk syn. De är inte den där tuffa, hårda typen med djup röst som tittar ner på dig. Nej, det är ofta en äldre gammal man eller dito kvinna, inte sällan lönnfet efter allt för många år framför datorn. De saknar ofta arbete eller kan inte behålla ett jobb. De mår påfallande dåligt psykiskt och de står ofta långt till höger på den politiska skalan. De har sällan en partner därför de har svårt att få tag på någon pga deras udda natur. De är oftast väldigt fega krakar som lipar i telefonen när vi ringt upp dem eller springer och gömmer sig när vi träffat dem och vill tala lite. Det finns naturligtvis undantag men ofta ser det ut sär här. Tragiskt! Jävligt tragiskt!

Näthatare behöver hjälp

Vi har sett alias som postat 10-30 poster per dygn i mer än 10 år. Vi har testat att posta men efter två tre poster inser man snabbt att tiden enkelt kan användas till något som ger mer livskvalité. Det är oerhört tråkigt att sitta och posta därför förstår vi inte hur en människa kan sitta och posta i stort sett dygnet runt i samma jävla tråd med samma jävla fråga i flera år. Ni som gör detta måste ställa er frågan som ni inte kan ställa då ni tror ni är på toppen av en piedestal:

– Hur mår jag egentligen!

För oss som drabbats av er är svaret enkelt:

– Vi skall plocka ner er drägg från piedestalen, en efter en!

REDAKTIONEN

 

 

 

 

 

 

Träffar: 4

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2016-10-28 kl. 22:06
  Permalänk

  Vet ni om det finns nått samband mellan flashback och folk inom SD. Märker att trådar som är kritiska till SD eller deras politiker raderas eller kraftigt censureras. Flashbacks yttrandefrihet gäller inte kritik av SD.

    [CITERA]

 • 2016-10-28 kl. 23:11
  Permalänk

  Jimmie:
  Vet ni om det finns nått samband mellan flashback och folk inom SD. Märker att trådar som är kritiska till SD eller deras politiker raderas eller kraftigt censureras. Flashbacks yttrandefrihet gäller inte kritik av SD.

  Det finns absolut ett sådant samband. Men de som är SD:are och hänger på Flashback har förmodligen hängt där före de var med i SD. Förutom det gemensamma med invandrare kan det vara så att flera av dem som ser Flashback som en av få yttrandefria platser också ser SD som en försvarare av sådana platser. Vad de inte tänker på är att SD i sig inte är för yttrandefrihet utan är för yttrandefrihet för SD men ingen annan. Flashback ser förmodligen också SD som en bundsförvant som är bra att ha ifall Flashback skulle råka i onåd hos våra myndigheter. Därför försvarar Flashback SD. Däremot är förmodligen en minoritet av moderatorerna anhängare till SD och tycker att SD är “duktiga idioter” värda att försvara men knappast att rösta på. Kallas också för “en ohelig allians”.

    [CITERA]

 • 2016-10-29 kl. 08:49
  Permalänk

  SIG-gruppen har medarbetare som röstat på SD vad jag vet. Vi bryr oss egentligen inte om politisk tillhörighet och det gäller även våra medarbetare. Det gäller också de som presenteras.

  Majoriteten av de användare som vi har fått tag id på, har röstat SD eller blivit SD efter att de började posta på Flashback som vi förstått det. Att SD är kraftigt överrepresenterat kan helt enkelt bero på en så simpel sak att det är ett missnöjesparti emot den rådande ordningen eller maktförhållanden i mellanmjölkens hemland.

  Flashback skyddar alla som stödjer trådfokus eller skapar trådar som stödjer kontroverisella inlägg med läsare. Folk som kritiserar eller talar emot eller visar en annan bild än Flashbacks önskade inläggsinnehåll oavsett forum raderas, stängs av eller systematiskt förhindras att skriva på Flashback. Den enda yttrandefrihet Flashback har är “Styrd yttrandefrihet efter hur vi tjänar mest på det och endast så som vi vill ha ytttrandefrihet – yttrandefrihet på Flashbacks vis”. Det är vad som döljer sig bakom deras motto “Yttrandefrihet på riktigt”. Vilket bevisligen inte är sant.

  Flashback är ingen yttrandefrihetsbastion eller ens en institution för yttrandefrihet. Det är ett vinstdrivande företag som äter upp människor och deras liv. Det är ett instrument för terror. Det är inte yttrandefrihet, det är snaskigheter och profit på bekostnad av andra.

  Skulle Flashback försvinna eller kringskäras via Internetfilter eller annat så skulle det inte vara ett slag emot yttrandefriheten. Anonymitet på Internet är inte heller yttrandefrihet på något vis. Anonymitet på offentliga torg som Internet faktiskt är borde inte vara lagligt egentligen, vi har väl maskeringsförbud i Sverige?

  Komiskt egentligen att alla SDare och invandrarfientliga eller islamofober kräver att få klä sig i en jättelik Burka varje gång de skall skriva sin paranoida surrealistiska goja. Så de av er som kräver anonymitet och är precis som ovan, tänk på det nästa gång ni kritiserar burka och andra klädesplagg som döljer personen bakom att ni gör det själva men virtuellt! Komiskt. Det är valfritt än så länge..

  OBS: SIG-gruppen har ingen åsikt kring Burka eller Islam, medlemmar inom SIG-gruppen kan ha privata åsikter om detta.

    [CITERA]

 • 2016-10-29 kl. 15:28
  Permalänk

  Helenas inlägg här ovan om Burka är mycket träffsäkert. Dvs att vara anonym är något Burka-motståndare tycker är en del av yttrandefriheten och stödjer det med sina liv. Konsekvensen av det borde då vara att samma folk stödjer användandet av Burka som en del av yttrandefriheten i vårt land men de gör de inte därför att de inte är konsekventa i sin idé.

  Vi tycker skräphögern är inkonsekvensens högborg utan att tycka att någon annat politiskt skräpfärg är vare sig bättre eller sämre!

  De vi tycker är bra oavsett färg är de som står upp mot mobbing, trackaserier, förtal, uthängningar och annat som förstör livet för folk.

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer