Återigen en stalker

Vi får ofta mejl

Vi får ofta mejl från folk som stalkas. Här nedan är ytterligare ett i raden av mejl från en person som är mycket svårt stalkad. Han har varit stalkad i 10 år. Jag vet en annan person som varit stalkad i mer än 15 år. Expertis på området säger att en person som stalkat mer än ett år aldrig kommer att sluta.

Omvänd logik

Stalkers har en så kallat omvänd logik. Det yttrar sig så att stalkern själv inbillat sig att det är han som är stalkad av offret. Ingen förstår riktigt hur en stalker kan tänka så omvänt, inte ens när han skickar mejl till myndigheter och andra instanser som utnyttjas för att slå mot offret, fattar stalkern att det är han själv som skickat allt.

Rättvisans stöttepelare

Så gott som alla stalker vi stött på inbillar sig att de hjälper rättvisan genom att jävlas mot sina offer. Inte sällan skickar de in ordentligt saltad information om offret till myndigheter. Om stalkern får “tveksamma” svar från myndigheter drar sig inte stalkern från att JO-anmäla myndighetspersonen för det allra simplaste. I stalkerns huvud är det tvärt om, denne har just “räddat” en myndighet från en “farlig” person genom tips till myndigheten om den “farliga” personen. Tipsen är ofta mycket kränkande mot offret

Här är ett mejl från ett offer

Hej,

 

Nu vet jag inte vem/vilka Ni är som står bakom denna sida på nätet, men jag tar ändå chansen att kontakta er och kanske tar ni er tiden att svara.

 

Jag läste några av de inlägg ni gjort om “stalking” och blev förbluffad över hur pricksäkert ni prickar in mycket av det jag tyvärr varit utsatt för i snart 10 år. Framför allt analysen av hur en stalkare tänker, dvs. har en omvänd logik och själv påstår att han är förföljd.

 

Jag vill inte gå in mer på vad jag varit utsatt för, och av vem, för det är i saken helt irrelevant. Personen har förstört snart 10 år av mitt liv, saboterat mitt företag, gjort så att jag förlorat miljontals kronor och trots det är han inte nöjd. Nu senast får jag veta att han låtit sin medhjälpare anonymt kontakta Kronofogden och där framfört bisarra anklagelser för att förstöra den av kronofogden beviljade skuldsaneringen. (En skuldsanering som har sin orsak i stalkerns lyckade “arbete” med att sänka hela mitt företag med konkurs som följd och stora privata skulder) Nu är målet inställt på att sabotera min återkomst till ett normalt liv.

 

Jag orkar snart inte längre och vet inte vart jag ska vända mig.

 

20XX-20XX anlitade jag ett externt oberoende säkerhetsföretag som samlade in och analyserade allt det material jag samlat på mig i form av bevisning. Polisen inledde en förundersökning, men efter ett halv år på en åklagares bord, utan att vidta en enda åtgärd, inte ett enda förhör, så la han ner ärendet. Trots att det i materialet tydligt fanns med både erkännanden från stalkerns kumpaner, fotobevis, ljudupptagningar m.m.

 

Er analys om att rättsvårdande myndigheter inte tar denna typ av brottslighet på allvar, det är jag också ett levande exempel på… De förefaller inte ha förmågan att se hur stalkern skickligt får allt att se ut som att det är han själv som är den drabbade.

 

Om ni läst ner hit, ja då är jag djupt tacksam. Om ni har något tips på någon åklagare eller utredningsgrupp inom polisen som har kunskaper om denna typ av brottslighet så tar jag tacksamt emot tips och råd.

 

Jag bor i Xxxxxxxx, och stalkern bor i Xxxxxxxx.

 

Med vänliga hälsningar

 

Xxxxxx Xxxxxxxxxxx

Det finns stalkers men det finns inga stalkers som förstår att de är stalkers. Jag har fått det sanktionerat av brevskrivaren att posta brevet.

x

REDAKTÖREN

Träffar: 15

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2016-05-27 kl. 22:21
  Permalänk

  En stalker är ett otrevligt problem och otyg som är rätt svår att bli av med. Stalkern sätter i system genom att göra den förföljda personens liv till ett rent helvete genom att häva ur sig diverse falska anklagelser mot den förföljda personen och inte sällan drar sig stalkern för att hoppa på den förföljda personens anhöriga,släkt och vänner genom att sprida nedsättande rykten och kommentarer på olika forumsidor och bloggar på nätet där stalkern utmålar den förföljdes anhöriga,släkt och vänner som kriminella,förståndshandikappade,rasister,med mera ,och dessutom så skickar stalkern in skrivelser till olika myndigheter oavsett rättsvårdande myndigheter,sociala myndigheter där den förföljda personen blir på falska grunder anklagad för saker man inte har gjort,och dessutom så utmålas den förföljda personens företag som skum och oseriös, Det leder till att den person som har blivit förföljd får hela sitt vardagsliv förstörd och att hela livet förvandlas till ett rent helvete.Stalkerna sätter alltid i system genom att terrorisera den förföljda personen med nedsättande och hotfulla kommentarer på olika forumsidor och bloggar ,samt via e-majl på nätet,samt via brev och vykort,och SMS-textmeddelande på mobiltelefonen ,och stalkern använder dessutom telefonterror som ett otäckt vapen 24/7 i syfte att knäcka den förföljda personen.Där bör rättvårdande myndigheter,samt sociala myndigheter ta fram särskilda verktyg och vidta snabba åtgärder för att stoppa stalkarens förföljese och terrorisering mot den förföljda personen.

    [CITERA]

 • 2016-05-27 kl. 22:35
  Permalänk

  Som ett tillägg så vill jag också informera om att stalkern också sätter i system med att hänga ut personuppgifter som rör den förföljda personen och dennes anhöriga,släkt och vänner, Stalkern brukar dessutom på olaglig väg begära ut uppgifter som rör den förföljda personens arbetsplats,bankuppgifter,bilregistret,brottsregister,register som rör angående om den förföljda personen har haft kontakt med socialförvaltning,arbetsförmedling,kommunen,landstinget,och andra myndigheter,samt att stalkern dessutom begär ut uppgifter om vilka skolor den förföljda personen har gått på,samt begära ut uppgifter om sjukdomar,eventuella handikapp,och om den förföljda personen har varit inlagd på lasarett,genomgått olika sjukvårds och tandvårdsåtgärder med mera.En stalker utgör alltid att allvarligt akut farligt hot mot en förföljd persons säkerhet,liv,vardag.

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer