Kamelfittan – Fru Z och förtal

Personligt engagerad

Man blir ibland personligt engagerad i det man jobbar med. Det gäller förmodligen alla som sysslar med något. Jag har bland annat sett jobbare säga det, jag har sett tjänstemän säga det, jag har sett poliser säga det och jag har sett anonyma användare säga det.

Kvinnlig polis

Vid våra grävningar på nätet efter anonyma identiteter har vi uppmärksammat att i målet mot min dotter, Helena, förekom en kvinnlig polis som också jobbade i fallet med den misshandlade Cedvander på Korteldala torg. Hon har varit föremål för vårt intresse sedan lång tid tillbaka då hon säger sig vara personligt engagerad i Cedvander. Det stämmer ju då hon faktiskt jobbat med Cedvanderutredningen. Men i så fall har hon också varit personligt engagerad i målet mot min dotter då hon faktiskt jobbat i den utredningen också.

Fru Z

Vi har gett denna dam namnet “Fru Z” och kan säga att vi under en längre tid vetat vad “Fru Z” sysslat med.  Ibland har man haft lust att springa över och knacka på dörren för att samtala i lugn och ro mellan fyra ögon med “Fru Z”.

Låg kunskapsnivå

Vi blir ibland frustrerad över den dåliga kunskapsnivån i vad man får skriva eller inte hos de som näthatar och hos flera andra. Poliser är inget undantag, de borde veta mer om lagar och vanligt leverne än vad vissa av dem presterar. En sådan enkel sak som vad näthat är faller de flesta på. Man kallar alltså klandergörandet av människor genom näthat för “vanlig samhälsdebatt” eller “journalistiskt arbete”. Vi tar oss jobbet och tittar lite närmare på vad som verkligen är näthat för att utreda frågan en gång för alla.

Hur lite kan man näthata

Frågan många alltså ställer sig: “Vad får man inte skriva?”. Ja, det är frågan, alltså när når man gränsen för vad som är förbjudet enligt lag att säga om andra personer?
Högsta domstolen (HD) meddelad i Stockholm den 3 december 2014 en dom i mål B 1945-14 som innebär prejudikat i en förtalsfråga. Nu blir det spännande, för här nedan visas fem rader med text som dömdes som förtal. Det var två studerande som skrev en uppsats som behandlade “finansiella kriser och ekonomisk brottslighet utifrån ett samhällsekonomiskt och historiskt perspektiv”. Man skrev då om en person som sägs varit inblandad i det ämnet handlade om. Märk väl att uppsatser och avhandlingar i utbildningssyfte ger större frihet att skriva om personer som ingår i avhandlingar.  Ändock dömdes de två som författat skolarbetet till ca 25.000kr i skadestånd till den drabbade. Så här såg meningarna ut som enligt HD utgör förtal:

  1. Smeknamnet Maffians bankir
  2. en av ”investerarna” som har blivit bedragen av honom
  3.  kan ******* inte sägas vara något annat än kriminell sedan tidig ålder.
  4. Belief handlar bland annat om att visa respekt för lagen och tydligen har  ******* aldrig gjort det.
  5. Laglydighet är ett ord som inte existerar i hans vokabulär.

Ovanstående 5 meningar utgör alltså förtal, enligt HD, och kostade de som skrev det ca 25.000 kr. Läs noga igen, jämför med vad vissa på Flashback anser är “samhälsdebatt” eller “journalistiskt arbete”.

Jag tänkte lägga in några urklipp som jämförelse mot ovanstående förtal men min familj mår allt för dåligt med att se dessa, så jag låter läsarna själva inse hur lite det egentligen behövs för att dömas i domstol.

Användare “Kamelfittan” som ofta talar om att man måste få skriva om sådant som tidningar skriver om och som står i förundersökningsprotokoll åstadkommer själv förtal som är många gånger värre än det som HD dömde som grovt förtal. Det står utom all rimlig tvivel att denna användare begått allvarliga brott på Flashback och bör beivras för detta. Till det kommer att dåren är motsägelsefull, först skriver hon som bilden nedan för att strax efter förtala oskyldiga mycket grovt.

2012-11-17-0134

 

I övrigt av Kamelfittan

När vi ändå skriver om Kamelfittan, vem yttrar sig som nedan? Jag känner på mig att det bara är utredande personal och folk i maktställning som yttrar sig på detta vis:

Jag är inte på långa vägar blattekramare, möter en hel del ungdomar på fel väg och till stor del med invandraranknytning,

Jag köper att man outar dömda personer där det inte råder tvivel om skuld, vilket jag själv deltar i ett fall där jag har insyn och information

Vem känner till det vita huset på Skogome, vad jag vet så måste man jobba med sådant för att känna till öknamnet på den lokalen:

sitta inspärrad för evigt i det vita huset på Skogome

Vem använder högprestandaolja:

2013-05-24-0644

Jo, om man har bilar som BMW Z REIHE, Z4 3.0SI i familjen kan säkerligen sådana oljor användas eller ha använts.

Samma person

Kamelfittan och Justiciarias på Flashback är samma person och de verkar inte längre skriva på Flashback. Kanske beror det på att Fru Z “stoppat” dem….

 

REDAKTÖREN

 

Träffar: 8

  •   
  •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer