Fejkade konton på Facebook skall bli olagligt!

Om lagen går igenom kan det kosta upp till två års fängelse att öppna ett konto på nätet i annans namn. Detta är mycket välkommet då ett antal personer lider av att se någon annan, helt lagligt, utge sig för att vara denna person.

Orsaken till att det blivit så här är den att ingen försökt att göra något åt det tidigare. Det märker pöbeln på nätet och drar på för fullt utan gränser.

Detta lagförslag är bara ett i raden som kommer att tvingas fram av vilda västern på nätet. De som vill jäklas med andra är det per definition som ser till att de själva inte mer kan härja på nätet. Nu väntar vi bara på lagar som stoppar förtalet också. Jag tror vi får se ett sammarbete över landsgränser där man tvingar ägare till anonymitetstjänster att spara ip-nr och att lämna ut det när polis ber om det. Blotta risken för att ett ip-nr kan lämnas ut räcker för att få bort 99% av nätpöbeln.

Jag tror vi nu ser början på en trevligare nätvaro!

Träffar: 2

  •   
  •   

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer