Vad är ett människoliv värt i näthatets Sverige

Ja, vad är ett människoliv värt i näthatets och rättsväsendets Sverige? Min sargade dotter utrycker frågan på sitt vanliga känslomässiga sätt:

Vad är ett människoliv värt?

Egentligen är det mycket jag vill skriva och säga men orkar inte det får bli en annan dag. Jag tror egentligen inte på Sverige längre och staten och skadeståndsersättningar ligger på en nivå med 20-talet såvida det inte är ekonomiska brott eller liknande som drabbar högdjuren.

Men i övrigt tjingiling alla.

Jag vill också tillägga att bloggen är sedan en längre tid tillbaka friad från alla brottsmisstankar. Jag hade ett trevligt polisförhör med en polis från Borås som verkade anse det var minst lika löjligt som jag vad det gällde julkorten. Han tror det kommer bli nedlagt.

I övrigt, jag vill bara bli någon anonym och ha ett liv där jag återigen kan skapa nya relationer med andra människor utan att oroa mig att de googlar mig. Ni näthatare fattar inte vad ni gör. Men nu är flera av er dragna inför rätta och papprena lär komma snart. JK lär tar 8 månader minst. Jag vill gå vidare…

Sist men inte minst förstår jag inte varför feministgrupper verkar se mig som en hjältefigur eller offerhjälte. Världen är upp och ned men någon får gärna förklara som om jag är ett barn…

Jag tror egentligen inte på Sverige längre

“Jag tror egentligen inte på Sverige längre” är kärnan i allt som händer med näthat, rasism, kvinnohat, manshat och åklagare som använder sitt ämbete till att driva sin moralpanik i domstolar och inte bara det, nämnda åklagare använder inte bara Sveriges media utan hon tog steget ut i hela Världen för att sprida rena lögner om min dotter. Min familj, som alltid hållit Sveriges rättsväsende högt, fick en chock som skulle förändra vår liv och vår syn på rättsväsendet för alltid.

Uppvaknandet

Vi fick ett uppvaknande jag aldrig vågat drömma om. Jag trodde aldrig att en åklagare skulle kunna göra på detta vis men framför allt förstår vi fortfarande inte hur hon fick hålla på så här utan att bli stoppad av sina kollegor. Någon måste ju reagera när en ensam människa hänsynslöst dras i skiten på detta exempellösa sätt.

Den kollegiala sammanhållningen

Problemet vi upplevt är den kollegiala sammanhållningen. En kollegial sammanhållning är inte fel, det kan vara bra om det används på rätt sätt men i detta fall blev sammanhållningen en självpåtagen tvångströja för de inblandade, i folkmun kallat “kåranda” eller ännu mer rätt “kamratkorruption”. Vi vet detta för vi har kallat ut alla mail mellan de inblandade och kan se att exempelvis åklagare Marian Ny var en tillskyndare att stötta åklagaren mot min dotter. Även en manlig åklagare, har jag för mig, i Malmö tyckte exemplevis att förlusten i Hovrätten absolut skulle överklagas till Högsta domstolen (HD) med ett språk som påminde om fotbollstaktik. Denna förvirrade samling av åkagare drevs inte av sin kunskap utan av tvånget som den kollegiala känslan i sina sämsta stunder kan framtvinga.

Det stora misstaget

Misstaget för åklagaren, eller för den delen för rättssamhället, denna gång var att de gav sig på fel person. De gav sig på en till synes liten svag och förvirrad person och behandlade henne från första stund med polisbrutalitet följt av en ovärdig behandling i arresten och med en fortsättning som saknar motstycke där en manipullerad utredning och rena lögner fick min dotter att sitta, inte bara flera månader på häkte, utan hon satt under den större delen av häktestiden helt isolerad. Detta följt av en åklagares presskonferans, med hela världens media inbjuden, där vi, som känner till hela storyn, satt framför teven och hörde hur åklagaren ljög om vår dotter rakt ut i etern.

Hon var inte den de trodde

Denna lilla svaga person de hade fångat på kroken var dock inte den de trodde, hon började redan från första förhören, enligt den första polisutredaren, att hävda att det är tillåtet att göra det hon gjort. Hon hävdade redan nu att de skall läsa förorden till griftefridslagen för där står hur lagskrivarna tänkt att lagen skall tolkas.

Den svaga tog kontrollen över rättsfallet

Från denna stund började den lilla svaga kvinnan ta kontrollen över sitt eget rättsfall som slutade i en total seger över rättsväsendets mediala åklagare och dess tillskyndare med att trycka tillbaka åklagarens egna ord, om att alla är skyldiga att hålla reda på lagarna, mot henne själv.

Den lilla svaga kvinnan reste sig ur askan och tog kontrollen över media, drog med sig familjen upp och satte upp en bredsida mot näthatet som under hela tiden förvärrat åklagarens tilltag mångdubbelt.

Den lilla svaga kvinnan växte med uppgiften och mitt i striden var den starkaste av oss alla. Det är den kvinnan ni näthatare har emot er i en strid som bara har börjat medan vi väntar på Justitiekanslern svar på “Vad är ett människoliv värt“.

 

 

Till dess, Tjingiling!

 

redakto /Redaktören

 

 

Träffar: 2

 •   
 •   

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2014-10-08 kl. 12:39
  Permalänk

  jävlar i gatan va tuff artikeln är!
  Jag har samma erfarenhet av rättsväsendet, det är rena katastrofen. De verkar som de redan på förhand dömt folk. Denna åklagare verkar fullständigt trampat fel. Åklagare har höga krav på sig vad de får gå till åtal med. Jag ser det som att hon här gått över gränsen för sitt mandat här. Varför går en åklagare ut i världen med ett litet griftefridsmål? Varför sprider en åklgare ut uppgifter hon VET inte är sant? Förstår hon inte att hon skadar den åtalade och hennes anhöriga? Varför läser inte åklagaren lagen innan hon går till åtal? Om hon läst lagen hade inget av detta otrevliga hänt!

  För mig har denna åklagare brutit mot viktkga regler och försatt kvinnan i stor fara!

    [CITERA]

 • 2014-10-08 kl. 19:28
  Permalänk

  Intressant och välskriven artikel. En fråga dock, blev personen friad från alla åtalspunkter? Har läst något om olaga vapeninnehav när det begav sig.

    [CITERA]

 • 2014-10-08 kl. 20:13
  Permalänk

  Hon blev friad på alla punkter i Hovrätten.

  Vapenbrottet erkände hon och ingick inte i åtalet men för att
  det skall äga laga kraft ingår det i domen.

  “Vapnen” var ur funktion och startpistolen går inte att skjuta med, det bara smäller.

    [CITERA]

 • 2014-10-08 kl. 23:55
  Permalänk

  Ash är en uppenbar ‘Agent provokatör” med tanke på tidigare postningar och nu detta. Uppgiften är att så misstänksamhet, split och få oss som är emot Flashback och Näthat att förlora trovärdighet.

  Väldigt vanligt i politiska och militära sammanhang. Hur kan en som annars knappt vet något helt plötsligt börja försöka påtala “felaktigheter” i ovanstående rättsfall.

    [CITERA]

 • 2014-10-09 kl. 07:29
  Permalänk

  Tack för svaret Redaktören, OrangeX – att ställa frågor eller ifrågasätta handlar ju inte om att så misstänksamhet eller få någon att förlora trovärdighet. Är inte intresserad av något sådant. Finner innehållet i bloggen intressant, läsvärt och kommer att kommentera/fråga även framöver oavsett om du gillar det eller ej.

    [CITERA]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer