Flashback – Kan få företag i konkurs

Vi glömmer företagen

Vi glömmer att också företag kan drabbas av drevet på Flashback. Hur många företag det handlar om är okänt men känt är att de som drabbas förlorar pengar i miljonbelopp. En del av dem kanske till och med kursar. Ett stort problem här är att företag inte kan förtalas likafullt kan förtalade företag gå under pga förtal.

En genomgång

Efter en enkel genomgång ser vi att det är fler företag än man kan tro som drabbas av lögnerna på Flashback. Den vanligaste orsaken till dessa skriverier tycks vara avundsjuka följt av någon tvist med företaget som skribenten har. En annan orsak kan vara att man känner sig lurad eller är en anställd som inte får jobba kvar. I några fall handlar det bara om en önskan att få jävlas och bara fångar något företag i flykten att skriva om.

Traumatiskt

Glad i hågen sätter man igång med sitt företagande, det kanske går bra och företaget utvecklas. Någon gång kan det vara så att något missats och blir föremål för utredning men frias oftast därefter. Men för hatarna på Flashback finns inget friande. En gång utredd för alltid skyldig, tycks synen vara. Hatarna hänger ut ägaren och hans familj. I vissa fall har även barnen i familjen hängts ut. Orsaken till att också barnen hängs ut beror på att man vill ställa till det så mycket som möjligt för företagaren. Alla som råkat ut för detta vet att det är oerhört traumatiskt. Man kommer nästan i panik när det inte går att få bort lögnerna. Flashbacks ägare, Jan Axelsson, skiter fullständigt i om företag går under eller om företagets ägare med familj drabbas av hatarna på Flashback.

Vilka är det som skriver

Det vanligaste klientelet bland just företagshatarna är förmodligen personer nära det företaget det handlar om som inte klarar av att de är framgångsrika. Därför börjar de skriva om företagen för att motverka deras framgångar. Ett annat klientel är de som bara vill trilskas med växande företag, speciellt om de ser att företagaren är under utredning. Om samma företagare frias av de som utreder hjälper inte det på Flashback. Är något företag misstänkt för något är man per automatik alltid skyldig enligt Flashbacks politiskt korrekta syn. Vi har också de som känner sig lurade eller fått sparken och som hämnas genom att skriva om företaget och företagaren. Utöver dessa kategorier har vi den absolut besvärligaste kategorin: Journalister! Vi kan erfara att några av de värsta skribenterna mot småföretag är just journalister. De skriver korrekt men kanske lögnaktigt i någon tidning och drar sedan in skrivandet med betydligt tuffare sätt och mer lögner på Flashback.

Hur långt kan de gå

Skribenterna kan gå hur långt som helst. Tidvis blir det rena jakten på företagarnas rörelser och ibland kan det handla om företagarens och dess annhörigas personliga säkerhet. Skribenterna kan driva företagen i konkurs genom att varna andra för dessa företag och genom att “tipsa” myndigheter som visserligen förstår att det inte kan vara sant men som till dess kan hindra företags utveckling.

Hur stoppar man galningarna

Förmodligen är galningarna som förstör för företagare av samma skrot och korn som simpla näthatare och stoppas bäst av att de hängs ut. Vi har också sett några som uppvisar ett stalkingbeteende. De går inte stoppa genom att bara hänga ut dem, det skall i så fall hängas ut i media där det beskrivs vad denne gjort och gör. I vanliga fall triggas stalkers av att hängas ut. Det värsta som kan hända en stalker är att han eller hon inte kan komma i kontakt med den de stalkar. Negligera dem bara, visa inte att deras uppsåt lyckas. Reagera överhuvudtaget inte på en stalkers påhitt.

Småföretag, slå er samman

Företagen borde slå sig samman om en organisation som skall skydda dem mot näthat. Engagera de som kan gräva fram de anonyma näthatarna och hjälps åt att stämma dem. Stäm skiten ur dem och låt alla veta att ni gör det. Det kan få vilken näthatare som helst att lugna ner sig därför att det de är mest rädda för är att avslöjas.

Vad kan vi göra

Vi kan namnge de värsta Journalisterna och kontakta de media de skriver i för att få dem att sluta med sitt förföljande av företag. En av dem heter Håkan ********* och är samma person bakom alias Luffa och Mr Monroe på Flashback. Med hjälp av dessa användare förföljer han olika småföretagare runt Västerås. Vi har till och med sett att han förföljer vissa av dessa företagare till den grad att man kan undra om han är en stalker. Han skriver mestadels i Västeråstidningen VLT. Det finns stor anledning för VLT att ta denna journalists ord med en nypa salt och helst inte alls ta in hans artiklar om VLT inte vill pekas ut som lögnaktig.

REDAKTIONEN

Träffar: 30

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2015-03-03 kl. 15:32
  Permalänk

  Redaktören: Ni som klickat på denna adress med sitt eget ip-nr rekommenderar jag byta ip-adress.
  Jag har ändrat på adressen nu så att ingen kommer till den avsedda platsen.

  Vad fan babblar du om? Det där är en artikel om Flashbacks databasläcka som någon IT-tekniker har skrivit om på sin blogg. Hur paranoid kan man bli?

    [CITERA]

 • 2015-03-03 kl. 16:07
  Permalänk

  Klon: Vad fan babblar du om? Det där är en artikel om Flashbacks databasläcka som någon IT-tekniker har skrivit om på sin blogg. Hur paranoid kan man bli?

  Hur paranoid som helst faktiskt. Har man varit med om de vi varit med om litar man inte på någon. Tidningen har varit utsatt för hackningsförsök, jag har fått mail med intressanta sajter som innehöll trojaner, det har postats kommentarer här med länkar till sajter med trojaner, tidningens mailkonto fick in flera tusen mail i timman för ett tag sedan, en del mail jag svarat på ligger plötsligt ute på nätet, hotfulla telefonsamtal då och då. Jo, man kan bli hur paranoid som helst!

  Om jag nu har fel, vilket jag hoppas på, är bloggens ägare den chloe som postar på Flashback o swehack?

    [CITERA]

 • 2015-03-03 kl. 16:34
  Permalänk

  Redaktören: Hur paranoid som helst faktiskt. Har man varit med om de vi varit med om litar man inte på någon. Tidningen har varit utsatt för hackningsförsök, jag har fått mail med intressanta sajter som innehöll trojaner, det har postats kommentarer här med länkar till sajter med trojaner, tidningens mailkonto fick in flera tusen mail i timman för ett tag sedan, en del mail jag svarat på ligger plötsligt ute på nätet, hotfulla telefonsamtal då och då. Jo, man kan bli hur paranoid som helst!

  Om jag nu har fel, vilket jag hoppas på, är bloggens ägare den chloe som postar på Flashback o swehack?

  Mjo, det förstås. Det är förståeligt, jag tar tillbaka min kommentar.
  Jag vet inte vilka konton bloggägaren använder, men artikeln handlar om hur databasen tagits fram och var den kommer ifrån.

    [CITERA]

 • 2015-03-03 kl. 17:20
  Permalänk

  Klon: Mjo, det förstås. Det är förståeligt, jag tar tillbaka min kommentar.
  Jag vet inte vilka konton bloggägaren använder, men artikeln handlar om hur databasen tagits fram och var den kommer ifrån.

  OK!

    [CITERA]

 • 2015-05-31 kl. 14:58
  Permalänk

  Håkan Slagbrand är nu i full gång med att försöka söndra och krossa. Det gäller att inte ge efter för äkta stalkers även fast det känns tungt att ha en person som bevakar varje minut. Idag blev en av mina kompisar medlem på twitter, det tog bara 5 minuter så var Slagbrand där som följare. FEM minuter. Suck

    [CITERA]

 • 2015-05-31 kl. 19:17
  Permalänk

  italiano:
  Håkan Slagbrand är nu i full gång med att försöka söndra och krossa. Det gäller att inte ge efter för äkta stalkers även fast det känns tungt att ha en person som bevakar varje minut. Idag blev en av mina kompisar medlem på twitter, det tog bara 5 minuter så var Slagbrand där som följare. FEM minuter. Suck

  Låter nästan som stalkerbeteende.

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer