Ny teknik kan hitta anonyma användare

Ericsson, utvecklare i framkant

Elektronikföretaget Ericsson, som bla tillverkars utrustning för mobiltelefoni och elektronik för internet har nu klart med en ny uppfinning som gör att ingen kan dölja sig på nätet. Det är en mycket glädjande uppgift. De säger att det blir “nästintill omöjligt att vara anonym på nätet”. Nu får vi hoppas att det går fort att sjösätta detta. Metro skriver så här:

En ny uppfinning kan i teorin göra det nästintill omöjligt att vara anonym på internet – vilket i sin tur skulle sätta rejäla käppar i hjulen för kriminella hackers som bryter sig in i servrar, och dessutom hjälpa till att avslöja trollen som skriver hotfulla mejl och kommentarer.

Hur går det till

Metro igen:

Det svenska telekombolaget Ericsson har tillsammans med ett estniskt företag utvecklat en teknik som id-märker varje datafil med tre unika kännetecken: tiden då den skapades, ett matematiskt bevis för att filen inte ändrats eller manipulerats och vem som skapade den.

Om vi förstår rätt kommer alla filer på nätet att märkas med en digital signatur. Till detta kommer en teknik som håller reda på om någon manipulerat signaturen. Om polisen exemplevis får tag i ett ip-nr kan de i ip-nummrets signatur se varifrån ursprunget kommer, dvs från vilken dator. Personen som äger datorn kan inte heller skylla ifrån sig: “Jag vet inte vem som lånat min dator!?”. Det är nämligen så att den aktuella personen säkerligen loggar in och ex.vis betalar räkningar på nätet som också får samma signatur. Eftersom personen loggat in har han bevisat vem han är. En domstol skulle aldrig gå med på att folk inte vet vem som satt vid datorn och loggade in på banken den aktuella tiden då ingen knappast skulle låna ut sina inloggningsuppgifter.

Mindre säkerhet enklare att vara på nätet

Med detta system blir allt mycket enklare då man inte ständigt behöver hålla uppsikt på alla filer och annat som rör sig på nätet för att inte bli “smittad” eller “hackad” osv.

Näthatare, nu är era liv snart slut

Nu när era liv på nätet snart är slut gäller det att försöka hitta en plats på något psyke igen.

 

REDAKTIONEN

Träffar: 4

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2015-03-30 kl. 21:13
  Permalänk

  Verkar som att Ericsson vill implementera digitala signaturer men hur ska det kunna fungera i praktiken? Det måste väl ske i programvarorna som exempelvis Windows Mail eller Hotmail eller Gmail eller vad man nu har, och vilken digital jätte vill att andra företag ska få inflytande över sin egen klient? Nä, det kommer inte bli något av detta tror jag.

  Internet behöver regleras men någon kommersiell aktör ska inte ha den makten anser jag.

    [CITERA]

 • 2015-03-30 kl. 22:02
  Permalänk

  Kicker:
  Verkar som att Ericsson vill implementera digitala signaturer men hur ska det kunna fungera i praktiken? Det måste väl ske i programvarorna som exempelvis Windows Mail eller Hotmail eller Gmail eller vad man nu har, och vilken digital jätte vill att andra företag ska få inflytande över sin egen klient? Nä, det kommer inte bli något av detta tror jag.

  Internet behöver regleras men någon kommersiell aktör ska inte ha den makten anser jag.

  Jag vet inte heller hur de tänkt här men jag gissar att det är som ip-nr som tilldelas allt som skickas på nätet men som inte kan ändras eller bytas.
  Det vill alltså till ny utrustning på nätet.

    [CITERA]

 • 2015-03-31 kl. 01:51
  Permalänk

  Näthatare, nu är era liv snart slut

  Domedagen är nära 🙁

    [CITERA]

 • 2015-03-31 kl. 07:40
  Permalänk

  Nethater:
  Näthatare, nu är era liv snart slut

  Domedagen är nära 🙁

  Ja, vi får väl hoppas det. Med “livet är slut” menas alltså livet som näthatare, hackare och liknande.

    [CITERA]

 • 2015-03-31 kl. 08:45
  Permalänk

  Att näthat kan få fortgå är förödande. Tack I folkets intresse, att Ni finns och att Ni oförväget kämpar!
  Thony

    [CITERA]

 • 2015-03-31 kl. 09:10
  Permalänk

  Redaktören: Jag vet inte heller hur de tänkt här men jag gissar att det är som ip-nr som tilldelas allt som skickas på nätet men som inte kan ändras eller bytas.
  Det vill alltså till ny utrustning på nätet.

  Jga förstår egentligen inte hur det ska fungera, om någon skriver ett hatiskt inlägg på en blog (blogspot kanske) vad är det då som ska sparas? Den som skrivit inlägget kan fortfarande säga att det var en kompis till honom som gjorde det om han skulle bli anmäld va? Om tanken från deras sida är detta med blogginlägg också och inte med mail bara

    [CITERA]

 • 2015-03-31 kl. 10:31
  Permalänk

  thony:
  Att näthat kan få fortgå är förödande. Tack I folkets intresse, att Ni finns och att Ni oförväget kämpar!
  Thony

  TACK, Thony!
  Tänk att lite beröm gör så mycket!

    [CITERA]

 • 2015-03-31 kl. 10:40
  Permalänk

  Kicker: Jga förstår egentligen inte hur det ska fungera, om någon skriver ett hatiskt inlägg på en blog (blogspot kanske) vad är det då som ska sparas? Den som skrivit inlägget kan fortfarande säga att det var en kompis till honom som gjorde det om han skulle bli anmäld va? Om tanken från deras sida är detta med blogginlägg också och inte med mail bara

  Jag tror att det spara som en kod i servrar osv är kopplat till ip-nummret. Om du använder anonymiserande konto kan du exempelvis få 3 olika ip-nummer på vägen till sajten du skall posta på. Varje server som tilldelar dessa ip-nummer sparar också från vilken dator som du kom från osv. Enligt det jag förstått går det inte enkelt radera dessa uppgifter och användaren själv ser inte uppgifterna därför det inte följer med till nästa server. Väl i nästa server hämtas och sparas ursprungsuppgifterna osv. Polisen kan alltså ta vilken server som helst på vägen men ändå hitta från vilken dator informationen kommer.
  Nästa problem är att bevisa vem som satt vid datorn den aktuella tiden. Förr frikändes allla som förde fram att han inte vet vem som använder just den datorn. Idag hjälper inte det. Numera använder man sig av sannolikheter, dvs är det sannolikt att en vän sitter mitt i natten med kompisens dator och postar i kompisens användare mm. Vi ser slutet närma sig för näthatet!

    [CITERA]

 • 2015-03-31 kl. 17:21
  Permalänk

  Det kommer att bli mycket tuffare tider för alla nättroll som tror att de ska lyckas att slingra sig undan sitt ansvar för näthatet. Det kommer en ny tid i år som innebär att alla nättroll kommer att åka ut från nätet och att alla oseriösa sidor som kryllar av nättroll kommer att plockas ned från internet,och att det blir mer hårdare regler för hur man skriver och postar inlägg på forumsidor och bloggar, för alla bloggar och forumsidor har sedan 1 år tillbaka den 1januari2014 skyldigheter att logga och spara alla IP-adresser och att de även har skyldigheter att lämna ut användaruppgifterna inklusive användarnas nickkonton och IP-adresser och användarna mejladresser till polisen så fort det föreligger brott bakom alla inlägg som skrivs och postas. Detta gäller inte enbart sidor som Flashback, Fria Tider, Nationell.Nu Detta gäller även Facebook, Youtube,Passagen, Twitter.Instagram,samt andra sidor och bloggar där man skriver och postar inlägg, samt alla PM-meddelanden och chattmeddelanden som skrivs och postas via forumsidornas och bloggarnas interna epostsystem.Man kommer att avslöja personerna på hur de skriver på ett visst sätt.

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer