Åtal för Julkort

Åtalad för skelett hemma

Min dotter, Helena, åtalades sent 2012 för att hon hade skelettdelar hemma. Hon sade gång på gång från dag ett i förhör att det är lagligt och att de måste läsa förtexten till lagen och hänvisade till lagar och handlingar de skall läsa. Hon menade att importerade skelett som inte är avsedda att begravas i Sverige skall betraktas som vilka saker som helst.

Åklagaren drog igång en Cirkus

Vi föräldrar som är, eller rättare sagt var, anhängare av Svensk rättvisa fick en chock när vi hörde att det skulle bli en presskonferens av ett litet misstänkt griftefridsbrott. Än värre blev det när vi såg att åklagaren bjöd in hela världens media. Men snälla nån, i ett misstänkt griftefridsbrott??
Det som denna oansvarige åklagare spred ut över världen var något av det värsta vi någonsin sett. Vi kände inte alls på något sätt igen vår dotter i detta, så gott som allt var lögner och påhitt. Bilder spreds som påstods vara vår dotter och hennes saker som vi aldrig sett eller kände igen. Den numera så kända frysen med skallar i har Helena aldrig haft. Till och med polisen avfärdade både frysen och sängkammarbilderna. De besökte platser Helena bott på och ingenstans fanns frysen eller något som kunde kännas igen på bilderna.
Från denna stund började vi tvivla på vårt rättsväsende som vi hållit så högt förutom polisen, som skötte sig exemplariskt med bara några få felsteg. Detta kan inte vara sant, inte i vårt land, möjligtvis i en sydamerikansk diktatur men inte här. Vi förväntade oss att någon högre upp skulle ta över och rätta till misstagen nu när det spårat ur fullständigt. Det hände aldrig. Varför?

Våra liv är förstörda

Vi känner vår dotter och vet att allt det som åklagaren spred ut över världen inte var sant och de som är dårar på Flashback fortfarande håller fast vid. Vi gissar att åklagaren också visste att det inte var sant för inte kan en åklagare vara försedd med så lite kunskap. Sedan detta hände förstördes våra liv, inte minst Helenas liv.

Triumfen

Helena briljerade både i förhören, Tingsrätten och i Hovrätten där hon tog hem full pott och fick det helt klart för var och en att det är tillåtet att ha skelett hemma. Flera pågående åtal i samma fråga Sverige runt ställdes in. Alla som har skelettdelar hemma har Helena att tacka för att de får ha kvar dem. Men åklagaren gav sig inte, eller rättare sagt åklagarkollegiet gav sig inte. De hjälptes åt alla att dra detta till Högsta Domstolen. Men HD och Helena var överens om att Helena hade rätt och haft rätt hela tiden. Åklagarkollegiet fick ta på sig dumstruten som inte höll reda på lagar och regler och den verkar de ha på sig fortfarande.

Julkort

I ren glädjeyra skickade vår dotter Julkort med Julhälsningar till alla oss som betytt något för henne under 2013. Hon hade en lista med alla vänner och släktingar som det skulle skickas till. Åklagaren var inte ens påtänkt att få något kort. Det blev några kort över och någon sade “skicka till åklagaren”, om jag inte minns fel. Jag satte mig på tvären för en person som förstört vår familj skall inte få en sådan hederssymbol. Men Helena är en genomsnäll person och kan förlåta. För att Julkortet inte skall bli offentligt och av hänsyn till mottagarna skickade hon dem till hemadresser så långt det gick. Till och med den manövern tar de upp som en del av hotet!?

Polisanmält

Vi börjar bli vana vid att få chokar men ändå fick vi en till, en åklagare som heter Marianne NY hade polisanmält Julkortet. Marianne Ny är god vän med aktuell åklagare och chef på UC i Göteborg. Hur kan vuxna människor polisanmäla en hederssymbol? Avsänt i en aura av förlåtelse!
Återigen visade rättväsendet sitt förmodade kollegialt korrupta ansikte och totala avsaknad av empati och förlåtelse till en person som fått löpa gatlopp i hela världen, inte minst i Sverige. Det skulle inte heller förvåna mig om de flesta åklagare står upp för denne åklagare nu när man drivit ett litet oskyldigt Julkort till åtal.

Vad mer kan gått fel

Helena misshandlades mycket svårt strax innan Hovrättsförhandlingarna i griftefridsmålet. Bevisen var hur bra som helst. Polisen var lyrisk. Killen dömdes till två års fängelse i Tingsrätten men till vår allas förvåning, inte minst polisens, friades han i Hovrätten. Hur fan gick detta till? Hur kan han frias med flera timmar lång ljudinspelning? I domen står det att åklagaren får ta på sig att det blev så här. Drog någon i rätt trådar? Efter det som hänt och händer är det inte alls konstigt att man är misstänksam mot rättsväsendet.

Hur har de tänkt

Hur kan de komma fram till att Julkortet skall gå till åtal? Jag gissar att åklagaren i målet motvilligt böjt sig för övermakten och till slut åtalat. Därav den extremt långa utredningstiden…för ett Julkort!?
Det är förövrigt löjeväckande att Julkortet skulle nå verkshöjd som ofredande. De andra rubriceringarna måste hamnat där av misstag som “dödshot” mm!
Om åklagaren verkligen fått Julkort med underförstådda dödshot kan jag förstå reaktionen men inte heller det skulle normalt rendera till åtal. Jag tror det helt enkelt är frågan om en kollegial maktdemonstration mot Helena som faktiskt lärde hela Sverige griftefridslagen, inte minst den aktuella åklagaren på ett sätt som fick henne att framstå som en mobbare och som nu använder den makt en åklagare har för att “ge igen”. Hennes kollegor skyndar till undsättning där maktmänniskor hjälps åt att trycka dit den som läst lagen för dem. Den långa tiden från December 2013 till slutet på Maj 2015 har förmodligen åtgått till att övertala åklagaren i målet att åtala och för att hitta något hållbart att åtala för.

Än slant de hit än slant de dit

Först handlade utredningen om Julkortet, efter några månader avskrevs Julkortet och nu handlade det om Helenas blogg. Därefter svängde det över till Julkortet igen och bloggen var avskriven. Nu när åtalet kommer är det en ny variant man kokat ihop, Julkortet är huvudbiten medan bloggen skall vara ett stöd för att visa att Julkortet är ett dödligt hot. Vi undrar om detta är i verkligheten.

Hur ser världens mest omtalade Julkort ut

Sid 1 (Julkortet lades upp 2015-05-31 kl 00:31)

julkort1

Copyright © 2013 Helena.

 

Sid 2

julkort2Copyright © 2013 Helena.

Julkortet är hämtat ur FUP:en därav den dåliga kvalitén. Observera att upphovsrätten gäller för denna bild med speciella regler. Se nedan.

Julkortet och upphovsrätten

Det Julkort detta handlar om är också ett konstprojekt. Det innebär bla att Helena har upphovsrätten till det och kommer att ta ut 25 kr för varje enskild publicering. Dvs om kortet finns i en bok som tryckts i 15.000 ex blir kostnaden det gånger 25. Samma sak gäller för tidningar, forum och liknande. Tänk på att om någon lägger upp bilden eller FUP:en på ett forum kan det bli mycket dyrt för den som gjort detta. GP har dock bett om tillstånd att få visa kortet och fått det.

Mycket tryck men vad är värst

Helena har ådragit sig PTSD, en sjukdom som soldater i krig kan råka ut för. Inte konstigt alls att Helena fått denna besvärliga åkomma då hon stått under ständig beskjutning. Men det räcker inte med det, hon blev mycket allvarligt misshandlad. Slagen mot henne var så allvarliga att hon ådrog sig hjärnblödningar i ett band runt hjärnan. På ett ställe hade blod runnit nedför hjärnan i fårorna som finns där. Men inte heller detta är nog, för när de undersökte hennes hjärnblödning upptäckte de att hon också fått MS. Det är fruktansvärt för oss föräldrar att höra detta men ändå undrar jag vilken åkomma som är värst; PTSD, Hjärnblödning och MS eller åklagaren och näthatet. Fick vi välja skulle vi välja bort åklagaren och näthatet. Låter hårt men åkommorna kan man leva med, även om det är tungt, men de två sista kan man inte leva med alls i hasorna.

Helena hälsar

Helena hälsar att hon efter omständigheterna mår bra och är stridslysten. Återigen skall hon tampas med skämtet som kallas för rättsväsende. Nu är det upp till bevis om de är värda namnet Rättvisa!

Edit:
En som kallar sig “Faktamannen” har lagt upp Julkortet för visning på Flashback. Det kommer att bli mycket dyrt för den personen. Vi kanske räknar trådens besökare x 25 kr.

REDAKTIONEN

 

 

 

Träffar: 9

 •   
 •   

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2015-05-31 kl. 11:10
  Permalänk

  Rena rättsrötan när de åtalar en person för ett julkort.
  Hur kan åklagaren tro att julkortet innehåller våldshot?
  Ska man skratta eller gråta åt det hela.

    [CITERA]

 • 2015-05-31 kl. 11:16
  Permalänk

  Spion:
  Rena rättsrötan när de åtalar en person för ett julkort.
  Hur kan åklagaren tro att julkortet innehåller våldshot?
  Ska man skratta eller gråta åt det hela.

  Snarare gapskratta. Fast vi föräldrar är uppgivna och tror inte längre på vårt rättsväsende som har kapacitet att hämnas på folk men inte kapacitet att sätta åt näthatarna.

    [CITERA]

 • 2015-05-31 kl. 15:04
  Permalänk

  Lider med er jag är mållös.
  kram

    [CITERA]

 • 2015-05-31 kl. 19:20
  Permalänk

  italiano:
  Lider med er jag är mållös.
  kram

  TACK!
  Det värmde!
  Kan säga att de som näthatar är i minioritet, det är därför det använder de värsta lögnerna de kan hitta som surrogat till att överrösta alla som tycker det är ett korkat mål.

    [CITERA]

 • 2015-06-01 kl. 10:36
  Permalänk

  Finns det någon möjlighet för er att spåra “Faktamannen” och kräva pengar för hans publicering? Hur brukar Schablonbelopp för Internetpubliceringar räknas?

    [CITERA]

 • 2015-06-01 kl. 14:14
  Permalänk

  R A G E:
  Finns det någon möjlighet för er att spåra ”Faktamannen” och kräva pengar för hans publicering? Hur brukar Schablonbelopp för Internetpubliceringar räknas?

  Vi kan definitivt hitta Faktamannen.
  Det handlar om upphovsbrott och det baseras på hur spritt det upphovsskyddade materialet är.

    [CITERA]

 • 2015-06-02 kl. 15:20
  Permalänk

  Jag antar att ni redan är medvetna om det, men tycker det förtjänar att påpekas i alla fall, Marianne Ny är samma skumma åklagare som driver fallet mot Julian Assange. Och efter att ha följt och grundligt satt mig in i det fallet under många år, jag har bland annat tagit upp det i inlägget “Om Swift varit svensk idag hade Gulliver pissat på Stockholms tingsrätt | Genusdebatten” (från juli förra året när tingsrätten avslog ansökan om att lägga ned fallet). Det hjälper kanske inte direkt er i fallet med er dotter, men det erbjuder kanske ett litet utanförperspektiv för jämförelser och allmänna iakttagelser om vårt rättssystem som kan vara av intresse för er, och kanske ger er fräscha infallsvinklar.

    [CITERA]

 • 2015-06-02 kl. 16:49
  Permalänk

  dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  Jag antar att ni redan är medvetna om det, men tycker det förtjänar att påpekas i alla fall, Marianne Ny är samma skumma åklagare som driver fallet mot Julian Assange. Och efter att ha följt och grundligt satt mig in i det fallet under många år, jag har bland annat tagit upp det i inlägget ”Om Swift varit svensk idag hade Gulliver pissat på Stockholms tingsrätt | Genusdebatten” (från juli förra året när tingsrätten avslog ansökan om att lägga ned fallet). Det hjälper kanske inte direkt er i fallet med er dotter, men det erbjuder kanske ett litet utanförperspektiv för jämförelser och allmänna iakttagelser om vårt rättssystem som kan vara av intresse för er, och kanske ger er fräscha infallsvinklar.

  Vi är medvetna om detta. Det verkar vara på det viset att en del åklagare tycker mer om röda mattan än andra åklagare. Dvs att vissa ser kändisskapet som en nödvändig del i sitt yrkesutövande vilket jag tycker inte alls passar in i den blinda rättvisan som då riskerar att inte längre vara blind och på så sätt låter sig manipuleras av bla moralpanik.

    [CITERA]

 • 2015-06-02 kl. 17:14
  Permalänk

  Redaktören: Vi är medvetna om detta. Det verkar vara på det viset att en del åklagare tycker mer om röda mattan än andra åklagare. Dvs att vissa ser kändisskapet som en nödvändig del i sitt yrkesutövande vilket jag tycker inte alls passar in i den blinda rättvisan som då riskerar att inte längre vara blind och på så sätt låter sig manipuleras av bla moralpanik.

  Framförallt driver de ideologiska/politiska agendor. Alla former av mål som har någon form av sexuell beröring står högt på dagordningen för de feministiska “rättvisekämparna”.

    [CITERA]

 • 2015-06-02 kl. 23:53
  Permalänk

  dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Framförallt driver de ideologiska/politiska agendor. Alla former av mål som har någon form av sexuell beröring står högt på dagordningen för de feministiska ”rättvisekämparna”.

  Jag är inte säker på om det bara handlar om kvinnor. Män kan vara fördjävliga också. Jag vet en som jävlats med sin fd fru och alla i hennes omgivning och de han tror hjälper henne i mer än 10 år. Jag och min dotter har fått en släng av sleven i det fallet fast vi aldrig haft med detta att göra. I övrigt tar vi aldrig ställning mellan kvinno- och manskampen.

    [CITERA]

 • 2015-06-02 kl. 23:59
  Permalänk

  Redaktören: Jag är inte säker på om det bara handlar om kvinnor. Män kan vara fördjävliga också. Jag vet en som jävlats med sin fd fru och alla i hennes omgivning och de han tror hjälper henne i mer än 10 år. Jag och min dotter har fått en släng av sleven i det fallet fast vi aldrig haft med detta att göra. I övrigt tar vi aldrig ställning mellan kvinno- och manskampen.

  eh, men jag sa inte att det handlade om “kvinnor”, jag sa “feministiska”, vilket inkluderar filurer som Claes Borgström och en övervägande majoritet av de “folkvalda” representanterna i regering och riksdag, oavsett kön. 🙂

    [CITERA]

 • 2015-06-03 kl. 01:49
  Permalänk

  dolf (a.k.a. Anders Ericsson): eh, men jag sa inte att det handlade om ”kvinnor”, jag sa ”feministiska”, vilket inkluderar filurer som Claes Borgström och en övervägande majoritet av de ”folkvalda” representanterna i regering och riksdag, oavsett kön. :)

  Jag bedömer inte folk efter vad de kallar sig. En feminist kan vara någon som vill att det skall vara jämlikt medan någon annan tycker det handlar om att slå vakt om kvinnor osv. Jag tror det finns lika många orsaker till att kalla som feminist som det finns folk.

    [CITERA]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer