Kalmarhackmålet – Hackare i vår närhet har åkt fast

För ett tag sedan

Hackaren som vi följt i hälarna i nära tre år åkte fast för några månader sedan. Vi har legat lågt med detta för att inte störa utredningen. Jag kommer att vara tämligen tyst om det nu också då utredningen fortfarande pågår. Han kallade sig förut för Aces eller Acestraces med flera andra alias. Han har verkat på bland annat Flashback och på Swehack där den kände “.Chloe” är admin. Han har hackat forum, diverse hemsidor, Facebookkonton, mailkonton och annat.

Misstag

Han reggade ett konto på Google i ett av sina alias och loggade några gånger in i sitt eget ip-nummer. Polisen slog till direkt mot killens hem och tog med killens pappa och datorerna i hemmet. Det visade sig tämligen snabbt att det var sonen i huset som var hackaren. Han hade inte krypterat sin dator. Han erkände för polisen vad han gjort.  Honom har vi jobbat med att hitta till och från i 3 år. Han hade bla tusentalstals numera publika databaser från olika hack i datorn. Det visade sig sedan att vi redan hittat honom men var osäkra på att det var rätt person och arkiverade uppgiften.

Trojan

Genom list och falsk vänskap lyckades han få in en trojan i den förföljda personens dator så att killen kunnat höra vad personen talat om. I vissa fall kan han också ha sett vad personen gjort genom datorns inbyggda webbkamera. Han skickade till slut meddelande till personen där han nämnde sådant som den avlyssnade personen talat om. Ett antitrojanprogram kördes i datorn som rensade bort eländet.

Lagt ner mycket pengar på detta

Jag har i tid omräknat till pengar lagt ner minst 50.000kr på denna killens hackande. Det är en stor summa pengar jag gärna vill få tillbaka, ett mål som jag förmodligen aldrig kommer att uppnå.

Har talat med honom

Jag har talat med honom och det har också personen som äger det han hackat och avlyssnat gjort. Han är väldigt ung och av den anledningen kommer jag inte att nämna hans personuppgifter. Det framgår i våra diskussioner att han är ångerfylld och att han inte ville göra detta förutom första hacket. Han säger att han utsatts för påtryckningar där det skulle tjallas till polisen om han slutade. Den som varit huvudman, dvs tvingat denna kille till brott kommer också förr eller senare att få betala priset för vad han gjort. Vi får se hur det går i den kommande rättegången. Det är dock inte helt lätt att sätta fast en person som figurerar utanför själva hackandet där bara ord finns om deltagandet. Hur som helst kommer idioten förr eller senare att göra ett misstag och då klipper de honom. Det är bättre att polisen “klipper” honom är att någon mindre nogräknad han retat gör det. Vi har fått flera förfrågningar om vem han är men än så länge har vi inte lämnat ut namnet.

Alla åker fast förr eller senare

Alla hackare som hackat ett tag kommer förr eller senare att åka fast. Det står helt klart fast att det är så. När detta skrivs åkte ytterligare en ung kille fast för hackning av banker. Han är hemmavarande i Växjö, det är samma plats som en av de som försökte hacka denna tidning kommer ifrån enligt ett ip-nummer jag kunde isolera från ip-nummermassan.

Kommer inte att avslöja hackaren

Jag har lovat att inte avslöja vem hackaren är på grund av hans ringa ålder, således lyder den sekretessen under denna tidnings grundlagsskydd vilket innebär att hans personuppgifter ligger säkert hos oss.

x

REDAKTÖREN

x

 

 

Träffar: 17

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2015-12-14 kl. 20:38
  Permalänk

  Var det inte “Aces” som sabbade en viss kvinnas hemsida för 2 år sedan?
  och gjorde inte “Aces” försök att sabba denna sida också?

    [CITERA]

 • 2015-12-15 kl. 01:06
  Permalänk

  Vinterstorm:
  Var det inte ”Aces” som sabbade en viss kvinnas hemsida för 2 år sedan?
  och gjorde inte ”Aces” försök att sabba denna sida också?

  Jo, det stämmer och nu får han betala för det. Vi får väl hålla tummarna för att också huvudmannen får betala för vad han gjort. Aces är för övrigt ångerfull och talar numera med kvinnan, jag har också talat med honom via mail. Det kommer förmodligen mer om detta fall längre fram.

  Aces säger själv att han inte försökt hacka denna sida.

    [CITERA]

 • 2015-12-17 kl. 00:48
  Permalänk

  Bra att Aces pratar med kvinnan och ångrar det som han gjorde med hennes hemsida för 2 år sen, och sen kan man hoppas på att H1 också får stå till svars för trakasserierna mot kvinnan som pågick från 2009 till 2013,samt påhoppen mot de som gav kvinnan sitt stöd mot alla angrepp från ett visst känt trollforum där H1 och Aces var medlemmar med flera nickar.

    [CITERA]

 • 2016-01-02 kl. 16:00
  Permalänk

  Han heter .chloe inte .cloe. I vanliga fall hade jag inte klagat, men det gör det svårare att söka fram artikeln nämligen!

    [CITERA]

 • 2016-01-02 kl. 18:32
  Permalänk

  FireintheH:
  Han heter .chloe inte .cloe. I vanliga fall hade jag inte klagat, men det gör det svårare att söka fram artikeln nämligen!

  Helt riktigt, dessutom vet jag det men ändå missade jag “h”. Det är dessutom en “hon”.
  Tack för att du uppmärksammade det!

    [CITERA]

 • 2016-04-28 kl. 22:46
  Permalänk

  IP-adresser är säkra bevismaterial,och med hjälp av IP-adresser
  har man en stor chans att spåra upp skyldiga personer som har gjort olagliga saker
  på internet genom att trakassera,förtala och hota personer oavsett via mejl,chatt,inlägg på forumsajt.Med hjälp av IP-adresser kan man spåra upp personer som har gjort intrång på andras hemsidor och datorer genom att hacka sig in i andras datorer och andras hemsidor.En IP-adress berättar mycket fakta om en person,IP-adressen “berättar” om vem personen som är ägaren/administratör till datorn,och i vilken stad,vilken hemadress som datorn är “stationerad” någon stans ,IP-adressen berättar dessutom om vilken ISP/Internetleverantör/provider som personen har sitt datakonto uppkopplat hos, samt att man snabbt kan på reda på vilken adress som abuseavdelningen hos ISP-en/Providern/internetleverantören har. IP-adressuppgifter som finns på eposthuvudets loggsystem ger bra information om mejltrafiken,Den understa IP-adressen som är mest intressant för utredarna är den så kallade start-IP-adressen som berättar om vilket klockslag,dag,tid som mejlet har skickats iväg,,Den mellersta IP-adressen ger information om vilken så kallad HAN-server/Växlingsserver som växlar in mejlet till mottagarens mejlinkorg. Den översta IP-adressen informerar om vilken tid,klockslag,dag som mejlet anlände till mottagarens inkorg.

    [CITERA]

 • 2016-06-12 kl. 18:59
  Permalänk

  Vilka straff fick de som hade hackat kalmarkvinnans hemsidor?

    [CITERA]

 • 2016-06-12 kl. 21:17
  Permalänk

  Spion:
  Vilka straff fick de som hade hackat kalmarkvinnans hemsidor?

  Jag skall återkomma med detta när domen ägt laga kraft om inte någon överklagar förstås. Men man kan redan nu konstatera att bara var utredd av polis som leder fram till åtal med tillhörande rättegång är ett straff i sig.

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer