Gottfrid Svartholm Warg i ny intrångsaffär

29 årige Gottfrid Svartholm Warg är en av grundarna till fildelningssajten Pirate Bay och dömdes förra året för ett  svenskt dataintrång som hade stor omfattning. Det handlade då om nedladdad data från Skatteverket som Gottfrid har kommit över via ett stordatorhackning mot Logica (heter CGI idag).

Gottfrid Svartholm Warg står nu inför rätta i Danmark där han tillsammans med en 21-årig dansk är åtalad för det största dataintrånget i Danmarks historia.

De två männen riskerar sex års fängelse för att ha stört viktiga informationssystem, för att ha stulit affärshemligheter och för grov skadegörelse.

Intrången har bland annat skett i den danska polisens system och i datorsystem som tillhör leverantören CSC.

Bland bevisen finns en chattkonversation mellan två personer, Advanced Persistent Terrorist Threat och My Evil Twin. Åklagaren måste nu bevisa att det är den danska killen och Gottfrid Svartholm Warg som står bakom namnen.

Intrången har skett under en period av fem månader 2012. De började med att angripa sårbarheter i CSC:s stordatorer, och tog sig vidare in i system som tillhör både den danska polisen, det danska Skatteverket och det danska personnummerregistret.

CSC, ska inte ha märkt intrånget. Den danska Rikspolisstyrelsen överväger att polisanmäla CSC för att få utrett ansvarsfrågan, enligt Berlingske Tidene.

Vid det danska intrånget kom förövarna över miljontals personnummer och körkortsuppgifter.

REDAKTIONEN

Träffar: 6

 •   
 •   
Antal "Träffar:" och "Facebook-delningar" gäller från 2020-05-05.

KOMMENTERA HÄR - 0 kommentarer är postade

 • 2014-09-03 kl. 15:27
  Permalänk

  Gottfrid och jag gillade att prata med varandra förr. Han är väldigt trevlig och rolig. Men han stödjer såklart Flashback mfl. Men vem stödjer inte tanken om yttrandefrihet i sig men det finns gränser.

  I övrigt var inlägget välskrivet men har inget med Näthat att göra. Så jag förstår inte dess relevans för bloggen.

  Jag längtar till mrmaggots nästa postning. 🙂

    [CITERA]

 • 2014-09-03 kl. 19:07
  Permalänk

  Utfyllnad…. 🙂

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer