Även i USA höjs nu röster för att stänga förtalssajter

Även i USA höjs nu röster för att stänga förtalssajter och nu senast var det den kände skådespelaren Emma Watson som började med att hålla ett bejublat tal i FN om jämnställdhet.

Även i USA höjs nu röster för att stänga förtalssajter och nu senast var det den kände skådespelaren Emma Watson som började med att hålla ett bejublat tal i FN om jämnställdhet. Efter talet utsattes hon för en mängd hot och förtal.

Men Emma verkade förberedd på detta för sajten “EmmaYouAreNext.com” fejkhotade med att släppa nakenbilder på skådespelerskan. Syftet var att få så många som möjligt att klicka på länken till nakenbilderna. De som klickade på länken fick en överaskning för de fick upp en tablå där det stod (fritt översatt):

“Vi har blivit anlitade för att ge denna motbjudande fråga uppmärksamhet. De senaste månadernas nakenpubliceringar är ett grovt intrång i privatlivet och visar tydlig att sådana sajter måste censureras”

Det är exakt så alla som hängs ut eller förtalas reagerar. Ju fler som råkar ut för detta motbjudande tilltag ju större är chansen att olika länders lagar anpassas till näthatarnas agerande, dvs det är näthatarna som jobbar  för att censurerar internet, inte deras offer.

Det handlar om enkel matematik:

När en viss mått av frihet erbjuds kommer denna frihet alltid att missbrukas, av ett litet antal personer, på sådant sätt att regler tvingas sättas upp för att majoriteten skall kunna åtnyttja den frihet som är kvar.

Det är alltid så på alla områden av vårt liv. För ett antal år sedan var det fri fart på alla vägar i Sverige. Det missbrukades av ett litet antal bilförare på så sätt att myndigheterna tvingades införa hastighetsbegränsningar i tätorter. Missbruket fortsatta utanför tätorterna av ett litet antal bilförare på så sätt att myndigheterna tvingades införa hastighetsbegränsningar också utanför tätorter. Hastighetsbegränsningarna missbrukades av ett litet antal personer på så sätt att myndigheterna tvingades införa fartkontroller som till slut ledde fram till fartkameror.

Om dessa missbrukar inte funnits hade vi haft fri fart på alla vägar fortfarande. Frågan innehåller lustigt nog en, av vissa, svårförstådd kullerbytta. Det är nämligen så att de största förespråkarna av fri fart var samma grupp som missbrukade densamma. De flesta som idag vill införa fri fart på motorvägar är de som också kommer att missbruka den friheten.

De som förordar yttrandefrihet mest av alla är de som jobbar mest på att få bort yttrandefriheten. Om man har som slagord: “Yttrandefrihet på riktigt” är man, defakto, den som mest av alla vill få bort samma yttrandefrihet.

Nätharna, som egentligen är väldigt socialt korkade, förnekar sig inte nu heller då de i skrivande stund hackat sajten “EmmaYouAreNext.com” och på så vis sätter ännu större press på censur av nätet.

Dubbelmoral i kvadrat!

 

redakt /Redaktören

Träffar: 5

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2014-09-26 kl. 11:13
  Permalänk

  Väldig smart vinkling att det är näthtarna själva som till slut kommer vara de som ser till att internet censureras 😉

    [CITERA]

 • 2014-09-26 kl. 11:20
  Permalänk

  Batman:
  Väldig smart vinkling att det är näthtarna själva som till slut kommer vara de som ser till att internet censureras ;)

  Ja, och ju mer de protesterar mot att det införs nya lagar ju större anledning finns det att införa dessa lagar. Det beror på att de fullständigt tilltade idioterna använder metoder att protestera som inte uppskattas av folket eller våra myndigheter.

    [CITERA]

 • 2014-09-26 kl. 19:35
  Permalänk

  Bra att flera länder beslutar sig att stänga internetsidor där det förekommer förtal i tid och i otid. Då borde det finnas en chans att förtalsfabriken Flashback stängs ned för alltid, nu när röster höjs i USA och andra länder för att få förtalssajter nedstängd och bortplockad. Man har nu äntligen insett att förtal är et giggantiskt problem.

    [CITERA]

 • 2014-09-28 kl. 18:54
  Permalänk

  Kan bli intressant!

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer