Mejl-sökprogram

Nytt datorprogram

Vårt nya datorprogram närmar sig slutskedet i utvecklingen. Programmet kommer att kunna samköra olika listor med mejl-adresser. När programmet hittar samma mejl-adress på fler platser än en kommer alla uppgifter i mejl-adressens närhet kopieras och postas i en lista. Uppgifter som kan komma i fråga är namn, alias, personnummer mm.

Samköras med Flashbacklistan

Tanken är att vi skall samköra mejl-listan från Flashback (mer än 40.000 mejl-adresser ) med listor ur databaser vi samlat på oss. Vi har hundratals varav i nuläget 16 st är intressanta från vår synvinkel, dvs att hitta personerna bakom alias på Flashback.

x

REDAKTÖREN

x

 

Träffar: 34

 •   
 •   

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2016-06-09 kl. 22:00
  Permalänk

  Bra att ni ha tagit fram ett särskilt Emajl-sökprogram som kan söka upp Emajl-adresser,så att man kan genomsöka Emajladresser och på det sättet ta reda på från vilka olika Emajladresser som Flashbackmedlemmarna postar sina inlägg och från vilka IP-adresser som personerna bakom Flashbackanvändarkonto-nickarna loggat in från.

    [CITERA]

 • 2016-06-09 kl. 23:28
  Permalänk

  Vad för hemsidor kollar ni med? Jag har redan skapat en kod för detta som kollar 15+ sidor genom att manipulera diverse “privacy flaws” och sökfunktioner. Samt en databas på en halv miljard entries för att få exempelvis namn, adress, ip, andra emails, postnr, stad, land, användarnamn osv

  Det skulle vara intressant att se vad ni gjorde.

    [CITERA]

 • 2016-06-10 kl. 02:02
  Permalänk

  Aces:
  Vad för hemsidor kollar ni med? Jag har redan skapat en kod för detta som kollar 15+ sidor genom att manipulera diverse ”privacy flaws” och sökfunktioner. Samt en databas på en halv miljard entries för att få exempelvis namn, adress, ip, andra emails, postnr, stad, land, användarnamn osv

  Det skulle vara intressant att se vad ni gjorde.

  Vi är väldigt återhållsamma med våra program vad de gör och hur de fungerar. Vi har dock visat lite av vad ett av dem kan göra.
  Kan säga att detta program är byggt endast för listan på 40.262 mejl-adresser från Flashback varav 17.133 konton postat mer än 5 inlägg, 6.835 har postat mindre än 5 inlägg och 16.294 användare har postat 0 inlägg. Mejl-adresserna plockades ut från Flashback genom en sårbarhet i http://www.travelforum.se. ResearchGruppen fick listan av hackarna som de placerade på webbsidan http://www.piscatus.se/. Det är ett hack på den hemsidan som listan till slut hamnade hos oss.
  De 16 databaser vi kommer att söka i är de mest använda av vanligt folk.
  Mer än så här berättar vi inte.

    [CITERA]

 • 2016-06-10 kl. 14:42
  Permalänk

  Jag brukade använda maltego för att leta info om folk på nätet och i lokala nät när jag fått tillgång till sådana.

  Efter att jag fick en stroke har jag slutat med det “arbete” jag gjorde att kartlägga viss “typer” på nätet.

  Men jag är fortfarande väldigt intresserad av det arbete ni gör, det är jätte bra.

    [CITERA]

 • 2016-06-10 kl. 15:56
  Permalänk

  Per:
  Jag brukade använda maltego för att leta info om folk på nätet och i lokala nät när jag fått tillgång till sådana.

  Efter att jag fick en stroke har jag slutat med det ”arbete” jag gjorde att kartlägga viss ”typer” på nätet.

  Men jag är fortfarande väldigt intresserad av det arbete ni gör, det är jätte bra.

  Intressant!
  Jag är intresserad av det du kommit fram till. Kanske något för oss?
  Kontakta oss här: http://intre.se/ifolkets/?page_id=928

  maltego skall jag titta på, tack för tipset och tack för att du gillar vårt arbete!

    [CITERA]

 • 2016-06-10 kl. 23:28
  Permalänk

  Per:
  Jag brukade använda maltego för att leta info om folk på nätet och i lokala nät när jag fått tillgång till sådana.

  Efter att jag fick en stroke har jag slutat med det ”arbete” jag gjorde att kartlägga viss ”typer” på nätet.

  Men jag är fortfarande väldigt intresserad av det arbete ni gör, det är jätte bra.

  Kul Per att ni också är intresserad av denna sida.Sen är det bra att du har ett program som heter Maltego det skulle Redaktören och SIG-gruppen på denna sida ha en bra användning för så att man kan spåra upp de personer som gömmer sig bakom olika nicknamn och användarkonton på olika forumsidor och bloggar i cyberrymden,och att man med hjälp av maltego dessutom kan ta reda på från vilka IP-adresser som folk har loggat in från. SIG-gruppen och Redaktören är jätteintresserad av att testa maltego.Har du mer uppslag och tips på andra program så är du hjärtligt välkommen att ge redaktören och SIG-gruppen tips och råd.

    [CITERA]

 • 2016-06-10 kl. 23:52
  Permalänk

  Vi har redan testat Maltego och flera andra liknande program bla samma som polisen använder. De programmen fungerar inte på det sättet vi arbetar. Våra metoder fungerar på helt annat sätt. Jag har svårt för att tro att andra har verktyg vi kan ha användning för och som vi inte redan använder.

    [CITERA]

 • 2016-06-11 kl. 14:14
  Permalänk

  Man kan skriva olika typer av “moduler” eller vad der kallas på svenska. Man kan programera dessa att funka på det sätt man vill. Man kan ladda ner vissa “moduler” men dom är ofta ganska enkla. Dom kan vara bra när man lär sig programmet, finns vissa moduler för att koppla ihop mailadresser med facebook konton mm.
  Sedan finns det en enkel del av programet för presentation av fynden. Hur olika adresser relaterar till varandra.

  Men har ni redan testat och har ett bättre program så är det jätte bra 🙂

    [CITERA]

 • 2016-06-11 kl. 20:47
  Permalänk

  Per:
  Man kan skriva olika typer av ”moduler” eller vad der kallas på svenska. Man kan programera dessa att funka på det sätt man vill. Man kan ladda ner vissa ”moduler” men dom är ofta ganska enkla. Dom kan vara bra när man lär sig programmet, finns vissa moduler för att koppla ihop mailadresser med facebook konton mm.
  Sedan finns det en enkel del av programet för presentation av fynden. Hur olika adresser relaterar till varandra.

  Men har ni redan testat och har ett bättre program så är det jätte bra ?

  Vi har testa som allra hastigast. Vi föredrar att utveckla programmen själva, tycker vi har full kontroll så.

    [CITERA]

 • 2016-06-12 kl. 18:52
  Permalänk

  Till Redaktören! Kan man också ta reda på hos vilka operatörer som varje person har sitt internetanvändarkonto hos med vissa speciella program, till exempel om användare har sitt konto hos Telia Company,Tele2,Bahnhof,med flera? i så fall kan man få reda på vilken epostadress som abuse-enheten hos alla internetoperatörer har, och om man även med hjälp av vissa program kan binda en användare till olika konton på Facebook,Flashback,youtube,Instagram,samt till epostadresser som finns på dessa forumsidor.

    [CITERA]

 • 2016-06-12 kl. 21:16
  Permalänk

  Spion:
  Till Redaktören! Kan man också ta reda på hos vilka operatörer som varje person har sitt internetanvändarkonto hos med vissa speciella program, till exempel om användare har sitt konto hos Telia Company,Tele2,Bahnhof,med flera? i så fall kan man få reda på vilken epostadress som abuse-enheten hos alla internetoperatörer har, och om man även med hjälp av vissa program kan binda en användare till olika konton på Facebook,Flashback,youtube,Instagram,samt till epostadresser som finns på dessa forumsidor.

  Man måste få ip-nummret för att se vilken operatör de har. Det finns massor av tjänster på nätet som tar reda på dessa uppgifter.

    [CITERA]

 • 2016-06-14 kl. 17:53
  Permalänk

  Redaktören:
  Vi har redan testat Maltego och flera andra liknande program bla samma som polisen använder. De programmen fungerar inte på det sättet vi arbetar. Våra metoder fungerar på helt annat sätt. Jag har svårt för att tro att andra har verktyg vi kan ha användning för och som vi inte redan använder.

  Vad heter verktygen?

    [CITERA]

 • 2016-06-14 kl. 17:56
  Permalänk

  Redaktören: Man måste få ip-nummret för att se vilken operatör de har. Det finns massor av tjänster på nätet som tar reda på dessa uppgifter.

  Nja, det går att få leverantör från email med.

    [CITERA]

 • 2016-06-14 kl. 21:19
  Permalänk

  Aces: Vad heter verktygen?

  Om du menar polisens så minns jag inte det.

    [CITERA]

 • 2016-06-14 kl. 21:39
  Permalänk

  Aces: Nja, det går att få leverantör från email med.

  Jag uppfattade inte frågan gälla email. Men man kan ofta se vilken operatör som används om man använder operatörens mail. Exempelvis visar mina mail “mx8.public.one.com”. >Jag använder alltså one.com som leverantör.

    [CITERA]

 • 2016-06-14 kl. 23:37
  Permalänk

  Redaktören: Jag uppfattade inte frågan gälla email. Men man kan ofta se vilken operatör som används om man använder operatörens mail. Exempelvis visar mina mail ”mx8.public.one.com”. >Jag använder alltså one.com som leverantör.

  Jag menar mer att man kan testa emailen mot massa olika leverantörer genom exempelvis “Glömt lösenord” eller “register”.

    [CITERA]

 • 2016-06-14 kl. 23:40
  Permalänk

  Redaktören: Jag uppfattade inte frågan gälla email. Men man kan ofta se vilken operatör som används om man använder operatörens mail. Exempelvis visar mina mail ”mx8.public.one.com”. >Jag använder alltså one.com som leverantör.

  Ja alltså du kan få en IP-adress om någon har skickat ett email till dig och därav ett hostname vilket är det du visade. Det jag menade var att man kan exempelvis kolla ett email mot olika leverantör-sidor genom “forgot password” eller “register” för att se om personen använder det.

    [CITERA]

 • 2016-06-14 kl. 23:41
  Permalänk

  Aces: Jag menar mer att man kan testa emailen mot massa olika leverantörer genom exempelvis ”Glömt lösenord” eller ”register”.

  Ok, så jobbar inte vi. Vi håller oss så långt bort vi bara kan från att “testa” som inbegriper möjligheten “att ta över” även om vi kan.

    [CITERA]

 • 2016-06-14 kl. 23:42
  Permalänk

  Redaktören: Om du menar polisens så minns jag inte det.

  Vad kunde du göra med verktygen och hur pass gamla var dom?

    [CITERA]

 • 2016-06-14 kl. 23:43
  Permalänk

  Aces: Ja alltså du kan få en IP-adress om någon har skickat ett email till dig och därav ett hostname vilket är det du visade. Det jag menade var att man kan exempelvis kolla ett email mot olika leverantör-sidor genom ”forgot password” eller ”register” för att se om personen använder det.

  Jo, så kan man göra men så gör inte vi. Ser ingen anledning till att göra det.

    [CITERA]

 • 2016-06-14 kl. 23:45
  Permalänk

  Redaktören: Jo, så kan man göra men så gör inte vi. Ser ingen anledning till att göra det.

  Polisens verktyg analyserar textmassor mot varandra för att räkna ut sannolikheten att det är samma person som skrivit det.

    [CITERA]

 • 2016-06-14 kl. 23:51
  Permalänk

  Redaktören: Ok, så jobbar inte vi. Vi håller oss så långt bort vi bara kan från att ”testa” som inbegriper möjligheten ”att ta över” även om vi kan.

  Det handlar dock inte om intrång, att skriva in ett formulär och kolla en respons med ingen möjlighet att kapa är inte fel enligt min personliga uppfattning iallafall. Personen i fråga lär ju få en email som frågar om man vill byta lösenord men det är inget vi kan kontrollera. Det enda dåliga med tekniken är att dom ser att det är nåt som inte står rätt.

    [CITERA]

 • 2016-06-14 kl. 23:51
  Permalänk

  Redaktören: Polisens verktyg analyserar textmassor mot varandra för att räkna ut sannolikheten att det är samma person som skrivit det.

  Kan du göra ett inlägg om den tekniken? Dvs “Stylometry”

    [CITERA]

 • 2016-06-15 kl. 00:22
  Permalänk

  Aces: Det handlar dock inte om intrång, att skriva in ett formulär och kolla en respons med ingen möjlighet att kapa är inte fel enligt min personliga uppfattning iallafall. Personen i fråga lär ju få en email som frågar om man vill byta lösenord men det är inget vi kan kontrollera. Det enda dåliga med tekniken är att dom ser att det är nåt som inte står rätt.

  Om man jämför med att undersöka folk i ett hyreshus: Vi läser namnskyltar och analyserar. Vi står och tittar vad de gör vid olika tider osv osv. Men vi känner aldrig på dörrhantagen för att se om de låst även om det inte kan kallas för inbrott.

    [CITERA]

 • 2016-06-15 kl. 00:27
  Permalänk

  Aces: Kan du göra ett inlägg om den tekniken? Dvs ”Stylometry”

  Jag har inte det på listan just nu. Vi har ett eget program som vi föredrar att använda. Vi jämförde polisen program och några andra liknande med varandra och mot min dotter. Min dotter slog alla programmen, de kom inte ens i närheten av hennes exakthet att analysera text. Programmet jag utvecklat (inte färdigt) bygger på hennes sätt att analysera. Men det är svårt att veta hur hjärnan gör men med hennes hjälp har vi kommit en liten bit på vägen. Möjligen kommer jag att skriva om det någon gång.

    [CITERA]

 • 2016-06-15 kl. 00:49
  Permalänk

  En viktig detalj som kan avslöja en person är att man kan jämföra alla inlägg som olika kontoanvändarnickar skriver på olika forumsidor,och om flera olika kontoanvändarnickar skriver och postar inlägg på olika forumsidor och att skrivsättet är exakt lika. Då har man en chans att ta reda på vem som skriver och postar inlägg och då vet man med minst 50 % sannolikhet att det är en och samma person som ligger bakom de användarkontonickar som skriver och postar inlägg på olika forumsidor.

    [CITERA]

 • 2016-06-15 kl. 10:23
  Permalänk

  Hej! Redaktören. Har ni inte även testat de mejlsökningsprogram som SÄPO,och MUST de svenska militära underrättelsetjänster använder för att spåra upp personer som ägnar sig åt olaglig underrättelseveksamhet som riktas mot Sverige ?

    [CITERA]

 • 2016-06-15 kl. 15:28
  Permalänk

  Spion:
  Hej! Redaktören. Har ni inte även testat de mejlsökningsprogram som SÄPO,och MUST de svenska militära underrättelsetjänster använder för att spåra upp personer som ägnar sig åt olaglig underrättelseveksamhet som riktas mot Sverige ?

  Vet ej!
  Jag är inte säker på att de informerat om vad för program de använder.

    [CITERA]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer