SIG-gruppen och Flashback: Var kommer våra uppgifter ifrån

En fråga

Användare “12Dagge” har på Flashback ställt en fråga till oss som vi artigt tänker svara på. Men först en liten kommentar. Du behöver inte alls vara rädd för oss, vi är inte alls farliga. Vi hänger bara ut dig när vi vet vem du är men det är ju något du försvarar så då borde ju det vara helt åkäj.
ifolketsintressehat

Ett svar

Vi får inte våra uppgifter från Researchgruppen! Vi gräver fram dem helt själva! Dock får vi då och då in tips av våra läsare som anger vänner till dem som hänger på Flashback. En moderator på Flashback, som vi är vän med, ger oss en hel del uppslag. Vi får också in sådana som själva grävt fram sina banemän och fått svar på sina polisanmälningar att “det inte är av allmänt intresse”. Man kan förstå rättsväsendets ställningstagande till den njugga inställningen då de har fullt upp med att jaga Julkortsskickare. Det gäller som sagt att prioritera!

Databasen

Vad det gäller databasen med 40.000 mailadresser har vi den i ursprunglig skick. Vi har hittat ett par dussin användare ur den listan men då kan jag säga att vi ännu inte börjat leta. Jag har dock gott hopp om att hitta minst 50% av användarna på Flashback genom listan, dvs ca 20.000. Men av listans 40.000 mailadresser har bara ca 6.000 postat så i praktiken kan vi hitta ca 3.000-6.000 som är eller varit aktiva postare. Det kan jämföras med de 600 id vi i skrivande stund har i vår databas. tyvärr har en person fått med sig ca 200 av dessa när personen lämnade oss. Skall bli intressant att se var dessa dyker upp? Dvs ni som skrivit illa om Helena någon gång bör nu vara nervösa…

Hur vi får tag i vår information

Vi får inte tag i någon information mer än det som står här ovan. Allt övrigt vi grävt fram är vanligt hederligt grovarbete, mestadels av min dotter Helena. Hon står i en klass för sig i att hitta anonyma användares identiteter. Ingen kan på så kort tid som hon läsa ett antal inlägg och sedan hitta samma person som skriver i sitt eget namn på nätet. Hon ser ordföljd, sällsynt använda ord eller ordkombinationer mitt i en stor text bara genom att titta på texten. Postar ni både på Flashback och ute på nätet i era egna namn är ni rökta. Se där, nu fick ni lite hjälp att gömma er bättre!

12Dagge

12Dagge, du frågar på Flashback:

Så ska jag göra det och riskera ett liv utan frihet eller låta mina sanna känslor komma ut och riskera ett helt liv på psykvården?

En vän svarar:

Ursprungligen postat av grelin1999

Gör som vi andra, avreagera dig på flashback. Jag har haft mycket nytta av det.

Det svaret stämmer till fullo med teorin om att Flashback är Sveriges största terapimottagning för där hänger i stort sett alla som mår dåligt psykiskt. Så du behöver inte skämmas 12Dagge, du är liksom inte ensam där. Dessutom tycker jag liiite synd om dig som bara har en vän som du kan tala med och för att du fortfarande bor hemma. Det är ju lite patetiskt för en som är 22 år, som du. Men det borde inte vara några problem eftersom du bor i Stockholm. Det är bra att du tillbringar dagarna på högskolan du går på men det är ju lite tråkigt att du har asperger för det gör ju dig till en ung arg man.

Som du ser är inte I Folkets Intresse alls så farligt….

 

REDAKTIONEN

Träffar: 13

 •   
 •   

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2015-10-16 kl. 10:18
  Permalänk

  Babben:
  Hmm…du kallar denna personen som (vad jag vet) inte har näthatat för patetisk i din text och hånar honom för vem han är. Är inte det näthat?

  Jag hånar inte honom! Jag svarar en anonym person på de frågar han ställt.
  I övrigt kan man håna eller förtala en anonym person. Det är inte olagligt eller ens oetiskt. Man kan håna eller förtala kalle Anka också av samma skäl.

  Glöm inte att skriva i en tidning med utgivningsbevis innebär att man har en journalistisk agenda och då måste man få beskriva tingens tillstånd som de är även om det skulle innebära att någon trampas på tårna. Men vi är väldigt noga med att ingen som inte är sökbar innan inte skall bli det här och vi är väldigt noga med att beskriva sakernas tillstånd korrekt.

    [CITERA]

 • 2015-10-16 kl. 13:50
  Permalänk

  Jag som hade hoppats att du skulle lyfta nivån på sidan?

  Istället presterar du ett nytt inlägg med ditt blinda flashbackhat. Det imponerar som sagt inte på någon. Fullständigt meningslöst. Den här gången stigmatiserar du dessutom psykisk sjukdom.

  Ni är naturligtvis varken journalister eller en tidning. Sluta tramsa.

    [CITERA]

 • 2015-10-16 kl. 19:39
  Permalänk

  Erik W:
  Jag som hade hoppats att du skulle lyfta nivån på sidan?

  Istället presterar du ett nytt inlägg med ditt blinda flashbackhat. Det imponerar som sagt inte på någon. Fullständigt meningslöst. Den här gången stigmatiserar du dessutom psykisk sjukdom.

  Ni är naturligtvis varken journalister eller en tidning. Sluta tramsa.

  Detta är ett organ för SIG-gruppen som jobbar mot näthat. I denna artikel svara vi på frågor från en på Flashback. Någon sjukdom har vi inte nämnt. I övrigt har användaren själv postat de uppgifter om honom som vi tar med i artikeln.

  Sluta tramsa bör de på Flashback göra!

    [CITERA]

 • 2015-10-16 kl. 19:42
  Permalänk

  Babben:
  Men om jag sa att Kent är en patetisk gubbe på 60+ år som sitter hemma och är besatt av Flashback osv. så hade du ju kallat det för näthat. Vad är skillnaden?

  Eftersom jag inte tycker det är näthat utan bara ett omdöme som bygger på fördomar är skillnaden himmelsvid.

    [CITERA]

 • 2015-10-17 kl. 04:04
  Permalänk

  Babben:
  Det är ju samma sak. Om jag skriver samma sak som du skrivit här men ändrar uppgifterna till att handla om dig så hade du ju tyckt att det var näthat. Eller har jag fel?

  Jaha, nu skall vi då alltså börja på ruta ett igen!
  Du har fått svar, det får räcka. Nu avslutas denna diskussion.

    [CITERA]

 • 2015-10-17 kl. 17:57
  Permalänk

  Babben:
  Du har inte svarat på det. Du har sagt att ”skillnaden är himmelsvid” när det vore exakt samma sak.

  Jag ställer frågan såhär istället: Jag ska publicera exakt samma sak som du skrev om honom, fast om dig. Kommer du bli arg över det? Svara ja eller nej på den här frågan. Om du inte svarar så tar jag det som att du faktiskt tycker att det är ok att skriva sånt om andra som man inte får skriva om dig.

  Det är ungefär som att kriminella får göra samma mot polisen som polisen gjort mot dem.

    [CITERA]

 • 2015-10-17 kl. 21:03
  Permalänk

  Babben:
  Nu förstår jag inte riktigt. Är det du som är ”polisen” som straffar en helt oskyldig person genom att håna honom på din blogg? Nej, det som du skriver här på din blogg får vem som helst göra mot dig. Du är ingen ”polis” i det här ämnet.

  Jag har inte påstått att jag är en polis!
  Nu när det blivit en ändlös slinga av detta avslutas denna diskussion!

    [CITERA]

 • 2016-01-04 kl. 23:45
  Permalänk

  Det är just väldigt snyggt av dig att skriva denna smörja nu när mitt sinnestillstånd är allt annat än på sin topp. Och nu har det en gång för alla bevisats, ni så kallade “antirasisters” humanism är ingenting annat än en tunn mask som ni döljer era riktiga motiv med. 12Dagge skrev detta.

    [CITERA]

 • 2016-01-05 kl. 02:19
  Permalänk

  Anonym:
  Det är just väldigt snyggt av dig att skriva denna smörja nu när mitt sinnestillstånd är allt annat än på sin topp. Och nu har det en gång för alla bevisats, ni så kallade “antirasisters” humanism är ingenting annat än en tunn mask som ni döljer era riktiga motiv med.12Dagge skrev detta.

  Nu vet ju jag inte om du är 12dagge men jag skall svara ändå:

  Vi är inte “antirasister” i den bemärkelsen att det inte är vår agenda i denna nättidning. Privat tycker jag mycket illa om företeelsen att tycka illa om medmänniskor över huvudtaget och kanske kommer jag att skriva om det någon gång.
  Vi döljer inte heller våra motiv, tvärt om går vi ut mycket tydligt med motivet. Här bjuder jag på några länkar att läsa:
  I folkets Intresse
  SIG-gruppen

  Vi är väldigt humana mot näthatarna. Vi hänger inte ut dem och skriver en massa lögner. Vi hänger inte ut anhöriga som barn osv. Men det gör näthatarna utan samvete och utan minsta tanke på konsekvenser för de som hängs ut och de gör det i en omfattning som saknar motstycke.

  Du bör du glädja dig åt vår humanism trots det mycket svåra förtal vi utsatts för!

    [CITERA]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer