Rättsväsendet döljer offentliga handlingar

Privata mail

Vi har fått en samling zippade mail skickade till oss av en anonym person. Mailen har avsänts av folk inom rättsväsendet och innehåller tjänsterelaterad information. Mailen är av typen @gmail.com och privata emailadresser. Mailen är harmlösa i sig men det visar att man fuskar med offentlighetsprincipen på ett flagrant sätt. Detta ställer offentlighetsprincipen åt sidan efter behag. Frågan är hur mycket sådana här privata mail som används i tjänsten.

Kontrollera makten

Offentlighetsprincipen är ett sätt för folket att kontrollera makten. Nu vet vi att det finns en subkultur inom rättsväsendet som åsidosätter folkets kontroll över makten eller, som i detta fall, över rättsväsendet. De olika myndigheterna borde börja kontrollera personalens datorer efter mailkonton som används för att dölja vad de sysslar med.

 

redaktorglas /Redaktören

Träffar: 5

 •   
 •   

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2015-05-30 kl. 10:28
  Permalänk

  Kan du närmare gå in på vad “tjänsterelaterad information” betyder? Handlar mailen uttryckligen om myndighetens verksamhet? Låter intressant men det är knappast förvånande att så sker. Fortsätt uppdatera oss!

    [CITERA]

 • 2015-05-30 kl. 11:05
  Permalänk

  InternetPojken:
  Kan du närmare gå in på vad ”tjänsterelaterad information” betyder? Handlar mailen uttryckligen om myndighetens verksamhet? Låter intressant men det är knappast förvånande att så sker. Fortsätt uppdatera oss!

  De handlar om pågående fall! Mail som enligt offentlighetsprincipen skall vara offentliga. Det kommer mer skandaler inom ett annat område snart!

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer